icon

Roční dítě od narození pláče

galzbeta
16. črc 2019

Mám 12ti měsíčního chlapečka, který od narození neustále pláče, od miminka špatně spí, přes den usl jen v kočárku, když mu u ucha řval bílý šum a jezdilo se po kočičích hlavách. Přes noc několikrát vzhůru s řevem. Když jsme začali přikrmy, jedl vše krásně, těch nechce nic, jen se kojit, za což mě doktorka kritizuje, navíc malý hubne. Denně proplace několik hodin, už jsem tak na dně, že plaču s ním. Přítel už to taky nezvládá. Nějak nerozumím tomu, proč všichni říkají, jak je to krásné mít miminko, pořád čekáme kdy bude to"krasne". Omlouvám se, že slohovku, ale musím se vypovidat

Strana
z3
priefi
17. črc 2019

@galzbeta necetla jsem diskuzi... Nejspis rostou zoubky, anebo zakopany pes je nekde jinde. Nas syn byl taky uplakany od narozeni, ve 4m uz mel 2 zuby a od te doby jely zuby porad. Jenze plac nebyl jen diky zubum... mel i alergie, ale.mel.i ekzem diky tem alergiim. Teprve v roce s tim dr.zacala neco delat a zacala me poslouchat. Syn ma alergii na bkm, vejce, banan a brombor a jako bonus nesmi histamin, nebo aspon ne prilis histaminu. Zredukovani meho jidelnicku a jeho pomohlo, ze se hrozne zlepsil a plac byl hodne zredukovan. Kdyz rostly zoubky a bolelo ho to, tak samozrejme opet to bylo placlive ditko. Ale uz ne tak. Kazdopadne bojovali jsme hodne s jidlem. Kdyz bylo nejhur, tak jsem davala hodne vody a mixovala uplne na max a jidlo nam pak snedl. ALE nez jsme znali vsechny alergeny a ja mu vesele srkala i brambor (pak jsem si i sama vsimla, ze brambor asi nedela dobrotu a prestala mu ho davat), tak prikrmy vypadaly tak, ze on zcvaknul zuby a proste do nej nedostanu nic. Byl to boj. Takze me napada, zda u Vas taky neni ve hre nejaka alergie nebo nesnasenlivost, ne vzdy je alergie doprovazena ekzemem.

galzbeta
autor
17. črc 2019

@prejeta_zaba i toto jsem si vyslechla, abych byla ráda za zdravé dítě a nevymyslela si diagnózy. Ale neznám jedinou matku, která by se spokojeně dívala na dítko, které den co den proplace několik hodin, rok v kuse, na dítě které nemá zájem o hračky, nenechá se pohladit...

anuliinka2013
17. črc 2019

Nechci zdravotně nic hodnotit, jen naše zkušenost
.. syn je od malička hodně uplakaný, živý a bojuje se spaním. Vyvíjí se normálně (i když je o pár měsíců "pozadu"), ale oproti dětem v okoli je jiný... teď nebrečí, ale neustále hlasitě ječí, neznám tohle u jediného dítěte... ale proč to píšu. Taky jsem si první rok neužívala, pořád čekala, kdy přijde to krásné období... maminky kolem vařily, uklízely, já nezvládala nic a pak jsem začala vnímat, že pořád z něj chci udělat dítě, kterým nikdy asi nebude - dítětem, co zabrečí, jen když něco potřebuje. Tak se teď učím srovnat s tím, že u nás bude většina věcí prostě s křikem, a i kdybych se přetrhla, křičet úplně nepřestane. Jo a ještě jsem si u sebe všimla, že mám sklon to vidět daleko horší než to je a nevidět ty hezké chvilky (tím neříkám, že to je tak i u vás).

meesha
17. črc 2019

@galzbeta a jak reaguje na vas?

veronka_123
18. črc 2019

no kdyz Vase dr. tvrdi, ze je drazdivejsi, ucila Vas alespon jak s takovym ditetem zaobchazet? Polohy, ruzne cviky atd? Nas syn byt totiz taky "drazdivejsi" ale cviky a spravne zaobchazeni to vyresilo do 2m takze si nemyslim, ze drazdivejsi dite je rok vkuse. Na naseho tedy hodne funguje i nositko, takze zkuste zmenit druh, mozna se mu prave v kokonu nelibi. Kamaradka mela satkove nositko a jeji syn ho nesnasel, pak zkusila normalní ergonomicke nositko akorat pevnejsi a po 8m zjistila, ze jeji syn noseni miluje 🙂 Jinak kdyz Vase pediatricka ma takovy pristup tak bych asi resila jeste nejake fyzio a podobne vysetreni mimo ni, my mame podobnou pediatricku a budeme ji menit.

