Škubání hlavičkou u ročního dítěte. Máte zkušenos?

haninka83
10. bře 2021

Zdravím maminky, mám roční dítě a od neděle u něj pozoruju škubání hlavičkou na levou stranu. Dřív občas trhnul hlavou dozadu, když jsem ho třeba držela v náručí, ale tohle dělá jen na levou stranu a poslední 4 dny. Trochu mi to připomíná to trhání hlavou u Tourettova syndromu 🙈. Nemáte s tím některá zkušenost? Za týden jdeme na roční prohlídku, tak se na to zeptám, ale nevím, jestli to vydržím do té doby. Děkuji.

95newmommy2020
10. bře 2021

Ahojky mě děla můj 13 měsíční ze kýve hlavou ze strany na stranu. Děla to asi od 10 měsíce. Myslela jsem, že je to epilepsie nebo něco. V hlavě nejhorší scénáře. A ono se zjistilo, že jen tak blbne. Takže se zeptej, ale z vlastní zkušenosti Radim, moc nad tím nedumej.

fyii
10. bře 2021

@haninka83 zdravim, nas vzdaleny pribuzny ma tento syndrom. Klukovi uz je teda 17, bere na to leky. U nej se dlouho nemohlo prijit na to co mu je. (Zjistili mu to v cca 10 letech).On sebou tak jako divne nekontrolovatelne obcas skubnul a tou hlavou taky. Jakmile zapomene vzit dvoje leky za sebou tak do 3 dnu miva zase to skubani, jinak je to velmi chytry kluk. Hele uvidis, ale tve ditko je jeste dost male, nemusi to byt nic vazneho. Pozoruj ho, prober to s doktorkou, ale zatim bych to nehrotila, muze to delat proste jen tak..

haninka83
autor
10. bře 2021

@95newmommy2020 Děkuju za uklidnění. Snažím se neplašit, ale jak píšeš, člověk už vidí nejhorší scénáře 🙈

haninka83
autor
10. bře 2021

@fyii Uff, tak to bych opravdu nerada.. 😓