icon

Slepé matky - co s nimy?

yelowangel
10. led 2017

Ahoj maminky, už se mě to stalo dřív , ale poslední dobou docela často - přijde dejme tomu na stejnou zastávku kde čekám já matka s odrostlejším dítětem, z pravidla cca 4 - 7 let, dítě lítá kolem, zajímá se o všechno (což je v pořádku) včetně mýho syna v kočáru. Budiž když nespí. Co mě ale vadí je že mu kolikrát to dítě do toho kočáru v podstatě "vleze". Stojí před ním a dělá obličeje, bere mu hračky co má na kočáru nebo vevnitř, už se mě stalo že jsem malýmu zatáhla plínku přes střechu protože chtěl spát a holka bez problému ji strhla pryč. Matka stojí sotva metr od nás, kolikrát má druhý dítě v kočáru ale vidím na ní že o tom ví a většinou při odchodu polohlasem tomu svýmu dítěti naznačí že to viděla (z pravidla to je oblíbená věta: "tohle se nedělá"), ale v tom momentě kdy to její dítě doslova obtěžuje mě a mýho syna prostě nezasáhne. A co teď? Jak byste to řešili vy? Tomu dítěti nic říct nemůžu, to najednou maminka vidí a slyší všechno a je mě trapný upozorňovat matku na to že tady má děcko o který by se taky laskavě mohla trochu zajímat. Nějak nevím z který strany to chytit abych nebyla za hysterku ale nenechat si zaroveň skákat po hlavě od nevychovanýho spratka (což není chyba toho dítěte).

Strana
z4
zitova
11. led 2017

@kvakuska tak to sa potom nedivim, ze to na hristich tak vypada, ked samotne matky vychovavaju deti v bezohladnom duchu. Predstavte si, ze taka kolobezka je a kolobezkovanie. Moj takmer 2 rocny syn to vie, inak sa s nou nehra. A ked si rocny kluk chcel tocit koleckami, lebo ho to bavilo, tak som mu napriek revu hovorila, nech ho necha, ze on sa inak s tym hrat nevie a ze ho to zachvilu omrzi a moze sa potom vozit on.. kazde dieta sa s hrackou hra tak, ako vie. Dufam, ze sa nenajde starsie dieta, ktore vasu dceru vytrhne z hry na nejakej erarnej hracke a to len preto, ze je este mala na to, aby sa hrala podla pravidiel a nevie to. Podla mna je toto hlavne o vychove k ohladuplnosti k ostatnym ludom. Neviem, ci sa s egoizmom da zajst daleko.

vercikn
11. led 2017

@zitova
nadech, vydech 😉
chce to hlavne klid. Tyto diskuse casto svadi k nastvani, ale je dulezite si uvedomit, ze ten na druhe strane to rikal (psal) treba s privetivym tonem a usmevem na tvari. Viz kvakuska, ona to treba nemysli zle ale dobre a vy si udrzte pozitivni naboj 🙂

zitova
11. led 2017

@vercikn ano, mate pravdu. 🙂 asi zo mna hovori hlad 😀

kika_21
11. led 2017

@kvakuska Horší je když dítě napodobuje-nedovedu moc usměrňovat na hřišti 9-leté kluky. S trochou fantazie totiž může být klouzačka ledacos. Ale i ti vědí, že slabší mají přednost-říká jim to i družinářka-pusťte holky a menší děti jako první. Asi máme dobrou družinářku. Tak si chlapci kamínky uklidí a je po problému.🙂 Nemůžeš vychovávat celé hřiště-každý to má totiž jinak.Stačí, když si deváťáci dají cigarety daleko a ne na lavičce u hřiště.Dá se s nimi domluvit. Mají také sourozence a obvykle po slušném upozornění plynové masky nerozdávají-jdou zkrátka jinam.

kvakuska
11. led 2017

@zitova moje dcera rozhodně není bezohledná, o pár příspěvků zpět jsem psala,. jak si tuhle situaci dnes řeší sama - kopíruju: dnes jsou jí tři a kousek, když se chce klouzat a na klouzajdu hází nějaké dítě kamínky, tak za ním jde a řekne mu (doslova): děťátko já se teď chci klouzat, tak mi tam ty kamínky neházej, mě by to bolelo až pojedu dolů ... většinou si toho všimne maminka maloška a odvede ho, pokud ne, ke klouzajdě si stoupnu já a nedovolím mrňousovi aby tam kamínky házel ... dcera se většinou sklouzne tak 5x a už zase běží jinam .....

