Spaní ročních dětí. Kdy vám začaly spát celou noc?
Zdravím všechny maminky,
syn byl vždycky docela spavý, ale celou noc prospí vyjímečně.
Jde spát ve 20h a někdy se probudí kolem půlnoci a někdy až kolem 3-4 h ráno. Střídá se to pravidelně obden.
Většinou spí na břiše a má zvedlý zadeček, nohy pod sebou… zvláštní polohy. Většinou se jako ztratí a hledá dudlík a nebo mu dám čaj a spí dál…
Ale někdy se poštěstí a spí od 20h do 7h .
Vždy ale když se probudí, dám dudu nebo napít a spí dál. Většinou. Probouzí se po 6 h nebo v 7h.
Jak to máte vy ? U ročních dětí?
Celou noc bez probuzení spal syn až někdy po třetích narozeninách. Kolem roku se budil co 2 hodiny. Buzení 2x za noc je super v tomhle věku.
“Celou” noc spí od doby kdy jswm ho odstavila - od roka a půl. Do té doby byl vzhůru 10x i víckrát za noc. 2 vzbuzení za noc jsou ještě dobré
Až po přesunu do pokojíčku. Ve 3 letech.
Syn cca od 13m. Kdy jsem ho odstavila. (Ale podotykam ze pak zas po odplenkovani ve 3.5 letech skoro kazdy den chodil k nam do postele asi az do 7 let, takze se vlastne v noci budil furt) Starsi dceru jsem odstavila v 15.m ale v noci se stejne budila dal asi do 3 let.
To je fakt strašně různé. Dcera spala celou noc od té doby, co jsem ji přestala budit na krmení. To ji byly asi tři měsíce. Ona je v tomto mimoradna. Syn asi ve dvou a půl letech a šlo to u něj postupně od šíleného buzení a nespání v noci, což se pomalu zlepšovalo a dostalo až do fáze, že spí celou noc.
Dcera se v roce také budila 1 - 2krát za noc. Je to normální a byla jsem ráda, že to není častěji. Celou noc začala spát mezi 2 - 2,5 lety. Přesně si to nepamatuju.
Dcera 14 měsíců, spává většinou, pokud není nic mimořádného, tak 11-12 hodin v kuse. A takto spí už několik měsíců. Ale ona už se v 5 měsících budila jen jednou nad ránem na mlíčko.
Mě všechny děti spaly celou noc po odstavu, dceru sem kojila do 15 měsíců, do té doby byla vzhůru tak co dvě hodiny, od odstavu spala celou noc v kuse.

v roce spal tak 5 hodin a ještě ne v kuse. Celou noc od 20 do 5 vydržel ve 3,5 letech