icon

Uvažujeme o 3. dítku, ale mám obavy. Chci velkou rodinu

macekv
8. dub 2015

Ahojte, zakladam diskuzi, abych mohla poradne zvazit zda treti ditko!? Muj problem je v touze po holcicce. Mam dva kluky 3 roky a 10mes, ale i kdyz je miluju nadevsechno, tak dost casto brecim, ze nemame holcicku ☹ Vim, ze muzu byt nejstastnejsi na svete, ze mame zdrave a krasne kluky, ale ve mne se to pere. Vim, ze to nemusi vyjit, ale bude to treti kluk, ale co kdyz se to podari. A kdyz to nezkusime, tak se bojim, ze bych toho litovala. Ale zaroven premyslim nad tim, abysme to financne utahli az budou vsichni tri na zs a ss a tak...neoplyvame penezi, ale kluci rozhodne nestradaji. Sice s nema nejezdime lyzovat a k mori, ale maji toho dost. A nezakladam si na tom, ze musi mit vsechno. At jsou skromejsi s vazi si toho. Taky mi je jasne, ze clovek nevi, jak na tom bude financne za 10let...muze byt hur a budeme mit jen dve anebo bude dobre a ja budu litovat, ze mame jen dve. Pro me je dulezita rodina. Moje mamka zemrela pred 4lety na rakovinu a dost me to ovlivnilo. A ta touha po holcicce je silnejsi nez ja. Nevim, jak se s tim poprat. Bydlime na vesnici v byte a ted chystame rekonstrukci 🙂 a samozrejme zvazujeme porizeni WV Touran, to je nas sen a cil 🙂 A prosim o prispevky maminek, ktere maji 3deti....o rypani nestojim.

Strana
z5
somalicats
15. čer 2016

@marketa11112 Třeťátko jsem rodila v sedmatřiceti a byl to nejpohodovější porod, ovšem těhotenství jeden velkej rizikáč. Ale zvládly jsme to obě 😀.
Pokud jste zajištění, máte bydlení, tak bych se ani třeťátka nebála. Nás to rozhodně do chudoby neuvrhlo, i když jsme si museli pořídit větší bydlení a vzít si tak "na stará kolena" hypo.

smillingangell
15. čer 2016

Tak já se přidám do diskuze.Mám tři děti a neměnila bych.Taky jsem si vyslechla když jsem čekala třetí ,že jsem blázni a kdesi cosi.A víte vy co?Je to paráda.Dětem je 5let,4 roky a 16 měsíců.Ti starší jsou jak dvojčata a nejmenší mají hrozně rádi.Opečovávají jí,krmí,pomáhají.Je to paráda mít velkou rodinu.Pořídili jsme si sedmimístné auto,místo máme taky v baráčku.Co se týče financí,nemáme na rozhazování ale děti mají v rámci možností vše.Jednou za rok jezdíme na dovolenou,mimo toho sem tam na nějaký výlet do zoo apod. Není to nic hrozného.Fandím velkým rodinám zkrátka 😉

katerinap1978
15. čer 2016

Soudy ohledně toho, že 3 děti znamená ortel chudoby, mě vážně baví. Tak to jsme asi tím pádem také socky 😀

Ne, teď vážně. Ano, mít tři děti znamená vyšší výdaje, ale je to vše o prioritách a výchově v rodině. Naše děti rozhodně chudobou netrpí. Máme na vše, co potřebujeme. Zbývá nám i na zábavu a zbytné věci. Jsme zdraví, co víc člověk potřebuje? Jen se prostě musíme víc otáčet 🙂. Máme krásnou velkou rodinu a jsme za to s mužem moc rádi, i když to třetí dítko původně nebylo v plánu a já si ho "vybrečela" až na "stará kolena" 🙂.

babanci
15. čer 2016

@katerinap1978 Taky mám takovou zkušenost. Jednou o nás vyprávěla moje kamarádky svojí kamarádce /bezdětné/, že máme tři holky a ta její kamarádka prý řekla...no, copak jim můžou v tomhle počtu dát! Dost mě to urazilo, moje děti neměly nikdy nedostatek ničeho a navíc, člověk nedává jen z peněženky, že?