vercikn
11. led 2017

@kvakuska
mate sikovnou dceru. Muzete byt stastna 😉 a vidite ani ja jsem si nevzpomnela ze jste to psala.
Mohu se prosim jen pro zajimavost zeptat co dcera udela, kdyz pres jeji upozorneni druhe dite neuhne a vy si toho treba zrovna nevsimnete?

kvakuska
11. led 2017

Určité věci na hřišti mají svoje určení, klouzajda na klouzání, kolotoč na točení, houpajda na houpání ... a to by se mělo respektovat a naučit tak i děti ... zažila jsem malé dítě (asi rok a půl), které si na hřišti lozilo kam chtělo, matka to neřešila, věsilo se na schůdky na skluzavku tak, aby po nich děti nemohly lézt nahoru a matka ho nechala (děti stály u skluzavky v řadě a čekaly, až to mrňouse omrzí) ... hrálo si v písku pod houpačkou tak, aby se na ní nemohl nikdo houpat (všude kolem spousta písku k dispozici), vlezlo si pod kolotoč, protože tam zrovna chtělo ležet a do kolotoče kopat nohama (matka pořád v pohodě) ... od cesty přicházely 3 děti, když šly kolem kolotoče tak na ten PRÁZDNÝ kolotoč huply a začaly se točit ... samozřejmě řev, na děti na kolotoči se hnala šílená matka, zastavila kolotoč, nadávala jim sprostě co si to dovolují, děti šok (protože nic nesprávného neprovedly) ... dítě pod kolotočem chytlo několik ran do nohou a do zadku, naštěstí ne do hlavy, jeho matka ječela jak je to hrozné, že ani na hřišti si její dítě nemůže v klidu hrát a nikdo nebere ohled na to, že je malé a že si hraje "jinak" ... @zitova ano, malé děti si hrají jinak, ale od toho tam mají doprovod, aby dbal na jejich bezpečnost a aby jejich chování usměrňoval ... jasně že to malé dítě nechápe, proč určité věci dělat nesmí, ale prostě je dělat nesmí, jak pro bezpečnost svoji, tak pro bezpečnost ostatních ...

eldrag
11. led 2017

Zkusenost z lonskeho roku ze zoo *uz me tu za to ukamenovaly matky . Kluk tak 7 let na klouzacce a muj 2,5lety. Cekali jsme az se kluk zklouzne aby mohl i ten muj.szojim metr od nich , vetsi kluk furt nic. Rikam mu "mohl by ses zklouznout aby mohli i dalsi?" On ne to uz se muj zacal na klouzacku prolejzacku sapat. Sundala jsem sveho a rikam starsimu. "Takhle tu ceka spousta deti a ty tu jen sedis. " on se teda sklouznul a muj a dalsi dve se zacly sapat nahoru. Nez se vysapaly tak starsi kluk uz byl zase nahore dve dezi strcil z klouzacky aby uz jely. A meho syna vilene kopnul do obliceje silou. Schytal ode mne facku a bylo mi jedno ci to dite je pac matka ci jiny dospeli nikde. Kluk si chytil tvar a odesel. Cekala jsem ochotna celit rozzurene lvici u klouzacky ale nikdo neprisel.

eldrag
11. led 2017

Byl to spise reflex nez promysleny cin 😇 cozi deti normalne nebiju.

zitova
11. led 2017

@eldrag tak to je sila, dobre ste urobili
@kvakuska chapem vas aj ako ste to mysleli, uplne idealne by bolo keby sa kazdy snazil ohladuplne spravat. A tiez nepochopim matky takych prdolov, ktorym na hristi moze ist obcas aj o zivot, ze ich nechaju len tak sa motat pomedzi velke deti.

vercikn
11. led 2017

@eldrag
neospravedlnujte se, pokud uvnitrsebe vite, ze jste dite nezmalovala do modra a nevyuzila tak "nadvladu" silnejsiho, tak jste udelala v podstate to, s cim by se dite setkalo, pokud by si takto dovolilo na starsiho (napriklad)
a kdo vas bude soudit bez znalosti situace, tak je hloupy.

eldrag
11. led 2017

@vercikn kdyby to udelal muj syn schyta ji taky. 😔 ten kluk byl vyslovene zly. Mozna ho neco trapilo, muj pripad byl extrem ale je dobre se slusne a hned ozvat , nenechat se utlacovat pokud je mi neco neprijemne

Strana
z4