icon

První posazení. Kdy u Vás proběhlo?

lucifux
16. lis 2019

Holky, kdy se vám vaše drobátka poprvé sami sedli. Myslím opravdu sami, bez pomoci a bez opory. Malému táhne na 8 měsíců, koulí se, hodně chce hopsat na nožičkách, z boku má snahu jít do sedu ale stále nic. Prvnímu synovi jsem pomáhala. Ale četla jsem, že se to nemá, tak to nechávám na přírodě.

Strana
z2
similenka
16. lis 2019

@lucifux v 10 měsících

chumlee71
16. lis 2019

@lucifux taky v 10 měsících

hezz17
16. lis 2019

V 10m

martiniquest
16. lis 2019

V roce. Jakozto uplne posledni faze vyvoje

journals
16. lis 2019

V 8 mesicich. Vzhledem k tomu co tu probiha tak dodavam ze zacal sedet opravdu sam, bez nasi aktivni pomoci

balogis
16. lis 2019

Myslím že máte čas,nas neurolog tvrdí,že máme děti nechat ať si se vším poradí sami a až když se Dr zda něco špatně,tak přichází neurolog a rehabilitace ,nas prcek v 8m stál u nábytku to vím,ale kdy si sám od sebe sedl netuším 🤔u těch dětí je kazdy den jiný,jeden den nesedí a druhý sedí.hlavne klid 😊

nolies
16. lis 2019

Syn v 10 měsících, dcera 8 a půl.

puhelin
16. lis 2019

V 10 mesicich. V 6 mesicich se postavila (na rytire), v 6,5 mesicich zacala lezt, dloooouho lezla (coz je dobre), v 10 mesicich se sama posadila a na svoje narozeniny zacala chodit.

leymea
16. lis 2019

Taky v 10 mesicich 🙂

katka_nedo
16. lis 2019

Tak to mne se syn od 5.mesice plazil a kolem 6.mesice uz sedel.Ale je aktivni do ted hodne.Spise az hyperaktivni

zelenaesmolda
16. lis 2019

@balogis
moje dcera kolem nabytku jeste nestoji a ma 19m,chodime cvicit,je zdrava.neurolog taky nic zavadneho neobjevil.chce to cas 🙂

llluckaaa
16. lis 2019

taky v 10 měsících 🙂

gingerbread
16. lis 2019

V 9 měsících,když se mohla něčeho chytit a do sedu vytáhnout nebo jak to popsat..A teď v 10 mesicich si seda různe (z boku,z kolinek,ze stoje atd )bez drzeni.. V tom 9 mesici zacala z boku,ale právě jen kdyz se měla čeho chytit a pritahnout se,tak se opravdu posadila..

balogis
16. lis 2019

@zelenaesmolda No pokud neurolog ani jiný Dr nepřišel na nic tak si holka jede prostě své tempo a tak to má být

zelenaesmolda
16. lis 2019

@balogis
je lina,byli jsme na neurologii v rijnu,mame jit na kontrolu za pul roku a fyzio rikala,ze pokud se do te doby nerozchodi tak nam doporuci lazne.pokroky ale dela tak snad zacne chodit.doufam teda,ze az na jare,ucit se chodit v zime neni zrovna dobry napad :D

balogis
16. lis 2019

@zelenaesmolda hele mi říkali že učit na nočník není vhodné v zimě a on se ted během čtyř dnů naučil,když si řekne,že chce chodit tak bude chodit a bude ji jedno jaké je roční období 😊jako obě moje děti v 19 m už chodily ale prostě každé dítě je jiné.chodis k dr,na neurologii atd víc dělat nemůžeš

zelenaesmolda
16. lis 2019

@balogis
tak s chozenim na nocnik problem nema.ne,ze by si vylozene rekla ale v pohode tam sedi,vycura se a vykaka.problem s tim mam spis ja-kdyz mam vynest hovinko tak se mi chce zvracet ale v plince mi to nevadi.nejaky tip jak to prekonat?

balogis
16. lis 2019

@zelenaesmolda ne nemám,vadí mi to taky víc v nočníku než v pline a ještě k tomu sem teď těhotná tak o to víc 😊😂

zelenaesmolda
16. lis 2019

@balogis
ja jsem se pristihla,ze davam dceru na nocnik kdyz je vykakana abych se vyhnula tomu vynaseni hovinek :D

areh
16. lis 2019

Syn začal šikmý sed v půl roce a pár dní po tom seděl sám. V 7 měsících se sám postavil v postýlce. Všechno bez jakékoliv pomoci.

piskle89
16. lis 2019

V 7 měsících se plazil, v 9 začal lozit, stavět se a v necelých 10 měsících si sedl - ze stoje. Šikmý sed vůbec nebyl. Chodit sám bez opory v 15 měsících

ladyhacek
16. lis 2019

První syn v 8m si sednul ze šikmého sedu, druhý na 10m

balogis
16. lis 2019
katka_nedo
16. lis 2019

@balogis To uz je ale hranicni vek pro chuzi,ne?Mne syn chodil 14dni po oslave 1.narozenin.Vim,ze uz u 18.mesice,kdyz dite nechodi tvrdi,ze nejaky problem

emamaira
16. lis 2019

Ve 14 měsících, není žádný rychlík, ale do širší normy se pořád vešel 😀 chodit začal v 16 měsících.

zuzita15
16. lis 2019

@lucifux dcerka si sedla cca 14 dni po tom, co zacala lezt (klasicky detsky sed - na zadku a nohy dopredu), bylo ji 11m a kousek, korigovane cca 9.5m. Sed v klece umi ted asi mesic, tj. od 14m, 12.5m korigovane.

eithelwing
16. lis 2019

Sedla si ve 13 měsících. 🙂 Byla pod kontrolou na rhb, vše se vyvíjelo ok. Tak jsme prostě čekali. 😊 Neposazovat, nevytahovat, max polosed v náručí.

mourovatakocka
16. lis 2019

Někdy kolem šestého měsíce. Je zvědavá, tak asi spěchala, aby ji už v korbičce nic neuteklo 😂

vladienka
16. lis 2019

V 8 mesiaci, trvalo jej to mesiac a pol skusania sikmeho sedu, krasne sa sama postupne dvihala na rucicke az sa jeden den prehupla a sedela

svntvt
16. lis 2019

Mezi 9 a 10 mesicem 🙂

Strana
z2