Tříletý a spánek. Někdo podobně?

26. led 2023

Ahoj, neměla jste náhodou někdo obdobně?
Malému budou tři a hrůza se spaním, od Vánoc se nesrovnal. Vstává kolem půl sedmé, po obědě chodí spát. Tedy spíše až kolem druhé hodiny a zalomí to na hodinu a půl až dvě a půl. A večer mi pak usne až v deset. Zkoušela jsem odpolední spaní zrušit. Buď vydržel protivný vzhůru a stejně do půl desáté, nebo usnul v sedm a o půlnoci strašil. Takže spát asi musí. Ani kratší spánek nezkrátil dobu večerního usínání. A je jedno, jestli jdeme jednou nebo dvakrát denně ven, nebo jsme celý den doma. Neutahám ho, aby odpadl třeba po osmé a spal do rána.
Nějaký nápad co s tím? Nebo se to časem změní?

squezy
26. led 2023

Tohle je uplne normalni,ma to takhle a takhle to potrebuje. Odpocin si pres den,kdy on spi.

mafulin
26. led 2023

Zkus ten odpolední spánek vynechat třeba na týden. Vydržet. Starší kolem těch tří let spat taky přestal. Do té doby chodil spát večer po 22hodine a už to bylo neúnosné . U nás se to teda srovnalo tak po měsíci odpoledniho nespani. Šel spát v 8, kolem 22hod se vzbudil a nešlo mu znovu usnout.. tak snad to bude u Vas dřív

dandaa
26. led 2023

Dceři budou tři a přes den nespí asi od roka . Usne v osm večer a ráno v půl 8 ji musím budit do školky. Když usne výjimečně v autě tak večer usíná déle. Kdyby spala přes den, lehla bych si s ní.

jjasmina
26. led 2023

mě to přijde normální, na co mu to měnit, jednou to přijde samo

antoinet
26. led 2023

Jak dlouho jsi vydržela, když jsi zkoušela úpravu režimu (omezení poledního spánku)? Změna biorytmu trvá cca 14 dní, za pár dní si to nesedne.
Mně fungovalo dát spát kolem oběda hodně brzo, tak v 11 (udrncat v kočárku) a nechat spát max 1 hodinu.

veru181
26. led 2023

Taky jsme teď měli měsíc takové období. Syn si pak sám spánek přes den zkrátil a od té doby je to lepší.

9radka9
27. led 2023

počkala bych, až se to srovná samo, zruší si sám ten polední spánek a bude líp

moonulka
27. led 2023

Dcera bude mít v květnu 3, přes den nespí asi 3 měsíce. Budím ji v 7 a usíná kolem 22.hodiny 🙈 občas se vzbudí s miminkem kolem páté, tak to pak po obědě usne. Ale potom ji nedostanu do postele dřív než ve 23. 🙄 A přesně, můžeme jít na dlouhou procházku nebo být celý den doma a vůbec to neovlivní, kdy půjde spát.

lvl16
27. led 2023

A co zkusit posunout to večerní usínání třeba na jedenáctou, aby nevstával tak brzy? 🙂 Syn chodí spát v 11 a vstává v devět.