icon

Spaní s plínou přes obličej. Máte zkušenost?

elzik
9. led 2010

Maminky, máte s tím někdo zkušeností? V MC mi teď jedna maminka říkala, že její malý neusne jinak, než že mu dá plínu přes obličej 🙂 Já to tedy ještě nezkoušela v postýlce, ale dnes jsem dala malého do baby vaku (když jsme byli na návštěvě u švagrové) a dala mu tu plínu přes obličej, za chviličku se dívám a malý spokojeně chrněl (i přesto, že tam vyhrávala hudba a dcerka se synovcem řádili jak pominutí 😀 😀 ) a spinkal ve vaku skoro dvě hodiny, což je rekord, protože jinak v něm usne tak na půl hodinky. Nevíte, čím to je? Přemýšlela jsem, že bych to zkusila i večer, jak ho dám do postýlky, přerýt mu obličej plínečkou, ale mám strach, aby se mi do ní nějak nezamotal a aby se mu pod ní dobře dýchalo. 🙂

evena
9. led 2010

Taky jsem zkoušela, ale naše malá má záchvaty zuřivosti s plínou na hlavě 😀 Děvčátko od známé ale krásně usínalo s plínou na obličeji.

petrach
9. led 2010

náš malí si ji tam už dává i sám..taky ji musí mít,ne přes celí obličej.ale dám mu ji k hlave a on si ji přitulí..deti to uklidnuje..

momin
9. led 2010

elzik tak nas maly neda bez pleny ani ranu. 😀
Neusnul by bez ni ani za nic. Nedavam mu ji teda na hlavu 😅 ale dam mu ji vzdycky do rucicek a on si ji da vetsinou na hlavicku sam a nebo si ji proste jenom tak drzi! Je to super vec!! Vyzkousej! 😉
Urcite se mu nic nestane! 😉

baca
9. led 2010

Tak y jsem to jednu dobu zkoušela. Někdy pod ní usnula hned , nědky vůbec. Přijde mi, že to brání podnětům z okolí, které dítě rozptylují od spaní.

bocinka
9. led 2010

taky jsem to zkoušela, protože jsem to viděla u známé... ale naše malá zuřila jak blázen, ale v ručce si ji žmoulala, tak jsem koupila usínáčka, takovýho toho plyšáčka, co má normální hlavičku a tělíčko jen z látky a uzlíků, vypadá moc hezky a malá ho miluje...

pikusa
9. led 2010

Elzik....už jsme si psaly kvuli spaní.....
a vidíš,že by to s plínkou šlo???
http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/2/2769/2769090...
http://img5.rajce.idnes.cz/d0507/2/2974/2974887...
tady je to matesovo spaní s polštářkem....prostě zaměří pozornost na něj,žmoulá si ho a pak usne...

janulazaynab
9. led 2010

U nás vyhrála deka. Malý byl zvyklý usínat u mně na rukách přitisknutý půlkou obličeje na prse. Od Nového roku usíná sám v postýlce a usne rychleji, pokud mu dám deku do jedné ruky a on si ji pak sám přetáhne přes ouško. Horší je, že si to dává i pod nos, takže ho chodím kontorlovat a když usne úplně, odtáhnu mu ji trochu stranou. Zkoušela jsem mu dávat plyšáka z toho "hajánkového materiálu", ale neuspěl, prostě deka vede 😝

momin
9. led 2010

janulazaynab u nas je to to same akorat s plenkou... 😀 Koupila sem mu krasneho usinacka,zajicka,ale proste neuspel! plenka vede.... 😉

elzik
autor
9. led 2010

Tak Šimonek šel zrovna spinkat a plínu si přitáhl úplně k nosánku, až tak, že mám pocit, že tak nemůže dýchat, ale nejspíš může, spokojeně oddechuje, ale ještě nespí, tak jsem zvědavá.

pikusa
9. led 2010

Elzik....vidíš 😉
u nás taky prostě jen ten polštářek...umudlanej 😝

momin
9. led 2010

elzik jeste sem chtela napsat ze maly se diky te pline naucil spat sam v postylce. zavinovat nechtel.... ale vzdycky sebou tak mlel ze usnout nemohl. A od te doby co si drzi plenu je to super! 😉

smardik
9. led 2010

elzik malý mi s plínou usíná asi od 1měsíce a má 14měsíců a bez plíny neusne. Ale nedávám mu ji na obličej ale vedle něj a on si ji vezme, hraje si s ní, muchluje se a tak usne

janulazaynab
9. led 2010

momin - zkusila jsem mu dát plínku do ruky a trochu přes pusu a usnul asi do 15min 😉 Takže deku už mu nedám, plínka je tenká, ta u ni nemám strach, že se přes ni nenadýchá. Plyšáci se můžou jít bodnout 😀