jamnica
18. črc 2019

já mám tři děti, každé je jiné a má jinou povahu, jinak pláče, jinak spí, ale přece maminka svoje dítě v roce už dobře zná a měla by poznat co mu chybí, když to není jasné myslím že je někde problém. věřte svým pocitům, nikdo jiný ho nezná lépe než vy. můj syn to měl dost podobně když byl maličký, taky jsem říkala doktorce že vůbec nespí, ale na to mi nic užitečného neřekla. všechno jsem si musela zjistit sama. s jídlem ze začátku normálně, potom už nejedlo skoro nic. spal vždy jen 20 min potom co usnul u prsu, jinak plakal. v noci max hodinu v kuse. dudlík odmítal. naspal za den celkem asi 6-8 hodin. od narození. postupně jsem objevovala jak prodloužit spánek, v šátku že jsem já chodila, a rád spal v zimě přes den venku v kočárku, na balkoně, bez ježdění. na noc pak bílý šum až byl větší. asi od dvou let už spal dostatečně. před porodem druhého syna jsem si připravila všechno, ten už potom spával zavinutý, v hacce, na boku, s bílým šumem, s dudlíkem, v noci i 5 hodin takže jsem ho budila na kojení, no uplný opak staršího. a dcera spala naprosto samostatně, stačilo ji prostě nakrmit, zamotat, položit do postýlky a do pár minut spí. neskutečné. prostě každé dítě jiné. u staršího syna jsme potom až ve třech letech zjistili poruchu autistického spektra, jsem si jistá že i ty problémy se spánkem i jídlem a plactivost souvisely s touto diagnózou. problémy s jídlem má dosud, spánek už se zlepšil. ale v 1 roce by nikoho nenapadlo že jeho problémy mají nějaký reálný základ. určitě ne doktory. ti to řešili až ve 3 letech.

karmi
18. črc 2019

@galzbeta Soucítím. Máme to samé. Malému je 10 měsíců, ale už je to lepší. Do 9 měsíců řval pořád. Teď už si i hraje a dá chvilku pokoj. :D

meesha
18. črc 2019

@jamnica presne tak, mne prave intuice taky nezklamala, citila jsem, ze je to “jine” a vsichni meli reci o tom jak je to normalni, protoze zuby, drazdivejsi, je to kluk etc...pak nasledovaly dve standardni deti a ten plac je uplne jiny, muze byt sebeprotivnejsi, ale “dava smysl”. Pokud ma mama pocit, ze to neni ok, nezlehcovala bych to, at uz je za tim cokoliv.

michalelka
18. črc 2019

@galzbeta a jak je na tom pohybově? Ne vše je Kiss, ale spousta osteopatů, fyzio a doktorů jej nepozná, protože jej neuznává jako diagnózu.

bayt
18. črc 2019

@galzbeta Syn je to samé...od mala strašně špatně spal, furt se budil, první čtyři měsíce spal jen v šátku. Má rok a půl a na prsu by visel neustále, zato jídlu moc nedá (pokud to nejsou teda sušenky apod.) Jak bych to řekla - nic nám nedal zadarmo. Sice mi kolikrát rupnou nervy, ale obecně se snažím mu spíš vyhovět. Jinak to stejně nejde, že. Je to malé dítě.

bayt
18. črc 2019

@galzbeta Jinak u nás je to taky o tom, že je taky syn od mala velmi společenský a komunikativní. Doma se mnou trpí, nudí se (já upřímně taky, jsme stejné povahy). A cokoliv chce nebo vidí nebo potřebuje, to prostě dává dost razantně najevo. Není to holt takové to dítě, co ho člověk posadí do kouta a neví o něm. Chce ci pořád "povídat".

priefi
18. črc 2019

@jamnica jak se na to prislo, ze problem je autismus?

megi89
18. črc 2019

@bayt ty jo, ty máš syna uplne jako nás Maty, jak pises že se doma nudi, že je společenský. Jako Já... Taky denne musite vymyslet nejake aktivity? malej by nejraději chodil už do školky 😂 a to má teprve 16 měsíců....

bayt
18. črc 2019

@megi89 🙂) Ja mu nic nevymyslim, to uz bych nedala. Je to zaber :( Chodime kazdy den na hriste nebo mame navstevu a tak. O vikendu treba za rodici...Jeho stejne nic nebavi krome domacich praci. Tak spolu poustime mycku, pracku nebo "varime" 🙂 Vyjimecne mu pustim pisnicky. I kdyz ted tak prudi, ze skoro denne.

