Stačí pokakaný zadeček utřít vlhkým ubrouskem?

kacenkapotmesilova
18. led 2019

Tchýně se na mně blbě dívala,a divila se prý proč používám vlhčené ubrousky Pampers Sensitive
na zadek.
Že je nejlepší čístá voda omýt a nebo žíňkou že prý se to ubrouskem tak dobře neutře.
Také vám do toho tchýně nebo mamky kecají.

Kačence už je měsíc a 12 dní, je mi trapněsypu si popel na hlavu strašně se za to stydím
existuje nějaký trik fígl jak poznám že potřebuje malá přebalit
když je počůraná poznám to že jsou v plíně hrudky
když je mega posraná poznám to taky když to má na zádecch .
Stane se že prdí a smrdí, tak jdu na to a ono nic anebo si toho nevšimnu honem.
xkrát jí rozbalíl zbitečně málo smrdí, nechápu co natom manželovi vadí když přebaluje😀😀😀😀😀😀 počůranou to jí přebalí janak moc ne.

leilinka1234
18. led 2019

Vlhčené ubrousky též nepoužívám, starší dceři jsem myla zadek pod vodou snad ještě v roce. Je to zbytečná parfémovaná chemie. A když už musím ubrousky vzít, při cestování nebo tak, mám neparfémované. Přebaluju spíš podle pohmatu. Sáhnu na plínu 🤷‍♀️ a pokakanou plínu poznám hned teda :D manžel taky nepřebaluje, pokud jsem poblíž... Proč by měl, já ho nenutím 🙂

j.a.n.i
18. led 2019

@kacenkapotmesilova Tchyne ma pravdu, nejlepsi je zarek omyt cistou vodou.
A ad prebalovani, cim casteji, tim lepe, neni treba cekat na plnou plinu.

sirka1
18. led 2019

Používám vlhčené ubrousky a spousta mých kamarádek taky. Nevidím na tom nic špatného. U takhle malých dětí se přebaluje klidně co dvě hodiny. Řídila jsem se pohmatem. A jestli nevím, zda je pokakaná, tak se mrkni po straně a uvidíš co v plence je.

mimisci2
18. led 2019

@kacenkapotmesilova My též používáme vlh.ubrousky neparfémované a není na tom nic špatného ba naopak.Jsou vždy po ruce.Dělej to podle sebe.Jinak počůranou plenku poznáš po hmatu a kakání tak to musíš poznat určitě😉Můj chlap přebaluje kdykoliv a cokoliv a sám od sebe😀Máme dvojčátka,tak pomáhá

mimisci2
18. led 2019

@sirka1 Přesně tak,se vším souhlas😁

miba10
18. led 2019

@kacenkapotmesilova vybodni se na tchyni. Je čistě tvoje věc čím zadeček utiras. Vlhčené ubrousky používá spousta maminek. 😉 Pokud malé nedělají problémy, tak je klidně používejte dal.
Jinak spousta druhů plinek má ten proužek,co se zbarvi do modra. Tak víš, že tam je nějaká nadílka. Jinak vypozorovat.

klea81
18. led 2019

Měla jsem savé hadříky, které jsem navlhcila a pak vyprala. Zbytečné chemie, draždí kůži a není nejlevnější.

sayast
18. led 2019

Používala jsem perlan a medvídka.
Prebalovala u každého kojení a pak podle hmatu,čichu moc ne,nemám ho 😅

darzanka
18. led 2019

Ubrouskytaky normálně používám. Jen asi do synových třech měsíců jsem měla natrhané prostěradlo a myla vodou. Byl pokaděnej co půl hodiny a měl z toho chudák opruzenej zadeček, tak jsem to nechtěla dráždit. Ale teď už normálně ubrouskem. Kamarádka ale třeba kupuje nějaký olejíček přímo na zadečky, jen se to nastříká a setře a vše jde krásně dolu. Jen nevím jak se to jmenuje

betelgeuzz
18. led 2019

To si zvykni, že tchýně a maminky chtějí poradit, často bohužel podle toho, jak se to dělalo před 30 lety :-/ Takže klidně si to dělej po svým, je to tvoje dítě.
Já teda ubrousky používala jen na cesty, ona je to chemie, některé děti po tom bývají opruzené. U nás v porodnici učí dítě umývat pod kohoutkem a mně to přišlo nejlepší. Miminko je potřeba přebalovat často, čurá a kadí skoro furt. Já přebalovala vždy před kojením a pořád v plince něco bylo.

