Šílené usínání půlročního - zažily jste to taky?
Ahoj, spánek prcka jsem tu řešila snad od začátku. Nikdy nebyl dobrý spavec, první tři měsíce spal pouze v šátku, trápilo ho bříško. Pak se to zlepšilo, že byl alespoň schopný usnout se mnou v posteli u prsa. Bohužel mi přijde, že je to spíš horší a horší, hlavně co se týče uspávání. Samotný spánek celkem jde, přes den naspí cca 3 hodiny, přes noc cca 11 hodin. V noci se tedy budí od čtyř už po hodině. Určitě by nejradši spal zase jen v šátku a pouze za chůze (!), ale aspiruje na 10 kg a já nejsem schopná s ním celý den prochodit a upřímně, ani nevím, kam bych takhle 7 hodin denně chodila. No ale k věci - jeho usínání. Dnes už hodinu ječí, protírá si oči, dávám pravidelně po 15 minutách spát a nic. Na konci už prostě spíš odpadnul vyčerpáním, ale i předtím si nezapomněl zakníkat a zaječet :/ On takhle někdy kníká i v tom šátku. Včera v noci usnul až ve čtvrt na jedenáct, s tím, že od pěti ale nespal. Už byl samozřejmě utahanej, protivnej, ale to mu nezabránilo se vztekat a nespat.
Zkusili jsme vše, žádné hojdavaky, bílý šum, jedoucí kočárek, houpání v náručí, prostě nic nezabírá. Dudlík ani omylem. Prostě chce prso, spí se mnou v posteli, ale asi i to je málo. Měl jste to někdo taky tak? Dá se s tím ještě něco dělat, nebo jen vydržet? Přiznám se, že někdy mi už tečou nervy, protože celý den neřešíme nic jiného než jeho uspávání.
@bayt zkousela jsi klidny rezim pred ulehnutim, jakoze tlumena svetla, zatazebe zavedy, kdyz jeste sviti slunicko, koupelovou kojeneckou kosmetiku s levanduli, zadne velke vjemy v podvecer nebo pripadne pozdni prochazka na vzduchu? Nebo jeste masaz,aby si ulevil od energie a vjemu za crly den? Nebo pozvat domu na odpo pani na vanickovani, aby se vyblbnul?
@garalela no já tohle právě asi neumím a chci si nechat poradit....tlumená světla a zataženo ano, masáž děláme po koupeli, ale to se mu spíš nelíbí, protože chce už honem kojení. A nevím, zda je zdravé masírovat pak hned zase po kojení (kdžy mi u něj náhodou neusne). Zkoušela jsem knížku a z toho spíš začne jančit a výskat. Teď aspoŃ zkouším, že ho beru do náruče, dělám ššššš, bílej šum k tomu. Prostě ho trochu "naladit" na spaní. Asi to zní hloupě, ale jako miminko prostě usínal automaticky do pár sekund při kojení a já vlastně nevím, jak mu zařídit to delší usínání.
@bayt ja kojim stale, pres den mrzery nesleduji, ale pred koupeli se snazim dekat psuzu aspon pul hodiny, aby se nekouoal hned po kojo. Zkus nejakou levandulovou kojo kosnetiku, ja mam koupaci elixir abraka dabra a malej je po nem na usnuti vic naladeny nez s jinymi přípravky, my teda uspavani ok, jen ted obcas ze spanku place nebo s sebou sije. Sum zkus taky menit jeho druh.
@garalela Aha já právě kojím těsně před koupáním, aby nebyl během koupání mrzutej a užil si to a zvládli jsme i tu masáž, a pak kojím i hned po oblékání. Vidíš, ale koupací elixír abrakadabra máme taky, střídám to akorát s olejíčkem od Stadelmann. Ze spánku asi nepláče, ale šije s sebou taky děsně,

@lioness34 Jo, takhle to víceméně dělám, holt to pak zkouším i třikrát čtyřikrát po 20 minutách, než se teda chytne....