Prsní závislák - kdy a jak to přešlo?
Zdravím všechny s podobným nočním osudem 🙂 .Už se tady něco takového probíralo xkrát, ale jde mi o to, kdy a jak to děti přešlo.
Syn se už od 4.měsíce v noci budí , někdy i 15x za noc, někdy po hodině a půl, někdy 4x za hodinu, požužlá a spí dále. Částěčně jsem si už zvykla, jsou horší noce, ale i lepší (jak se říká: zvykneš si i na oprátku 🙂 ) Neřešim, jak ho to odnaučit, mimochodem, zkusila jsem mu narvat Nurtilon, kaši, vyplakat ...Teď už vím, že nic z toho nezabírá, prso je prso. Ráda bych věděla, kdy a jak to vaše děti přešlo? Mám takovou představu, až přestanu kojit, tak i jeho to (snad) přejde, ale to se zatím nechystám 🙂 . Děkuji za názory.
Tak asi poslední poznatek k danému tématu: syn spí celou noc a pořád kojim.
Totiž měli jsme s manželem společně dovolenou, ale já neplánovaně musela za kolegyni do práce a to denně na 8 hodin. První dny jsem si odbíhala domu ho na spaní ukojit. Asi po třeh dnech strávených víc s tátou než se mnou, mi syn nechtěl dát na rozloučenu pusu, tak jsem navrhla manželovi, ať ho zkusí uspat, když si něj za těch pár dní tak zvykl. Usnul naprosto bez porblémů a večer stejně.
V noci se sice vzbudl, ale manžel ho utišil vcelku rychle, byl tam s ním. Prvních pár nocí jsem s nim raději nespala v jedný posteli, páč se dožadoval prsa, když jsem tam s ním byla a on se budil čím dál méně, příčemž přes den dostal prso i dále kdykoliv si řekl.
Uspáváme ho síce pořád, stačí mu, že je s ním někdo než usne. Občas se v noci vzbudí, ujistí se, že tam jsem nebo tam k němu příjdu a počkám, než zase usne, ale většinou spí opravdu celou noc. Dopadlo to tedy vlastně tak, jak jsem psala v první zprávě: že bude spát tehdy, až se přestane v noci kojit. Ovšem lépe než jsem si myslela a to, že kojim přes den dál.
Tak to je taková moje zkušenost (možná i rada), jak na to. Ovšem asi to nepůje v každým věku, syn už si nechá lecos vysvětlit a hlavně je potřeba někoho, kdo s tím pomůže.
Takže opět držím všem zoufalým a nevysplaým rodičům pevné nervy🙂
Ja tedy takovy problem nemam . Kojim ale mala mi spí od 4 mes celou noc . Mame dudlík od porodnice a na prsu závislá nebyla . Muj názor je ten ze at si to každy dela jak chce a jak to cítí ale co me docela zajímá jak je na tom Vas partnerský život ? Myslim ze je je to hodne dulezite si zanechat to pouto a intimitu s manželem ale v tohle případe to musi byt težké ? Jen me to zajímá ? Ja svoji dceru miluju . Rada se s ni tulim mazlim ale sveho muze miluji také a mam rada chvilky strávené s nim v nasi ložnici .
@gnozka
mám 2 děti narozené brzy p sobě a v posteli spíme většinou pořád všichni 4,
manžela většinou děti nevzdbudí, a malá byla na prsu skoro nonstop.
intimní život je pořád báječný, ale své chvilky jsme přesunuli do obyváku 🙂
holky vklidu usnou v posteli, my jsme v obyvacím pokoji u televize, počítače atd... a do psotele chodíme orpavdu spát 🙂
@eficenka tak to me je jasny ze az bude Terka větší tak bude chodit za nama a budeme nasackovany všichni v jedne posteli 🙂) nemyslela jsem treba ani tak hned sex. Mam ted v okoli kamarádky co resi ten samy problem a jsou uz v koncích . Sama nevím co poradit nikdy jsem v takove situaci nebyla . Ale az bude druhe dite muzu byt ve stejne situaci .
@anezka1 strašně záleží na dítěti. První jsem kojila 19 měsíců, jednou ráno jsem mu řekla, ať se napije, že je to naposled. Měli jsme ho v posteli, protože jsem to jinak nedávala, takže jsme si v noci vyměnili místa, aby lezl za manželem a ne za mnou a další den spal celou noc. Za 3 dny si ani nevzpomněl. U druhé to zřejmě bude oříšek. Když jí nedám prso, je schopná mě držet zubama za tričko, má rok a o odstavení nemůžu ani uvažovat, protože v době, kdy jí lezou zuby, nejí, jen se kojí ☹ Nejradši by se kojila i venku a všude, ale na to je už velká, už chci kojit jen ráno a večer, ovšem slečna má jiný názor 🙂

@bartovaandrea
@majvik
Kolem cca 13ti měsíců se to trochu zlepšilo, už jsem nevstávala 10x za noc, ale třeba 6x, což mi přišlo po tom šíleným roce jako rajská zahrada. Tenhle druhý rok je jako na houpačce, jsou noce, kdy vstávám 3x, (což je minimálně, ale čas od času ano), za týden je to zase 6x, jindy 4x...Je to různý, ale ten šílený inteval vstávání co půl hodiny už nemá (tfuj, tfuj). Opravdu bych nevěřila, když se takhle malý začal budit v jeho 4 měsících, že to budu řešit ještě v jeho necelých dvou letech. Zvykla jsem si, což byla opravdu nepředstavitelný myšlenka (já, extrémní spáč). Ale upřímně, jsem ráda, že tyhle časy máme za sebou, by´t kolikrát fňukám, jak rychle roste, tohle bych už snad opravdu vracet nechtěla. No, tak vám, děvčata držím pěsti, ať se vám to taky tochu zlomí k lepšímu 😉