Společné spaní s miminkem
Zdravim vas maminky, zajimal by me vas nazor na spolecne spani v jedne posteli s ditetem. Mam 7 mesicniho spunta a tak se nejak stalo,ze kdyz jsem v noci kojila,tak jsem u toho usla a maly samozrejme semnou. Me osobne to nevadi, mam ho rada u sebe a rada se vedle nej probouzim. Jde mi o to, ze me neustale atakuji rodinni prislusnici poznamkami typu: mamanek, bude rozmazleny,uz ho to neodnaucis a bude s vami v posteli az buhvi do kdy. Rada bych vedela,jestli jste meli potom problem dat mimco do sveho. Podle me,kdyz to dite vi,ze je mamka blizko je jistejsi v zivote a ma pocit bezpeci. Jednou jsem byla tak vyhukana z tech reci,ze jsem ho nechala plakat a cpala mu dudlik a on chudak uplne se zalykal a uz to nikdy neudelam! Jak to tedy snaseli vase deti az jste se rozhodli je dat do sveho?
Dekuji vsem za odpovedi🙂
@lenka_strelenka Pokud máte matraci z paměťovou pěnou, tak tu promáčkne i půl kila, ale jsem ráda, že jste se pobavila. Opět někdo, kdo nepochopil o čem je moje odpověď ....už vím odkud váš nick 😉 a aktivním pohybem dítěte ano...ale nikoli svalů ale právě rovnáním páteře na zádech, prohnutím po otočení na bříško a pasení koníčka...kosti dítěte nejsou ještě úplně osifikované, tudíž jsou chrupavčité a tvarovatelné, ale jsem ráda, že jste mi dala odborný výklad....vy jste pediatr, mohu-li se zeptat?
@luckylee A není to co mi tu všechny děláte tak trochu neuznání mého názoru avnucování mi názorů vlastních???...protože přeně tak mi to připadá. Od včerejška čelím cíleným útokům na moji osobu, zesměšňování mého názoru, některé drahé dámy převedly tuto diskuzi i na můj profil a vyloženě se do mě trfovaly. A to vše jen proto, ŽE MÁM JINÝ NÁZOR. Ale jsem poučena, už se radši nebudu vůbec k ničemu vyjadřovat. Manžel měl pravdu, že to nemá cenu, a do očí byste mi to většina z vás neřekla. Ať žije anonimita za přezdívkou. Uznat vlastní názor je na těchto stránkách téměř hrdinský čin, jelikož se do vás pak jen trefují a od tématu odbíhají k osobním atakům. Co už ...Saionara všem
@kacik88 milá paní Kačík, zase sa smejem, pretože jediný, kto tu kolem sebe kope, ste vy. Ostatné matky sa Vám snažia vysvetliť, že nie vždy je všetko, ako si to naštudujeme v literatúre a napozeráme, nahovoríme a naplánujeme... to je asi tak všetko.. my sme to napríklad riešili tvrdou matrací pre miminko v hnízdečku medzi nami. Dieťa som nezabila, neudusila, nezničila a ani k žiadnej inej tragédii nedošlo... dnes má k nám prirazenú postieľku, má dva roky, a keď chce si prileze a keď chce, tak odleze. Asi tak 😀 ale som rada, že pokrok v medicíne dospel tak ďaleko, že sa bolesť chrbta dá na 100% určiť nejakým neduhom z prvých pár mesiacov života. To je jasné, že zbytok života už manžel záda posiloval, sedel ako má a nikde sa mu iným spôsobom (prípadne i dedičným) nepodarilo k bolesti dopracovať. Tak to som hneď múdrejšia a rada sa nechám poučiť ďalšími vašimi príspevkami a strelami na ostatné matky, celkom je to zaujimavé čítanie. Ale vážne Vás poprosím, prispejte sem za pár mesiacov, ako to je v realite u Vás, až sa to miminko narodí a náhodou teda nebude spať 16 hodín denne. Inak vstávať k nemu je samozrejmé, to vstávajú aj matky, ktoré to dieťa majú v posteli, ono sa samo totiž neobslúži 🙂 inak je fakt táto debata už zbytočná, liba tým prúdi zbytočná energia kam nemá.. takže za seba vám poprajem veľa síl a hlavne aby Vám všetko vyšlo ako si prajete (bez nadsázky, úplne vážne). Urobte si to tak, ako uznáte vy za vhodné.. to koniec koncov robíme všetky.
@kaccistar Jsem ráda, že mi dovolíte dělat si věci po svém. Ale pokud jste četla mé příspěvky od začátku, tak jsem pouze napsala názor a vše ostatní bylo odrážení útoků na můj názor. Divila byste se kolik maminek semnou souhlasí, napsaly úplně stejný názor, ale nikdo na ně neútočil, nezesměšňoval atd...spousta z přízpevků byla vymazána a většina z nich právě ty, na které jsem reagovala. Možná kolemsbe kopu, ale to jen proto, že mi neustále někdo podsouval, že můj názor je špatný, protože ještě nejsem matka. TA ruku na srdce, asi by se vás to také dotklo.
