První posazení. Kdy u Vás proběhlo?
Holky, kdy se vám vaše drobátka poprvé sami sedli. Myslím opravdu sami, bez pomoci a bez opory. Malému táhne na 8 měsíců, koulí se, hodně chce hopsat na nožičkách, z boku má snahu jít do sedu ale stále nic. Prvnímu synovi jsem pomáhala. Ale četla jsem, že se to nemá, tak to nechávám na přírodě.
V 10m
V roce. Jakozto uplne posledni faze vyvoje
V 8 mesicich. Vzhledem k tomu co tu probiha tak dodavam ze zacal sedet opravdu sam, bez nasi aktivni pomoci
Myslím že máte čas,nas neurolog tvrdí,že máme děti nechat ať si se vším poradí sami a až když se Dr zda něco špatně,tak přichází neurolog a rehabilitace ,nas prcek v 8m stál u nábytku to vím,ale kdy si sám od sebe sedl netuším 🤔u těch dětí je kazdy den jiný,jeden den nesedí a druhý sedí.hlavne klid 😊
Syn v 10 měsících, dcera 8 a půl.
V 10 mesicich. V 6 mesicich se postavila (na rytire), v 6,5 mesicich zacala lezt, dloooouho lezla (coz je dobre), v 10 mesicich se sama posadila a na svoje narozeniny zacala chodit.
Taky v 10 mesicich 🙂
Tak to mne se syn od 5.mesice plazil a kolem 6.mesice uz sedel.Ale je aktivni do ted hodne.Spise az hyperaktivni
@balogis
moje dcera kolem nabytku jeste nestoji a ma 19m,chodime cvicit,je zdrava.neurolog taky nic zavadneho neobjevil.chce to cas 🙂
taky v 10 měsících 🙂
V 9 měsících,když se mohla něčeho chytit a do sedu vytáhnout nebo jak to popsat..A teď v 10 mesicich si seda různe (z boku,z kolinek,ze stoje atd )bez drzeni.. V tom 9 mesici zacala z boku,ale právě jen kdyz se měla čeho chytit a pritahnout se,tak se opravdu posadila..
@zelenaesmolda No pokud neurolog ani jiný Dr nepřišel na nic tak si holka jede prostě své tempo a tak to má být
@balogis
je lina,byli jsme na neurologii v rijnu,mame jit na kontrolu za pul roku a fyzio rikala,ze pokud se do te doby nerozchodi tak nam doporuci lazne.pokroky ale dela tak snad zacne chodit.doufam teda,ze az na jare,ucit se chodit v zime neni zrovna dobry napad :D
@zelenaesmolda hele mi říkali že učit na nočník není vhodné v zimě a on se ted během čtyř dnů naučil,když si řekne,že chce chodit tak bude chodit a bude ji jedno jaké je roční období 😊jako obě moje děti v 19 m už chodily ale prostě každé dítě je jiné.chodis k dr,na neurologii atd víc dělat nemůžeš
@balogis
tak s chozenim na nocnik problem nema.ne,ze by si vylozene rekla ale v pohode tam sedi,vycura se a vykaka.problem s tim mam spis ja-kdyz mam vynest hovinko tak se mi chce zvracet ale v plince mi to nevadi.nejaky tip jak to prekonat?
@zelenaesmolda ne nemám,vadí mi to taky víc v nočníku než v pline a ještě k tomu sem teď těhotná tak o to víc 😊😂
@balogis
ja jsem se pristihla,ze davam dceru na nocnik kdyz je vykakana abych se vyhnula tomu vynaseni hovinek :D
Syn začal šikmý sed v půl roce a pár dní po tom seděl sám. V 7 měsících se sám postavil v postýlce. Všechno bez jakékoliv pomoci.
V 7 měsících se plazil, v 9 začal lozit, stavět se a v necelých 10 měsících si sedl - ze stoje. Šikmý sed vůbec nebyl. Chodit sám bez opory v 15 měsících
První syn v 8m si sednul ze šikmého sedu, druhý na 10m
@balogis To uz je ale hranicni vek pro chuzi,ne?Mne syn chodil 14dni po oslave 1.narozenin.Vim,ze uz u 18.mesice,kdyz dite nechodi tvrdi,ze nejaky problem
Ve 14 měsících, není žádný rychlík, ale do širší normy se pořád vešel 😀 chodit začal v 16 měsících.
Sedla si ve 13 měsících. 🙂 Byla pod kontrolou na rhb, vše se vyvíjelo ok. Tak jsme prostě čekali. 😊 Neposazovat, nevytahovat, max polosed v náručí.
Někdy kolem šestého měsíce. Je zvědavá, tak asi spěchala, aby ji už v korbičce nic neuteklo 😂
V 8 mesiaci, trvalo jej to mesiac a pol skusania sikmeho sedu, krasne sa sama postupne dvihala na rucicke az sa jeden den prehupla a sedela
Mezi 9 a 10 mesicem 🙂

@lucifux v 10 měsících