Spaní v posteli s miminkem. Jak to děláte, když kojíte?

milu_ji
9. led 2022

Ahoj maminky,
Prosím jak to děláte, když spíte s miminkem v posteli a kojíte? V noci když se začne vrtět, dám rychle prso a spí dál. Ale má tendenci se pouštět jak se spustí tok mlíka. Takže má pod sebou permanentně mokro. Látkové pleny si vždy shrne, nebo se přetočí na bříško a shrne si je pod nos, tak už jí je tam dávat nechci. Sebemenší manipulace jí vzbudí a pak mi dlouho nejde uspat, abych jí co hodinu přendavala na druhou stranu postele. Budí se velmi často.

jjasmina
9. led 2022

@milu_ji Malá se mi budila často, ale já přenášela a když začala spat s námi v posteli, tak mokro pod ní nebylo

slecnami
9. led 2022

Já dávala takovou tu savou/přebalovací podložku pod nás obě...teď už to zvládáme bez ní a většinou i bez mléčných loužiček😉

ruzova_pastelka
9. led 2022

Obě děti spali na rozbalené zavinovačce, díky tomu se snáze přenášely/přesouvaly. Navíc mokro bylo obvykle pod nimi, na posteli, zavinovačka se odhrnula a byla suchá.

lentilkah
10. led 2022

@ruzova_pastelka Taky mam malou na rozbalene zavinovacce, ze se mi lepe prehazuje z prsa na prso 🙂

mazeret
11. led 2022

@milu_ji já bych si do půl roku určitě dítě nedala. Obě jsem si nosila do obýváku kojit v noci. Jednak abych nevzbudila manžela a abych neusnula. 😀 Bohužel s kojením v posteli mám dost smutný příběh... 🙀🥺 Proto je to pro mě totální tabu.

elesse
11. led 2022

Ja mela pod sebou velkou tetra plenu a podle potreby menila, davala pryc… ale v posteli jsem jen kojila, syn spal v prirazene postylce

pampeklec
11. led 2022

A jak je miminko staré? Ze začátku jsme spali na ručníku/osušce, abych nemusela měnit povlečení každý den. Neshrnoval se tolik jako plína. Po pár týdnech se to ustálilo - jednak už mi neteklo mlíko i ušima, a hlavně se děti aktivně přisávaly samy, časem už jsem se třeba ani nevzbudila pokaždé. Taky hodně pomohlo, když jsem se naučila kojit i z toho druhého prsa, bez přendání dítěte. Ale opravdu hodně pomohl čas - často děti nechtěly ani vlastně kojit, jen se znovu uspat, ujistit se, že tam jsem... a když delší dobu trvalo, než se spustí mlíko, tím líp. Když se spustilo, často se právě pustily, mlíko teklo... dá se zastavit rukou, trochu. Možná by bývala pomohla nějaká žínka po ruce... to jsem asi nevymyslela zrovna, ale mohlo by to pomoct.

lenulacek
Autor odpověď smazal
Zobraz
lenulacek
Autor odpověď smazal
Zobraz