jamnica
18. črc 2019

@priefi na 3 lete kontrole u dětské nás poslala na logopedii přišlo jí že málo mluví (nemluvil myslím skoro vůbec) a asi měla z něho celkově divný pocit ale nechtěla nic říct tak řekla že logo. tam nás poslali na sluch a na neuro a nakonec na psycho, odtud na psychiatrii a tam dostal diagnózu. to už měl 3 r 4m chodil do školky a učitelky z něj byly zoufalé. nástup do školky dost jasně ukázal že není jako ostatní děti. spolu jsme to zvládali, už jsem byla naučená co potřebuje, preventivně jsme se vyhýbali problémovým situacím a tak, to pak člověk dělá intuitivně, a byl první tak jsem to brala že má prostě takovou povahu, ale v kolektivu 30 dětí a dospělí co ho neznají, už to byl mazec, tak taky učitelky navrhovaly ADHD nebo něco, prostě se jim taky nezdál.

priefi
18. črc 2019

@jamnica a muzu se zeptat, jak se projevoval ve skolce? A nevis jake vzorce chovani? V Tvem popisu docela vidim naseho syna

martiina_k
19. črc 2019

Já bych teda neřekla, že je to normální a že chce jenom víc pozornosti. Dítě které rok pláče a maminka nevidí objektivní příčinu (je přebalený, najezený, není unavený, nemocný, nebolí ho zoubky...), tak asi někde problém bude. A jak tady někdo psal, že nezná děti, které by brečely jenom při nějakých "problémech"... náš brečel opravdu jenom když mu něco scházelo.. a když jsme vyřešili bolesti bříška (bioGaiou), tak jsme od té doby doma měli vysmáté, klidné dítě. Naopak - já zase neznám dítě, které by probrečelo dny a noci... to musí být peklo a chápu, že si maminka mateřskou absolutně neužívá...
A chlapeček teda zatím nic kromě mlíčka nejí? Nebere si do ručiček ovoce, křupky, rohlík apod.? A co koupání, sprchování, oblékání, stříhání nehtíků? To mu vadí?

dcerymamka
19. črc 2019

@whitechocolate asi to mám taky doma, teď má dva a půl roku. Vidím v tom tu citlivou a úzkostnou povahu. Až teď začal víc komunikovat a dá se spoustu věcí pochopit.

alesiaps
19. črc 2019

Nase druhorozena ma ted rok. Do dvou mesicu spinkala cele dny a noci, pak to pomalu zaclo. Od tri mesicu rev. Pres den spala jen v satku, v noci to slo v posteli. V satku spala do 10 mesicu. V kocare rev.
Od tech 3 mesicu take place cele dny. I ted v roce hodne place, ale uz se to lepsi. U nas je to potravinova alergie, ekzem a boleni briska. A pozor, nejde jen o BKM, ale reaguje pres kojeni take na vajicka, orechy, ryby, rajcata, mak, hovezi, kureci. Jeste jsem nezkousela med, citrusy, jahody a soju, tak to nejim radeji vubec. A je to na ni opravdu videt, kdyz zkousim jist neco, co ji vadi. A druha vec bych rekla, spatny spanek, nespokojene dite. Kdyz spi malo, tak je proste cely den protivna.
Chodite na hriste?

jednaholkaa
19. črc 2019

@alesiaps U nas taky vadi i hovezi, kureci, ryby, soja a vejce krome bkm..

ivular
19. črc 2019

Soucítím. Svého syna jsem musela mít stále na rukách, jinak proplakal 20 hodin denně - bez nadsázky. Trochu se to zlepšilo kolem osmi měsíců a pak taky když začal chodit. I potom jsem jej ale musela strašně často nosit - až jsem si uhnala zánět šlach na rukách s nutností operačního zákroku.
Velmi náročné dítě to ale bylo a je stále, i když s věkem se to zlepšuje (aktuálně 8,5 let).

whitechocolate
19. črc 2019

@dcerymamka
Určitě bude už jenom líp, ale zcela vyhráno, mi přijde, že nikdy. Mám už šestileté dítko a co dokáže párkrát do roka ztropit, to je šílené, ale jinak se mi zdá, že jsou to hrozně chytré a vnímavé dĕti.

