Spaní v zimě. Jak dlouho nechávat venku, při kolika stupních?

denca92
9. lis 2020

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli necháváte spát dítě v zimě venku a jestli ano na jak dlouho když je pod nulou.
Naše malá přes den doma neusne, musí do kočárku odpoledne a ven. Tam spí většinou 3 hodiny. Jen teď nevím, do kdy ji tam mohu nechávat ty tři hodiny, při jakých stupních a podmínek.
Dekuji za odpovědi

olga_
9. lis 2020

@denca92 Dvojčata mně první dva roky neusla jinak než v kočáru, takže klidně několikrát denně venku za každého počasí i několik hodin v kuse.

squezy
9. lis 2020

@denca92 Úplně se ztotoznuji s prvním prispevkem, taky máme dvojky a spi jedině venku v kocare. Máme zimni fusak emitex a davam ještě zimni bundu a jsou tam nádherně zavrtany a když je vyndavam, tak krásně teplý.

olga_
9. lis 2020

@squezy Přesně tak, dávala jsem je v zimní kombinéze a nikdy ani náznak nějakého prochladnutí. Byli teplouncí, zavrtaní až po uši.

denca92
autor
9. lis 2020

Kombinézu mám, zimní fusak taky, teplou čepičku i deku. Takže i když jo v zimě při nule nebo i méně nechám venku nevadí, samo když bude teplé oblečená. Já vozit nemusím, jen do usnuti a potom spí na dvoře.

olga_
9. lis 2020

@denca92 Naprosto v pohodě i do mínusu.

areh
9. lis 2020

@denca92 pokud by byla fakt velká zima, tak někdo dává přes kočár pláštěnku, aby tam bylo teplejc.

jaja01k
9. lis 2020

Mladší syn mi spal přes den jedině venku v kočárku. I v zimě jsem ho tam nechávala spát ty dvě tři hodiny, měl kombinézu a fusak.

maci299
10. lis 2020

Nepíšeš kolik je miminku,na tom taky záleží,malé miminko bych do mrazu nedávala

bubinko1506
10. lis 2020

Mam dvojcata a do roku spali za kazdeho pocasia vonku. Su oktobrovi, takze cez zimu sme boli 3x denne na 1,5 az 2 hodiny vonku. Dobry fusak, overal a je to.

konidana
10. lis 2020

@areh ok, ale je dobré zajistit i dobrou izolaci spodní vrstvy - dno kočáru. Já měla starý s tenkým dnem a jen pár cm molitan. V mrazech jsem dala na delší výlety (několik až mnoho hodin v mraze nebo kolem 0) do kočáru pod fusak jestě karimatku nebo ovčí kožešinu (nebo oboje).

elis101
12. lis 2020

To mě taky zajímá. Malá spit též jen v kočárku, má 10m. Má kombinezu a je v emitexovém fusaku... ale chtěla bych se zeptat, mažete deckám ksichtík, rtíky, prostě co vykukuje nějakými krémy? Někde jsem četla, že se to do mrazu má...výhradně teda krémy bez obsahu vody...tak jestli ano, nemáte někdo typy? Díky 🙂

sammanthe
17. led 2021

Devcatka, my teda spinkame denne venku 3 hodiny v kocarku, mraz neresim do -10°C. Ja malou povozim, dcerka usne, ja jdu domu a ona spinka presne 3 hodiny. Dneska pri -9°C a v pohode. Kombinezka,fusak a navrch deka. Do -10°C budu davat,vic ne...nad pusinku natahnu vrchni cast fusaku, at nema tak studeny vzduch. Tak ji jakoby zadelam, ale vzdy tam ma otvurek. Spinka venku denne asi od pul roku, ted ma rok a 2mesice.