@kacik88 koukam ze jsem to schytala za vsechny.😂 Hele s ditkem se i naucis byt hodne nad veci.
Ja te neurazila a ani nezesmesnovala.Opravdu to chce objektivitu a hlavne vlastni nazor a ne papouskovani neceho co si prectes nebo ti nekdo jen rekne.Synova pediatra je taky hodna,skvela,co se tyce zdravi tak za ni s duverou prijdu ale sama mi rika spoustu mytu a nepravd a davno vyvracenych veci.Rekne ze bych nemela tolik cist na netu ackoli ten web sama doporucuje,a pak mi nerekne ani davkovani atb kapek protoze to mam prece znat.
Samozrejme ti preju klidne tehotenstvi a hlavne at jste zdravi.
@kacik88 Milá paní,ráda si s vámi popovidam i osobně a řeknu Vám vše pěkně od srdce,vždy se snažím držet emoce na uzde,ale vy mi pořádně hejbejte žlučí! Vy,každou chvíli ostatní maminky nazyvate slepicemi a dalšími nehezkymi oslovenim,nazor který jasně ukáže jak hloupě se chovate,smažete. Stezujete si dokola na nerespektování Vašeho názoru aniž byste vy respektovala ostatní. Každý se budem starat o děti dle svého mínění,ja opravdu s čistým svědomím říkám,že sem spokojena se svou metodou péče o dítě,které potrebuje hlavně náruč milované matky s tu moje dítě má. Neporizovala sem si ho abych ho odložila do vedlejší místnosti. Hrozně se tu burcujete,že víte oč jde,i když dítě ještě nemáte. Ráda Vám to uverim,až sem za rok napíšete,že se po porodu nic nezměnilo,že je vše jak ste myslela před porodem. Mé dítě beze mě pláče,neustále,i v postýlce,nejsem tyranka abych ji nechavala samotnou a nešťastnou,když ona to chce jinak,i když sem pred porodem měla nazor jako vy,že semnou spát nebude 🙂
A prestante si stezovat na to,co vy sama děláte,je to velmi trapné
😂 a to, že vy mi tady všechny hýbete žlučí již druhý den je OK..... :D :D :D a já nikoho neurazila. Neburcuju se, že vím oč jde, jenom jsem napsala NÁZOR pro kristovy rány. To, že máte jiný Vás ale neopravňuje k tomu, mě urážet a provokovat, zesměšnovat a snižovat. A pokud jste si toho nevšimla, tak jsem se stala cílem útočení hromadného i na mém profilu (včetně vás) a to se jmenuje šikana, v tomtto případě kyberšikana....tak se mi nedivte, že kolem sebe kopu 😕
Oba synové s námi spali v posteli od narození. Hlavně kvůli tomu, že se v noci budili na mlíčko a když spali vedle mě, tak zase hned usli. Asi v 1,5 začali spát sami v pokojíčku a bez problémů. Občas se v noci vzbudí a jdou si k nám lehnout, nevadí mi to, naopak. Když se ráno probudím a vedle mě spí oba mí chlapečci a manžel, je to to nejkrásnější 🙂 A určitě nejsou rozmazlení. Starší syn (6 let) už byl na týden na školce v přírodě a na soustředění s fotbalem a spaní zvládl na jedničku. V pubertě už s námi spát nebudou a budu jen vzpomínat 🙂
@kacik88 kašlete na to to nemá cenu 🙂 zbytečně se kvůli nich nervujete,ony stejně budou pořád říkat všechno dokola a budou si říkat svou. to nemá prostě cenu. hlavní je aby jste byla vy spokojená s tím jak to děláte a podle toho jak to tu čtu ty maminky co mají děti v posteli,to je takový ten styl aaach dite to je uplne uzasny budim se s nim to je tak karsne. by me zajimalo jestli to opravdu tak citi i ti chlapy nebo si to ty zenske jen mysli :D
Pokud jde o manžela, tak tomu to nevadilo, vstávat k dětem nemusel, byla jsem vyspalá a měla tudíž i chuť na sex, on byl spokojený 🙂
Pokud Vám nevadí spát s dětmi, tak spěte dál. Pokud nechcete, tak nespěte, je to Vaše dítě a jen na Vás.
Když jsem byla bezdětná, tak jsem si také myslela, že budou spát sami v pokojíčku, budou poslouchat na slovo, že se určitě nebudou vztekat. A vše je jinak 🙂
@kacik88 Jistě, všechny matrace světa jsou z paměťové pěny ;) V sortimentu matrací se nevyznám a ano, po letmém internetovém studiu matracové vědy uznávám, paměťová pěna pro děti vhodná není.