teessa
9. led 2010

ahoj tohle téma se tu už několikrát řešilo 😉
malá tak taky usínala asi do pul roku naprosto pravidelně ted už sem tam

janiniska
10. led 2010

Elzik, měli jsme problémy s usínáním od narození...když mu padaly víčka, tak zase ho něco rozptýlilo a zase oči otevřel a nemohl tím pádem usnout a byl přetaženej a když je miminko přetažené, tak to stojí opravdu zato. No a pak mi byla doporučena plína přes obličej a musím říct, že do teď jinak nespáváme než sní...jak mu ji dám na obličej, zavírá oči...a spí sní...musím s ní i uspávat, ale spí...sama jsem si ji zkoušela dát na obličej, i několikrát přeloženou a dýchat se přes ní dá...takže se neboj, dýchat může krásně...jen nevím, jak ho to pak někdy od té plíny odnaučím 😒

elzik
autor
10. led 2010

Holky, tak máme za sebou první noc s plínou 🙂 Když jsem mu ji dala přes obličejíček, začal se vztekat, nakonec si ji přitáhl až k nosánku a usnul, i když je fakt, že bez pláče se to neobešlo. Ale na to už si zvykám, že si musí chvilinku poplakat, jen málokdy se stane, aby usnul bez pláče.
Jani - u nás je ten problém obdobný, malý jako miminko usínal krásně, měla jsem pocit, že mu žádný hluk nevadí. Čím je ale starší a vnímavější, tak je to horší. Rozptýlí ho každá hloupost, někdy už to vypadá, že spinká a najednou opět křik a pláč. Přes den se to snažím nějak zvládnout, i když to je někdy obtížné, když mám ještě Elinku, ale večer se snažím, aby usínal sám - někdy se ale opravdu nachodím, jak stále podávám dudlíček. 😉 😉
Myslím si, že se nemáš čeho obávat, že vůbec není naškodu, když malý usíná s plínkou přes obličejíček, hlavně, že je spokojený 🙂 🙂 Budu to zkoušet a uvidím, zda si Šimi zvykne nebo budeme hledat něco jiného. 🙂

momin
10. led 2010

elzik super! 😉
U nas se to neobejde bez breku pred spanim do dnes.... 😉

janiniska
10. led 2010

Elzik u nás úplně stejný...přestože usíná s plínou, tak u toho brečí...ještě vozím postýlku a zpívám lalala...ale usne a spí pak...bez plíny to tak nebylo...a máš pravdu, na škodu to není, tak čeho se obávám 😅

jeudi
10. led 2010

u nás už jinak neusne ,ale dávam mu jí k obličejíčku

janiniska
10. led 2010

Jeudy vážně jo? a to si ji pak sám na obličej dá? Nebo ji má jen u toho obličeje?

monaberuska1
10. led 2010

elzik, -ja stim konkretne skusenost nemam, ale tchyne mi vypravi o martine o jeji dceri ty je ted 22 moje svagrovaka ata taky jinak neusnula nez pry s plinou, hodila ji pry plinku na oblicek a lezela a pak usnula 🙂byla pry strasny divoch :-d 😀

jeudi
10. led 2010

janiska,kdysi jsem tady založila stejné téma chtěla jsem se zeptat jestli se neudusí ,a dnes ty pleny jsou takové kvality,že si myslím že to neni možné 😀 dám mu jí třeba jen přes oči nebo vedle tvářičky,on se sní pomazlí a usne 😉 zkus to,jestli nemáš strach 😉

jeudi
10. led 2010

a ted v tomhle mrazu je to dobré i venku...třeba můj první syn tohle nesnesl hned se jakoby dusil ,takže záleží na miminku ,jak to přijme.jestli se bude zalíkat,tak to nedělej

marooshka
10. led 2010

elzik: mě malý taky spinkal s plínkou a měl ji přes obličej 😉 tak do půl roku, pak už ne, jen jsem mu ji dala do postýlky a on si jí mazlil, ale do toho půl roku asi ji mě přes obličej. Vypadali jsme jak blázni s kočárkem v létě, když jsme někoho potkali a chtěl se na malýho podívat, tak on měl celej obličej v plíně 😉 jak dítě Michaela Jacksona 😀

elzik
autor
11. led 2010

Holky, tak plína začíná mít úspěchy. V noci, když se Šimi vzbudil, nakojila jsem ho a poté opět vrátila do postýlky a dala plínku, chviličku si ji žmoulal a za chviličku spinkal, tak snad nám to vydrží. Teď ještě nějak zvládnout to časté kojení v noci a bude líp. 🙂

janiniska
11. led 2010

Elzik, tak je to super, že něco zabírá. Ta plína je super, musím říct, když to dítě nechce spát...tak jsem ráda, že i u vás to zabírá 😵