sayast
18. led 2019

@darzanka medvídek od Eone 😊

katkatomaskova
18. led 2019

Přebaluje se před každým jídlem 🙂 Případně pokud se pozná, že se dítě počuralo nebo pokakalo extra, mimo tento "rytmus" 🙂 Dítěti se v mokré pleně nemusí líbit, může začít brečet, to je taky signál ;)

Ubrousky u své malé používám od narození (teď má 6m), a v životě se mi po nich neoprudila, ani po jednorázových plínách, na kterých ji mám 🙂 Každé dítě je jiné. Je dobré zezačátku hodně mazat, já tu frekvenci začala snižovat někdy okolo 4. měsíce a teď už ji namažu jen když hodí atomovku do plíny :D Nedokážu s představit, jak s ní při každém přebalení letím do koupelny pod kohoutek, nemluvě o tom, že se fekálie dostanou do systému vody, která, byť projde přes čističku, ale pak se vrací zpět a my ji vypijeme... A taky ta spotřeba vody... No každého věc 🙂

katkatomaskova
18. led 2019

Jo a tchyně kafrají rády vždy a do všeho 😂 Za nich se mylo pod kohoutkem a balilo do látkovek, je to jiná generace 😉 A hroooomada věcí se dělala jinak. Dudlík měl jen jednu velikost, savičky na lahvičkách na UM neměly dírky a dělaly se horkým špendlíkem dle potřeby, dostat se k UM byl nadlidský výkon - musel ho napsat pediatr, nedalo se koupit volně jako teď; doma se oblečení vyvářelo, žehlilo, pak se denně uklízela domácnost, vařilo se všem doma, a večer, když dítě (děti) spalo (y) se plíny skládaly, vařily se příkrmy na další den, atd. atd. atd. a nikdo v té době asi nespal nebo nevím a všichni byli děěěěěěěěěěěěsně happy a svět byl jen růžovej 😂 Vždycky budeš poslouchat, co bys měla a neměla dělat 😉 A jak je to podle ní správně, co je špatně, a podobně. A nejlepší jsou ty, co dávají nevyžádané rady, jako ta moje 😂

becicka
18. led 2019

Mně taky ukazovali hned v porodnici umývání pod vodou a přišlo mi to fajn. Ještě teď ve dvou letech ji někdy strčím pod kohoutek, a to už chodí sama na záchod 🙂. Vlhčáky jsem používala jen v nouzi někde venku, spíš než čistá byla tak nějak dolepená 😉, zkoušely jste to někdy na sobě? Žádný eňo ňůňo pocit 😅 .
Ale toto je hlavně každého věc, jak se rozhodne a co mu sedí, stejně jako látkovky X jednorázovky atd. Buďme rádi, že máme dnes už na výběr 👍
Tchýni vyslechni, někdy mají i dobré postřehy 😎, ale udělej si podle sebe 👍

vita_
18. led 2019

Vidíš mě ubrousky zas tchýně i koupila. Já o ně nemám zájem, používat se nemají, pouze v krajním případě a potom, co nejdřív omýt vodou. Je to prostě chemie a hned v porodnici nám doporučili je vůbec nepoužívat.. Jinak, co se týče přebalování, takhle malé mimi mi kakalo při jídle, takže víš hned. A jinak to přece je cítit, slyšet nebo vidět (rudne, evidentně tlačí, takhle malé mimčo jsem při tlačení držela za ručičky, chtěl pomoct). A ono se ti většinou na záda nepokaká, jen je v tom dlouho a jak se pohybuje tak si to rozmarastí všude. Počurané pleny jsem přebalovala vždy před jídlem, takže cca co tři hoďky, když necháš dýl, tak je to stejně skrz.

bayt
18. led 2019

@kacenkapotmesilova Já vlhčené ubrousky používám (obvykle bio, žádná chemie), že tím honem otřu prdelku, protože malej má tendenci se pak vrtět a sahat si všude možně, takže aby ta hovínka nebyla úplně všude. Navíc je to očista navíc, že. Potom ale opravdu opláchnu čistou vodou, osuším, nanesu plenkový balzám. My sami používáme bidet, tak si nedovedu představit, že bych malýho očistila bez vody, a kor co jsme zavedli příkrmy. A pravda je, že vůbec nevím, jak vypadaj opruzeniny, malý s tímhle nikdy neměl problém.

