Tankování s dítětem. Jak to děláte?

mamora
12. dub 2023

Zajímalo by mě, jak to děláte, když musíte jet natankovat a dítě sebou. Do teď mi jezdil tankovat vždycky manžel, abych nemusela jet s malým, ale teď není doma. Bydlíme na vesnici a pro všechno musím autem. Synovi je deset měsíců, tak snad by tu chvíli už vydržel v autě sám. Zase mi přijde lepší nechat ho sedět v zavřeném autě než aby čuchal ten smrad a výpary. Co myslíte?

malinkata
12. dub 2023

Normálně sedí v autě. V autosedačce

lauriak
12. dub 2023

Vzdy nechavam deti v aute kym tankujem. Ved mu mozes kyvat cez okienko. Potom ked platim tak ich berem so sebou ked chcu ist.

marge_s
12. dub 2023

@mamora kdyz jedu s problematickyma detma, tak to beru na shellce. Maji platbu pres aplikaci nebo globus samoobsluzne. S bezproblemovyma-zaparkuju tak, abych na ne videla od kasy co nejlip. Vypary neresim. (Ani me to nenapadlo, ale neni to chloroform, ze)

janule0123
12. dub 2023

@mamora nechávám v autě …u tankování na me vidí … a platba je rychlovka … jdu v čase kdy tam žádný drama nebývá 😂při těch cenách me přijde ze to nebývá drama ani ve špičce .. přijdu. Řeknu číslo stojanu .. pipnu kartu a jedu 😂takže otázka par minut pak … maximálně si tam chvilinku porve.. ale vytáhnout ji z auta tak si moc nepomůžu …

nazka
12. dub 2023

@mamora ani mě nenapadlo, že bych byla špatná matka v momentě, kdy beru dítě na benzínku. Jezdíme normálně, když je potřeba, děti sedí v autě. Je to otázka chvilky.

areh
12. dub 2023

Když byl malej ve vajíčku, tak jsem ho občas brala sebou k placení. Ale měla jsem isofix a byla to rychlovka. Teď než bych ho vypásala a zapásala, tak mám 3x zaplaceno 😁

lovemusicsun
12. dub 2023

Nechávám děti vždy v autě.. Nikdy (ani když byly miminka) jsem je nebrala k placení nebo nenechala vystoupit z auta během tankování. Jen když chtějí čůrat nebo jsme někde na dlouhé cestě a chtějí se protáhnout, tak je nechám vystoupit. Jinak tu chvilku prostě vydrží.

mamora
autor
12. dub 2023

Asi to moc prožívám ☺️ Ono to začalo tím, že syn od začátku v autě hned usnul a když jsme někde zastavili, někdy stačilo i na semaforech, tak začal brečet a nepřestal dokud jsme se nerozjeli. Takže jsem se stání na benzínce vyhýbala jak jen to šlo. Zkusím mu šoupnout do autosedačky nějakou hračku a snad to bude ok

marge_s
12. dub 2023

@mamora bude. Anebo bude 30sec brecet. Vzdyt jsi do minuty u nej.

te_reza
12. dub 2023

Teda bylo ji 7 a nikdy mě za tu dobu nenapadlo řešit, že se mnou jezdí pro benzín 😂 normálně čekala v autosedačce, když je teplo akorát nechávám pootevřená okýnka.

janule0123
12. dub 2023

@mamora nám řvala celou cestu asi do jednoho roku… takže jedno jestli tam s ni někdo sedí, nesedi, jede - nejede 😂 sedět vzadu mělo jedinou výhodu; ze jsem věděla ze usnula a neudusila se … 😢

alenka_p
12. dub 2023

Jak nejsem zastánce nechávání samotného dítěte v autě, tak na benzince mě nikdy nenapadlo to řešit. Děti normálně sedí v sedačkách, natankuju, zaplatim a jedu. Šestiletej už teda někdy vystupuje a tankuje místo mě. 🙂

barmil
12. dub 2023

@mamora nějak nechápu otázku. Sedí v autosedačce. Kouka jak tankuju. Dotankuju, zamknu auto a jdu zaplatit. Pokud je tam víc lidi, beru ho s sebou dovnitr.

rebe
12. dub 2023

Na tankovací pistoli je takovej ťuplík, kterej vymáčkneš a pistole pak tankuje sama, takže tam nemusíš stát. Jestli ti přijde, že by bez tebe nevydržel, než natankuješ, tak to můžeš zamáčknout a jít do auta za ním. Pak jen odběhneš zaplatit, na některých benzinách už jde platit rovnou z telefonu.