kristyna998
20. črc 2019

Kojit? Není v mléku něco, co potřebuje?
Kuřačky mají v mléku taky nikotin, nebo energidrinky různé hnusy, co jdou do mlíka. Ty v normální potravě asi nenajde
Myslím si, že děti nejvíc poslouchají všechny okolo, krom mámy. Taky se víc naučí od jiných
Zkus ho naučit na umělou stravu, pár dní mu to zkoušej dávat, měl by to začít pít
Pak je fajn si s ním promluvit proč co děláš, psychicky se uleví víc tobě, než jemu, ale spokojená matka- spokojené dítě
Jídlo - jeden den jí, druhý den nechce. To myslím, že je normální, i když to člověka občas naštve
Asi najít aspoň něco, co mu chutná s dávat ve velkým, nebo obědvat společně

Krásné být matkou? Pro většinu lež, ale nejsi v tom sama 🙂 nebo pak, když už je rozumnější, ale je dobrý mu udělat hranice

galzbeta
autor
29. črc 2019

Děkuji za rady, omlouvám se, že jsem neodepsala na otázky všem, ale po tom, co jsem si přečetla, že po roce přece musím vědět, proč moje dítě pláče, mi nebylo zrovna nejlíp...
Kdyby hledala některá maminka informace k podobnému problémů, tak jsem jen chtěla dát vědět, že po třetím ošetření u osteopatky, je malý trošičku klidnější, myslím, že je prostě celkově citlivější. Snažím se ještě řešit jídlo, protože zase trochu zhubl.

galzbeta
autor
29. črc 2019

@kristyna998 žádné hnusy, co by mohly jít do mlika, nejím, nepiju ani nekouřím, ani by mě to nenapadlo, stejně jako by mě nenapadlo odepřít malému MM, když ho mám dostatek a dát mu UM
Od narození na něj mluvím, vysvětluji mu, co s ním budu dělat a jak, říkám mu, že se vzdali a že zase přijdu... až na mě okolo lidi nechápavě ziraji, ale máme to tak naučené.
Kdyby aspoň obden jedl, tak to neřeším, ale přestal jíst i to co měl rád, dávat ve velkém jedno jídlo, které má rád, je dle mého názoru hloupost, protože, tak by nevzal do pusy už vůbec nic jiného. Vařím jen jídlo, které můžeme jist všichni.

holka_zelenooka
29. črc 2019

@galzbeta jestli je citlivější povaha, doporučuju přemýšlet, co se děje v tobě. Jak píšeš, neužíváš si to, což je pochopitelné, ale to už jsi v začarovaný kruhu- nespokojená máma, nespokojený dítě. Měla bys ztoho vystoupit první. Nějaký velký smutky, těžký životní situace? Třeba i pár let zpátky? Miminko může takto vytahovat na světlo maminčiny věci, které cítí, že je třeba dořešit. Doporučuju každý večer prosit o pomoc a radu- zkus i anděly.(zní to praštěně, ale zkus.) určitě je z toho cesta ven! Musí to být ale opravdu těžké! Pokud tě tahle cesta zajímá, doporučuju knihu Mateřství a práce ženy s vlastním stínem- je hodně o tom, jak jsou děti napojené a přebírají emoce, které maminky necítí nebo je neřeší.....

luj89
29. črc 2019

@galzbeta A kiss sy to teda byl, nebo ne? Malo kdy staci jedno osetreni. Ja bych to nepodcenovala a zkusila treba jineho terapeuta ci osteopata (seznam napr. na fb skupine Kiss syndrom - sdileni zkusenosti). Velmi casto se to vraci, zejm. po vyvojovem skoku, po vertikalizaci atd. Pokud by to kiss byl, chce to resit idealne do roka, aby to nepreslo v kidd syndrom, kde mohou byt trvale nasledky (poruchy pozornosti, spatna koordinace, hruba motorika, bolesti hlavy...).

martiina_k
29. črc 2019

@galzbeta psala jsem už výše, co chlapeček teda zatím nic kromě mlíčka jí? Nebere si do ručiček ovoce, křupky, rohlík apod.? A co koupání, sprchování, oblékání, stříhání nehtíků? To mu vadí?

lennus
29. črc 2019

@galzbeta Doporučuju nosit v šátku a kraniosakralní terapii

lennus
29. črc 2019

@galzbeta Nemůže mít třeba alergii na mléko či jinou složku potravy? Dítě zrcadlí i naše pocity. Taky vyšetření dobrým fyzioterapeutem může pomoct. Po očkování změna třeba nebyla k horšímu?

Strana
z3