Bavím se výborně, zejména ale proto, jak srdnatě a ve své podstatě velmi neurvalým způsobem se bijete za svůj názor (viz navážení se do mého nicku), když ještě sama ani dítě nemáte. Já jsem sama měla o mateřství naprosto jinou představu - nechtěla jsem spát s dítětem - spím s ním od porodnice, protože nikde kromě šátku jinde neusne a jakákoliv manipulace malou probudí; chtěla jsem jezdit s kočárkem - nejezdím, malá v něm nevydrží, takže nosíme; měla jsem představu, že když budu potřebovat od malé odejít, pohlídá v pohodě tatínek - neodejdu, malá odmítá flašku. Mohla bych ještě pokračovat. Jsem zvědavá, kolik svých předsevzetí si s miminkem splníte - třeba opravdu budete mít zlaté dítě, které bude samo krásně spinkat v postýlce, třeba taky ne a budete se za tuhle diskuzi stydět.
Víte, já opravdu nejsem pediatr. Mám sice státnici z pediatrie, ale jinak jsem jenom otorinolaryngolog. A manžel je jenom neurolog. O odborný výklad jsem se jistě nesnažila. Tož tak.
@kacik88
Vzdyt ty kopes do vsech, vcetne tech, co maji na tema stejny nazor jako ty. Me na zacatku vlakna neprimo prirovnaly ke "krave co taky nezalehne svoje tele" a naprdla jsem se? Nenaprdla.
Nechapu, kdyz te tady vsechny tak tocime, ze se na tohle vlakno nebo na MK vubec nevykasles a nejdes se hodit do klidu. Tvoje mimi to oceni.
Ja se synem spala do jeho 3m. Pak jsme ho dali do postylky vedle nasi postele a vzbudil se az rano vyspanej do ruzova. Vecer uspim u prsa, dame do postylky a spinka celou noc. Je mu cerstve 6m. Spolecne spani uz nam bylo nepohodlne, nas malej desne kope😉
Potrefená husa...sorry holky já nekopla jako první, v klidu jsem naprosto, jen mě dojímá, čím konkrétně jsem vás tak zaujala, že i když napíšu konec, tak pořád přidáváte?....nepochopím...👏

Proste mi to neda😂😂
add.. spani s ditetem v posteli. Ne, diky, nechci. Mala byla prvnich 6 tydnu v kosiku v loznici a pak mazala do postylky vedle v pokojicku a jsme vsichni spokojeni. My bychom se s ni proste nevyspali, uz jsem si to zazila se starsi a nikdy vice.
Mám tři děti a každé spalo se mnou po celou dobu kojeni cca 1 rok.měli postylku,ale u maminky se spinkalo lip,uzila jsem si to a jsem moc ráda,že jsem měla tu moznost a tolerantniho tatínka a kazdy at si říká co chce.
ahojky všichni,
dočetla jsem příspěvky asi do třetí stránky a dál už jen chci napsat jak to bylo u nás, protože vždycky bude někdo pro a někdo proti..
Než se narodil první syn tak jsme s manželem připravili dětský pokojík s tím, že miminko bude spát určitě tam ve své vlastní postýlce.. Porod neprobíhal dobře a tak možná i díky tomu a dlouhému odloučení po porodu (žádný bonding, žádné přisátí po porodu, rooming in - nic co je v dnešní době standart) náš chlapeček brečel pokaždé kdykoli jsem ho položila z ruky - přestože měl všechno ostatní v pořádku.. Asi po týdnu jsem byla tak vyčerpaná, že začal spát v naší posteli - přímo mě na hrudníku - a byl klid - já která se v noci normálně šíleně přetáčím jsem v tu chvíli začala spát na zádech jako přibitá.. Jediné co kalilo tu náhle nastalou pohodu bylo, že muž prostě z naší ložnice odešel - on se bál, že ho ze spaní praští, svalí se na nás apod., protože je to v noci právě on kdo má potřebu se tulit tak až mě občas i dosti mačká.. Asi po 4 týdnech co spal s námi a já ho téměř celodenně nosila v šátku (asi když se synáček dostatečně dotulil 🙂 ) začal syn spát normálně i bez nás ve svém pokojíčku a ve své postýlce, ani uspávat jsem nemusela a když jsme museli náhou spát všichni v jedné místnosti (třeba na dovolené) tak bylo znát, že syna vyloženě rušíme - stejně jako on nás.. Hned jak začal syn spát u sebe tak se manžel do ložnice vrátil.. Nyní už má syn (nyní mu jsou 2 roky) asi měsíc normální postýlku (rostoucí z ikea) a asi dvakrát strávil noc spaním u nás (na mé straně postele) po tom co ho probudil nějaký zlý sen - jinak spaní u sebe v pokoji a ve své postýlce má skutečně rád..