Jinak čůrání neřeším, prostě cca co každé dvě hodiny přebalím, a zase je v suchu. A kakání - pravidelně kontroluju. U malého mimina bylo nakáknuto v každé plíny pomalu, tak to jsem přebalovala furt - před spaním, po spaní, před kojením, po kojení. I doteď kontroluju, prostě se pravidelně dívám dovnitř. Ale často je to i cítit a hlavně už na něm i vidět, že tlačí.

bayt
18. led 2019

@katkatomaskova To je nějaký divný ne? Vždyť do toho samého systému jde snad i voda ze záchoda, a to je teprve fekálií.

katkatomaskova
18. led 2019

@bayt No to nemyslíte vážně ??!!!! Že se míchá splašková voda s tou, kterou pustíte z kohoutku !!!!

bayt
18. led 2019

@katkatomaskova V čistírně se jakože nemíchá všechna voda dohromady? V ymyslíte, že vám do záchoda chodí jiná voda než do kohoutku v umyvadle?

bayt
18. led 2019

@kacenkapotmesilova Jinak zakladatelko, když bylo malýmu tolik co tvé dceři, tak jsem za den spotřebovala cca 20 plín. Ale je fakt, že ne pokaždý, když měl trochu naprdíno, tak jsem ho dala pod kohoutek. To by byl v umyvadle celej den a hlavně já se tehdy bála s ním manipulovat :D Ale je to ideál ta čistá voda, už od narození.

lachtanice86
18. led 2019

Toje tchýně drží pusu a dělá dobře, jinak bych ji poslala někam. Moje dítě, tak to budu dělat podle svého. Když budu potřebovat radu někoho se zeptám, ale spíš někoho kdo má dítě teď nebo čerstvou zkušenost. Před 30lety to bylo trochu jinak. Jinak máme vlhcene ubrousky. Ale nepoužívám vždy. Někdy je snazší to umýt vodou nebo spíš žínkou a vodou. A pleny měním před každým jídlem, max co 3hodiny. Ale když si všimnu že smrdi nebo ji má hodně plnou tak dřív.

katkatomaskova
18. led 2019

@bayt "Materiál" ze záchoda jde do kanalizace - odpadové kanalizace, a voda z vany, dřezu, umyvadla z koupelny jde systémem do čističek vod, kde se odfiltrujou chemikálie ze sprchových gelů, mycích prostředku, případně tuky (které tam nemají co dělat) a vrací se zpět jako pitná, městská voda. Vy byste chtěla pít vodu, kterou někdo spláchl ze záchoda, po své potřebě ??!!

bayt
18. led 2019

@katkatomaskova Vždyť do záchoda jde ale ta samá a pitná voda jako do umyvadla, takže se stejně smíchaj!

katkatomaskova
18. led 2019

@bayt Píši ZE záchoda, ne do záchoda ;)

becicka
18. led 2019

Taky jsem myslela, že kanál je jen jeden, ale ráda se nechám poučit 😨

katkatomaskova
18. led 2019

Tak mi to nedalo, a poptala jsem se. Všechno jde do jedné trubky do čističek, kde se z toho udělá užitková voda. Města ji pak většinou vypouštějí do řek. A pitnou vodu pak každé město získává jinak - třeba z ochranných vodních pásem v lesích z hlubinných vrtů apod. Ale ta jen přiteče, a nemá s čističkou nic společného (to až když opustí dům/byt, opět se stává užitkovou a je s ní nějak naloženo)

bayt
18. led 2019

@katkatomaskova Tak když jde vše do jedné trubky, tak je to jedno, ne?

vita_
18. led 2019

@katkatomaskova Všechna odpadní voda jde do jedné splaškové kanalizace, už z logiky věci, že na baráku máš pouze jedno svodné potrubí ven z domu do kanalizace. Oddělený odpad z WC a ze zbytku odpadů (v běžném režimu splaškové kanalizace) je naprostý nesmysl.

katkatomaskova
18. led 2019

@bayt Ano, v tom případě ano 🙂 Já žila v domnění, že se voda z čističky vrací nějakým způsobem do oběhu

nikolaamiminko
18. led 2019

Tak ja tedy vlhcene ubrousky pouzivam tez, ale jen kdyz je jen nacurano, kdyz ma nakadeno, beru do umyvadla a oplachnu vodou a mydlem.
To zda je plina plna jsem ze zacatku poznavala tak, ze byl zbarveny prouzek na pline, nebo jsem se mrkla bokem. Ted uz to bezpecne poznam (smrdi to az za roh ;))