Pupeční pahýl neodpadá: Jak to řešit u novorozence?
Ahoj,
malá má dneska 14 dní a stále máme pupeční pahýl..a to dost živý... Z porodnice nás pouštěli po týdnu a jen zkonstatovali, že to má furt dost vlhké a víc k tomu neřekli... Dětská doktorka k tomu také na vstupní nic neřekla...
Občas se mi bohužel povede o to při kojení kůže na kůži zavadit a pak to má ještě ošklivější, včera večer to měla okolo i trošku začervenalé, jak jsem jí s tím omylem trhla, takže jsme mysleli, že s tím dnes pojedeme, ale dneska začervenání naštěstí zmizelo a plánovanou kontrolu máme v pátek, tak počkáme...
Stalo se někomu z vás, že to nechtělo upadnout??? Jak jste to řešili? Já to akorát otírám lihem a snažím se jí to nechat větrat...

@markytkynka já tě úplně chápu- prvního syna mi tahali Vexem, druhý akutní císař, já ani to dítě neumím porodit... proto už taky třetí nechci, a do toho to kojení....obrečela jsem to, ale prostě po první zkušenosti mi fakt nestálo za to se tím nervovat znovu, držím pěsti, vím že je to těžké, ale ať je to jak chce nejsi kvůli tomu špatná máma,já to regulérně vzdala, ale je nám oběma dobře 🙂
@markytkynka ještě k tomu kojení, máme to (ponocovani)do teď ikdyž je na UM ale nevím předem, do teď si myslím že je to blbost, ale když jsem ještě kojila v noci a namazala si večer nohy jednou mastí na nohy, tak hned neusne ale až po 2 hod třeba, naopak když jsem se pak namazala Heřmánkovou mastí, napila se a u prsa hned usla, nevím jestli se mast může dostat do mléka ale u mě to fungovalo, malinká po heřmánku spinkala opravdu jak miminko 😁🥰
@hojda ...tak mudra nevěděla... 😂 .. že se s tím ještě nesetkala, že jí tam chodí jen miminka z místní porodnice, kde ty pupíky řežou...
@markytkynka tak zkusit tu porodnici, se zeptat tam???
@markytkynka potřebujete si hlavně odpočinout, vyspat se, bez vyspání paradoxně není mléko, když je organismus vyčerpaný a jestli jste ještě neslyšela, tak jsou úžasný homeopatika ricinus communis. Malá byla u kojení v porodnici spavá kvůli té žloutence.
co zasypat framycoinem? a zítra k obvodní, buď ať vám to znovu podváže, nebo někam pošle,

@anetkad ...kdybys věděla jak hrozně moc se tím trápím... Manžel ze mě nespouští pomale ani v noci oči, protože má strach, že si někde něco udělám... Tolik bych to chtěla vzdát a užívat si malé...ale start do života kvůli mě neměla lehký...musela kvůli mému špatnému rozhodnutí ven akutně císařem a pak do ní cpali týden ATB a byla samý odběr + ta žloutenka...a teď? Teď jí nedokážu ani nakojit... Tolik bych jí chtěla dát aspoň MM, ale za jakou cenu..