Problémy se zvykáním na synovo jméno, jak to zvládnout?
Diskuzi na toto tema tu je mraky, ale asi se jen potrebuji vypsat. Minuly tyden nas uzasny druhorozeny syn oslavil prvni narozeniny, je to uzasny a sikovny kluk a moc ho miluji, o tom vubec nepochybuji. Co ale, tak si porad (!!!) nejak nemohu zvyknout na jeho jmeno. Abych to upresnila - jmeno jako takove se mi libi moc, vlastne si neumim predsatvit, ze by se jmenoval jinak. Jde o to, ze jsme ho pojmenovali jmenem, ktere je dost podobne s jeho starsi sestrou a me to proste neda spat. Manzel to jmeno chtel uz co jsme se poznali a ja z nej byla take nadsena. Takze kdyz se nam jako prvni narodila dcera, porad bylo ve vyberu pro potencionalniho syna. A tak kdyz jsem ho cekala, byly nejake snahy najit jine jmeno, ale zadne jine se nam nelibilo (nam obema, ale hlavne me 🙈).
A ja ted zjistila, ze me vlastne docela stresuje, ze se deti jmenuji takhle podobne. Primo jmena tu psat nechci, ale pro predstavu to je, jak kdyby se jmenovali Jaja a Paja. 😁
Manzelovi o tom rict nemuzu, on by to nepochopil. Prejmenovat syna v zadnem pripade nechci. Tak nevim, zvazuji psychologa, prijdu si jak blazen. Ale mam obavu, aby se to v budoucnu nepletlo, nebo aby se jim nekdo nesmal, ze rodice nebyli natolik originalni, ze nemohli prijit na jine jmeno.
Mozna me tu nikdo nepochopi a mozna mi neni pomoci. 🫤
A nechceš mu zatím vymyslet jinou přezdívku/pojmenování. Aby se to tolik nepodobovalo jménu dcery? Třeba jsme měli ve škole Adélu a neříkali jsme jí Áďo, ale Deli. Nebo známý měli Denisu a z Dendy vzniklo Zdendo a občas ji tak říkají. Nebo kamarádi mají Kubíka, ale říkají mu Bubíku ... No prostě z jména udělat přezdívku.
@ondul Já někdy psovi, co je v rodině říkám, že je láska a zlatíčko, oslovení lásko a zlatíčko používám i pro manžela :D
Pokial to neni rovnake meno len v muzskom a zenskom rode tak by som neriesila. Ja poznam surodencov, ktory da volali Henrich a Henrieta. Rodicom sa to meno proste muselo velmi pacit. Ked som to prvy krat pocula som sa zasmiala a potom uz mi to vobec neprislo divne. Skoda, ze nenapises mena. Celkom by ma to zaujimalo 😉
Neřešila bych to. Známá schválně pojmenovala holky Anička a Emička, Anča - Emča 😁 já taky chtěla stejně znějící, tak jsou kluci Víťa a Péťa, Víťula - Peťula, jim to nevadí... Dokonce můžu říct vtípek: Mami, jak se řekne anglicky Peťa? - Peter (Pítr), a jak Víťa? - nijak, prostě česky Vít, a Peťa: Hmm, a proč ne třeba Vítr? 😁😁😁 ... Nebo podobný: půjdeme v Praze na Petřín - jee, to je jako moje rozhledna! A na bráchu: škoda, že není taky třeba Vítřín, viď?😂😂😂😂
@nicollbc Jsou to koniny, souhlasim 😂 I proto jsem napsala sem, abych videla, ze vazne o nic nejde a trapi me to zbytecne. Znovu tehotna nejsem, ale precitlivela jsem urcite 🙈😀
@vipeta 😂😂😂 to je super
Známí měli Alex a Alexandra. To je teprve psycho 🤣. Jednomu říkali pořád Sašo a druhé Alex. A teď už nevím ale kterému. 🤣.
Cetla jsi, jak pojmenoval Vojta Kotek svyho malyho?
Hubert I. Šman Kotek
😁🙈
My máme víceméně taky podobné zdrobněliny - Dája a Pája, Daniela a Patrik. Já tedy říkám klukovi Páťa, ale babičku mu naschvál říká Pája 😀
@shak29 Tak ale "celebrity" byly vzdycky trochu máklý. 😂
@daasqua Páka je spíš jako Pavel, ne? 😁
@daasqua Pája samozřejmě...🙈
Jo, taky beru Paju jako zdrobnělinu pro Pavla, ale máme se zalíbila právě ta podobnost Daja-Paja. Jinak já jsem Dáša a taky se občas pleteme s Dajou 😀 Ještě jsem u druhého dítěte přemýšlela Dáša=Dája+Míša (Michaela), ale bylo by to moc dlouhé s příjmením, plus byly by to dvě Ely 😀
Jestli je to tedy jen podobné jak píšeš, jaja, paja, eli, beli... Atd... Tak to je úplně v pohodě.. Horší by bylo kdyby to byla třeba Adela a Adam... A oboum by se říkalo ado, adi....
Kdysi v nějaké diskuzi zaznělo,že mají doma Noemi a Naomi,pokud je to pravda,tak to už je extrém😃 Myslím,že herečka Antalová má Alenu a Elenu..Znám sourozence Jan a Jana.
@shak29 Ten chlapeček se jmenuje Hubert. Tys fakt nepochopila tu nadsázku? Jakože haha, nejlepší by bylo, kdyby existovalo jméno Šman a mohl by se jmenovat Šman Kotek. Nebo Ježíš Kotek?
Jakože: šmankote! ježíškote!
Normální nadsázka, vtip. Mně to milý a vtipný přišlo.
Ne, fakt si nic neplatili, ne fakt to není o penězích, ale o tom, co v apatyce nekoupíš 😉.
A nemůže za to Bill Gates!
Šiřte, než to smažou!!! 😂
Tak přejmenuj dceru 🤣 Jinak moje dcera má spolužačku, která se jmenuje Hanka a její sestra je Hana (možná to jinak píšou)
Já mám kluky, na které jsem vždycky volala Dany a Domi a nikdy mi to nepřišlo divné, ani problémové. Když se k tomu ale přidal Dami (án) od kamarádky, už to poněkud krkolomné bylo. Třetí syn je Fanda, občas řeknu všechny tři jména, než trefím to správné 😀 Ale moje mamka mi mnohdy řekne jménem mého bratra, ač je to naprosto odlišné. 😀 Znám rodiny, kde mají Petra a Petru, nebo Pavlu a Petra, nebo Radku a Radima..
neřešila bych to, za nějakou dobu vás to stresovat již nebude
A proc ho vlastne nechces zmenit kdyz si na nej nemuzes zvyknout?

Nam se takhle plete syn a segry pes. Kdo by kdy rekl, ze Tommy a Antonin jsou podobny jmena. 😁 Ale rveme na ne Tomicku a Tonicku. Nikomu nam to predtim samozrejme nedoslo. Aspon je sranda.