Sedmiměsíční syn nechce pít. Stačí to?

7. srp 2023

Zdravím, vy umíte vždycky dobře poradit, tak se zeptám. Mám sedmiměsíčního syna, je na UM a ve 4 měsících jsme začali s příkrmy. Jí už krásně, ale málo pije. Tedy mléka vypije dost, ale vodu ani čaj skoro vůbec nechce. Pro přehled:

Ráno 210ml UM

Dopoledne přesnídávka (cca 250g) a trochu vody (10-20ml)

V poledne oběd zelenina a maso nebo žloutek (buď domácí, kam přidám trochu vody z vaření nebo sklenička) cca 200g opět trochu vody 10-20ml.

Odpoledne 180ml UM

Večer má většinou zeleninovou polévku (cca 200g), někdy místo ní 210ml UM.

Pak většinou usne a spí, někdy se kolem 21h vzbudí a má ještě 180ml UM.

Má 7 měsíců, váhu nevím, byli jsme naposledy na kontrole v půl roce a to měl 7300g. Prospívá dobře, ale v poslední době se docela rozjedl a to pití nechce. Z flašky, skleničky, ničeho, když mu dám ze lžičky, tak si dá jednu dvě a pak to plive. Čaj ani šťávu třeba naredenou taky ne. Na další kontrolu jdeme až v 8m.
Myslíte, že tekutiny takhle stačí? Že má dost?

zmrzlinka
7. srp 2023

Pije UM,takže tekutin ma dost .

evellin123
7. srp 2023

Ahojky ,tak to ti pomůžu ,my to řešili taky . Na každé prohlídce ,paní doktorka hlavně říkala nabízet ,ale nennutit. Rozpil se nám na dovolené a to mu bylo 14 měsíců !! Pediatrička říkala,že kdyby vodu potřeboval tak se napije. Tak opravdu z vlastní zkušenosti se bát nemusíš ,nabízejí občas vodu (je to nejlepší slazené čaje ani šťávy nedoporučuji ), ale času má dost oni tu vodu prý mají i z jídla. Taky mě to děsilo ,chodilo jsme na cvičení cca 10 miminek okolo 10 měsíci tam pauza na pití 9 miminek pilo už vodu nebo nějaký čaje a nás nic jediný z celého cvičení !Ale děkuji paní doktorce ,protože teď ve 20 mesicich pije sám a přesně jen kojeneckou vodu což jsme si s manželem přáli.

orangutan123
7. srp 2023

Pokud dostatečně čůrá, tak se toho nebojte. Náš malý se taky rozpil trošku víc až kolem toho roku.

orangutan123
7. srp 2023

@orangutan123 jo a opravdu zkoušet po troškách z čeho vám to trošku vypije. U nás se osvědčil normální hrnek tak jak z čeho pijeme my. Sice občas vybrindá nebo se poleje, ale má z toho hroznou srandu takže teď už si o vodu říká sám 😁

autor
7. srp 2023

Díky holky, on se trošku napije sem tam, ale měla jsem strach, že je to málo, pediatrička říkala, že když nemá příkrmy, tak UM stačí, ale u prikrmu už by pít měl. Vodu se snažím dávat, tu naredenou šťávu jsem zkoušela z nouze (na tom se rozpil starší), čaj zkouším neslazený samozřejmě. Tak jsem hned víc v klidu 🙂