Od té doby co mám vlastní dítě tak vím, že prostě každé dítě je jiné a že se jeho potřeby mění klidně i z měsíce na měsíc.. Nyní čekáme již brzy druhé, má připravenou svou postýlku a svůj vlastní pokojíček, ale jestli tam bude hned od začátku to netuším - to mi prostě řekne až samo miminko.. Každopádně mám v plánu dát miminko do jeho pokojíčku hned jakmile mi to umožní, protože v konečném shrnutí musím uznat, že jsme se tak prostě všichni vyspali lépe než když byl první syn se mnou v ložnici..
Jinak je to samozřejmě každého věc jak se ohledně spaní s dětmi rozhodne..
@soda365
koukám, že tam mám v příspěvku hned dvě chyby.
Oprava:
Asi po 4 týdnech co spal se mnou (asi se mi sem připletl i pes u postele 🙂) a já ho téměř celodenně nosila v šátku (asi když se synáček dostatečně dotulil : ) začal syn spát normálně i bez nás ve svém pokojíčku a ve své postýlce, ani uspávat jsem nemusela a když jsme museli náhodou spát všichni v jedné místnosti (třeba na dovolené) tak bylo znát, že syna vyloženě rušíme - stejně jako on nás..
@dendasubaristka no, když jsem dceru dala na balkonek - přiražená postýlka bez bočnice - tak mi řekl, že ji mám dát mezi nás, že přece nebude sama 😀 Takže asi tak.
Ne každý chlap chce dítě separovat . Některý táta chce mít prostě dítě u sebe a užívat si to . Stejně jako máma.
Jsem ráda, že můj muž je jeden z těchto tatínků. Nemohla bych mít chlapa, co by chtěl naše dítě odstrčit někam bokem jen aby on měl klid ( mimochodem, nevzbudí ho ani když malá zabrekne. A když pláče, tak sám vstane, vezme ji, chová ji.. prostě se střídáme . A to dělá 12 hod směny 5 dní v týdnu .
"to jen k tolikému vychvalováí společného spaní. Zajímalo by mě třeba, kolik z vás to probíralo se svými rodiči, a jaký na to měli názor, protože mi to přijde opravdu jen jako trend a proto tomu nevěřím😉"
@kacik88 jakože bych měla s mými rodiči rozebírat zda mohu spát se svou dcerou ? To je vtipné 😀
Jsme dospělá, svéprávná a mám svou rodinu a dělám si co chci a co vyhovuje mé dcerce. Mimochodem moje máma mi sama řekla, že je správné, že spíme společně . Že se vyspím , mohu krásně kojit a je to přirozenější než mít dítě někde v postýlce .
No dočetla jsem se,že spát s dětmi je sobecké vůči partnerovi,jako sory,je to o domluvě a hlavně milovat se da snad i jinde než v posteli ne?kritizovat maminku že spí s miminkem je pro mě nepochopitelné,proberte se.to nemáte na starost nic jiného,než řešit takové maminky?vim o rodičích,kteří ve výchově totálně selhávají a toto je problém do budoucna takových dětí.ja jsem pyšná na své postelove odkojene děti a i na nás rodiče,jak zvladame péči a výchovu a ráda vzpomínám .❤
@kacik88 myslim...ze zasadovost nebi na miste...pokud jeste miminko nemate a nevite..jestli si ho do postele vezmete nebo ne. Treba nevezmete...ale asi bych to netvrdila...dokud to tak opravdu nebude. Clovek mini...v tomto pripade..mimco meni. Jsou rodice co od sebe deti separuji do jinych pokoju a zasadne jen davaji do postylky. Ale jak rikam...at si kazdy dela jak mu to vyhovuje. Nase dedi se naucili spat sami v pokoji az jeden mel 7 let a druhy 3 a pul. I tak v noci lezli za nami. A i ted kdyz maji zle sny..nekdy skoncime ve 4 v posteli....ale je to krasne.
Holky,paní už zrušila účet,muzeme si vsechny,včetně ní oddechnout

@kacik88 tobe prijde logicke,ze kdyz ma dite cely dosavadni zivot pater zakulacenou do C tak najednou kdyz se narodi tak se ma natahnout a polozit na tvrde a rovne?...Nebo jen slepe poslouchas lekare?Co se zeptat treba na nazor 10ti odborniku a na ruzne temata?Myslis ze budou mit vsichni stejny nazor na vse?Meli by,kdyz maji stejne diplomy,ze?
Muz ma problemy se zady?A nahodou urcite nebyl nikdy v choditku a urcite nemel tvrde boticky a papucky,co?🙂 Chce to trosku objektivity nez slepa vira.