icon

Třetí dítě. Jak se dá zvládnout?

cekypetra
15. pro 2019

Ahoj maminky,

mam dve male deti, 2,5 roku a 4 mesice a docela rada bych treti. Muz to nechava otevrene, uvidime casem, tak cca do roka. Mne je 37, jemu 42. Mame byt 3+1 a auto, klasicky petimistny sedan. Prijmy mame standardni, mame se hezky, deti maji, co potrebuji, ale nadstardandni prijmy nemame.

Treti mimino bychom financne zvladli, ale co pak, az deti porostou?

Jak to mate vy, co jste na tom podobne a mate tri deti? Vejdou se do klasickeho auta? Staci jeden vetsi pokoj pro vsechny i v pozdejsim veku?? Da se to zvladnout logisticky, skolka, skola, krouzky? Co zamestnani a vecne nemocne male deti?

Da se to zvladnout, aniz by dospeli padali na hubu a starsi deti na tom byly tratne?

Dekuji za vase zkusenosti

Dekuju za vade zkusenosti.

Strana
z7
jandl
21. pro 2019

@pincola Nejvíc záleží, jak velkého daru zdraví, odolnosti se dítěti dostalo. Někdo snese vše, jiného skolí cokoli. Nemá smysl si dopředu představovat nejhorší scénaře. To bys neměla ani 2.dítě při představě, jak bude postaráno o tvé nejstarší, když budeš v porodnici.
Pokud to jde, tak nedávat v 3 letech dítě do školky. Čím později, tím líp. Dítě je vyzrálejší k nástupu do velkého kolektivu nejen z hlediska imunity. A jak i jiní, mohu potvrdit, že s věkem jsou děti odolnější.
Nemůžu říct, že by nás nějak poznamenalo tahání infekcí starších sourozenců domů. Nebo jsem na to špatné po létech zapomněla😀?
Ale jo, když nejstarší nastoupila na osmiletý gympl, tak jejich školu na pár dní museli zavřít kvůli střevním problémům. Tak to poznamenalo celou naší rodinu včetně kojence. Ale tohle rychle přijde, rychle odejde. Mně strašně dal zabrat atopický exem u dětí.
Na dveřích mš často visí sdělení o výskytu vší, roupů,spály. Něco jsme taky úspěšně dotáhli domů, jindy nás to minulo.

pincola
21. pro 2019

@jandl Já se u druhého nebála, že první to nezvládne, vždycky u nás všechno šlo. Ale jak se narodilo druhé dítě, tak ty nemoci byly zlé. Střevní infekce, pokaždé vleklé, strašné zvracení po dvou minutách, tři týdny na kapačkách, to se stalo dvakrát. Potřetí už jsme jen jezdili na injekce proti zvracení a byli doma. A tohle mne odrazuje, jak jsem to zažila, ten strach, ty zvýšené nároky, když sama zvracím, mám horečku 40, křeče v žaludku a u toho se starat o blinkacího kojence, co si neustále chce vyrvat kanilu tak se prostě už bojím, co může přijít.
I když tohle se vlastně taky přežít dá, prostě kapačka a čeká se až to přejde. Ale nějak mě to rozhodilo. Předtím jsem třetí chtěla jasně a bez debat.

blka
21. pro 2019

@pincola můžu taky poprosit pozvánku. Nemůžu skupinu najít.

jandl
22. pro 2019

@pincola Chápu. Přeji, ať jste do budoucna zdraví. A třeťátko stejně moc přeji. Až na to dozraje příhodný čas.🙂 Mně strašně ničily chronické problémy u dětí, to jsem nedávala. Tak si moc cením, že už máme dlouhodobě klid.

andelka
22. pro 2019

@pincola tak to jste si užili dost teda. Já nic takového neznám, nic hrozného odnikud děti nepřinesly,ani mně nic vážnějšího nebylo,že bych se nemohla postarat o děti. Ve školce, škole, klasika, neštovice, hfmd, spalničky, spalova angína, střevní chřipka ( mmch ta řádila právě v ozdravovně,když jsme tam byli poprvé, poslední dny byly zrušené procedury a zákaz návštěv), vši..ale nám se většina vyhla.

ceriii
22. pro 2019

@pincola Mohu taky poprosit o pozvánku? 🙂

Strana
z7