20190418
12. dub 2023

Ty kráso...opravdu tohle někdo řeší? Tak buď dítě sedí v autě nebo ho beru do ruky a jdu platit s ním. Výpary jednou za týden pár minut když tak zvládne. Proboha ženo, trochu sebevědomí a nadhledu. Už jsi třeba přemýšlela jak to uděláš, když budeš muset vyjít z auta zaplatit parkovné? 😱😅

mamora
autor
12. dub 2023

@20190418
Z některých internetových diskuzí mám pocit, že je smrtelný hřích nechat dítě v autě byť jedinou minutu. Asi jsem chtěla ujistit, že odejít zaplatit benzín bez dítěte je normální a neskončím kvůli tomu v pekle ☺️😁

verciiik
12. dub 2023

já si ty diskuze moc dobře pamatuju, takže se dotazu zakladatelky nedivím. Vždycky, když je někde článek o tom, jak třeba někdo nechal dítě v autě u krámu nebo nedejbože někdo u školky ukradl auto i s miminem, tak je pod tím milion a půl odsuzujících dotazů, jak by NIKDY v autě nenechali dítě, když spí, tak ho prostě vzbudí a vezmou s sebou, na benzínce berou s sebou..

já teda na benzínce děti v autě nechávala taky, jen když byly úplně malý a zdálo se mi, že je tam venká fronta, jsem je brala s sebou, ale to bylo výjimečně.

kakba
12. dub 2023

@mamora fakt resis tankovani? Tak to nechod vubec ven kdyz je venku tolik smogu. I na vesnici jsou vypary z krav😀😀

martinka_33
12. dub 2023

Jezdím k samoobslužné pumpě, tam se platí u stojanu, deti sedí v autě. I když jedu nesamoobslužné, děti sedí v autě když jdu platit.

martinka_33
12. dub 2023

@alenka_p tyjo to je šikula 👍 Já neuměla natankovat ani ve 30ti 😅

martinka_33
12. dub 2023

@20190418 tohle je pohodička, i když musí človek díte vzít s sebou, pořád to technicky jde. Ale jak si mam dojít na WC ve vlaku kdy mám s sebou batole a nemám starší děti, které batole ohlídají 🤔 S batoletem v náruči se nevyčůrám a když ho postavim na zem, ohmatá celý ten nechutný záchodek 🤢 Mimino jsem dávala na chvilku spolucestujícím, ale slečna batolecí se na cizí lidi z uctivé vzdálenosti mračí, zblízka ječí. Tomu teprve říkám pořádný problém 😂😂😂

zuzekk
12. dub 2023

Jak kdy - když kouká a dožaduje se ven, tankuje a platí se mnou. Když spí, zůstává samozřejmě v autě. A zbývající varianta - nespí a nedožaduje se - jak se mi zachce, počet lidí, horko, fronta, záchod...

20190418
12. dub 2023

@martinka_33 to je na prd. Batole by ještě šlo hodit do nositka a wc s ním. Možná jsem to tak i párkrát udělala, i když asi ne ve vlaku. Všechno se dá ve finále vyřešit a špekulováním nad každou maličkostí a nekomfortem si jen zbytečně ubíráme energii.

martinka_33
12. dub 2023

@20190418 a víš jak je těžký levitovat nad záchodovou mísou s dvanáctikilovým závažím? 😂😂😂 Já raději nečůrám 😅

exbordelar
12. dub 2023

@martinka_33 jezis, ty zachody ve vlaku s deckama 🙈🙈 nepit a necurat ☝🏼😅
A ad benzinka… vzdycky nechavam decka v aute 😀 i mimino 🤷🏼‍♀️ vzdyt je to sup sup. A kdyz rve, no tak chvilku proste rve 😅 natankovat se musi, delam to co nejrychleji jde. Kdyz je vedro, samozrejme nechavam otevrena okynka.

shirilka
13. dub 2023

@mamora Naposled jsem malého necelé tři roky vzala na benzinku záměrně, pořád se v knížkách ptal co to je, tak ať vidí z auta jak se tankuje a pak jsem ho vytáhla že sedačky ať zaplatí, nadšeně to paní pipnul kartou a mluvil o tom snad týden 🤣

kristyneckaa27
13. dub 2023

@mamora syn má rok a malá skoro 3 roky a jezdím s nimi tankovat normálně. U tankování mě vidí,a ta minuta než zaplatím je nic. Nedokážu si představit že bych je vytahovala z auta,tak bych riskovala že je přejede auto,nebo co by mohli vyvézt.

andreacantu
14. dub 2023

@mamora kdyz byla mala ve vajicku vzala jsem ji sebou. Ted kdyz je vetsi tak ji beru na ruce nebo si dojde sama. Mam schizu z toho ze by se v ten okamzik neco na pumpe stalo takze ji v aute nechat nemuzu….