marketa11112
15. čer 2016

@babanci me je ted 33 a mam syna 18 mesicu, na konci leta zacneme zkouset druhé, treti.. to se uvidi. ja se jen bojim predcasneho porodu, syn je o 2 mesice dřív...

marketa11112
15. čer 2016

@somalicats bydleni je ok, na vesnici, jen chceme pristavovat a tam nejaka půjčka bude muset byt...trosku si privydelavam z domova, pestuji na zahrádce, chceme poridit slepice..... manzel ma ted slusnou praci, ale co bude za rok, to se nikdy nevi. 🙂). ja bych deti chtěla, i manzel mi řekl, ze by se i na to treti nechal ukecat.....🙂)).. tak uvidíme podruhem porodu, snad to bude vse ok a to treti ditko ještě dam...🙂)

zuzineckah
15. čer 2016

@babanci někteří lidé jsou pitomí, s tím nic nenaděláš 😉 když už někdo takhle plytce uvažuje, budiž, ale opravdu nechápu, co ho vede k tomu, že to ještě vypustí z pusy nahlas... Navíc, nikde není napsáno, že kdo má víc dětí automaticky otáčí korunu dvakrát. My se pro třetí rozhodli i díky tomu, že finance řešit nemusíme - teď a ani pak, když budou chtít všichni třeba na vysokou.

somalicats
15. čer 2016

@babanci Lidi jsou kolikrát trubky. Na nás taky koukají, proč jsme šli do třetího dítěte, ale naštěstí mám okolo sebe lidi, co sami mají dětí víc, takže tolik řečí zas naštěstí neposlouchám. A přesně, není vše jen o penězích.

somalicats
15. čer 2016

@marketa11112 My právě koupili domek se zahrádkou, takže taky počítám s výpěstky 😀

drzticka81
15. čer 2016

Mym snem bylo mit velkou rodinu, toho spravneho muze jsem potkala ve triceti a misto puvodnich 5 deti, jsem to zkrouhla na tri -zatim mame dve a ja doufam, ze muz povoli a budeme mit ty tri 🙂) sice mam po dvou cs, ale ta touha je velka. Miluju velke rodiny, je to krasne 🙂))) mam plno takovych okolo me a ja jim fandim! fandim vsem, kdo do toho jdou!!§

marketa11112
15. čer 2016

@drzticka81 to se mas.. tedy ze jsou okolo lide s vice detma. ja mam jen jednu kamarádku, která ceka treti, jinak mají všichni jedno dite a na me koukaji, tedy spis budou koukat jako na cvoka. ☹(

aronek
15. čer 2016

@drzticka81 mám dva kluky cs a jsem na začátku třetího těhu 😀 dr se netváří, ale já to dám 😵

drzticka81
15. čer 2016

@marketa11112 jj, je to prijemne, mam hodne znamych vericich, a ti maji nebo planuji vice deti 🙂)) a taky plno kamaradek, co si preji tak jako ja tri deti 🙂)))) i lidi co maji 4 .-))) fandim jim 🙂)) ale muz se moc netvari, moje mamka taky myslela, ze si delam srandu, ale uz to prijala 🙂))) vsichni jsou naprogramovani na dve deti, ze?

marketa11112
15. čer 2016

@drzticka81 tak nejak... 2 a dost...ale ja sama otravuji manžela i s pěstounskou peci.. asi ne hned, ale v budoucnu... kdo vi...

nikollita
15. čer 2016

@aronek úplně v pohodě. Taky mám oba kluky císařem, teď jsem neplánovaně otěhotněla celkem brzo po posledním porodu (třetí dítě jsme chtěli, ale později), můj doktor měl obrovskou radost, moc mi gratuloval 😀 je to asi blázen. Moje císařské řezy ho nechávají chladným 🙂

denousek
15. čer 2016

čekám třetí.... vždycky jsem planovala dvě ale člověk míní,život mění a touha nějak přišla... po dvou klukach touha po slečně a vyšlo to 🙂

aronek
16. čer 2016

@nikollita mého právě moc ne. Rovnou se mně ptal, jestli při porodu budu chtít rovnou udělat sterilizaci 😅 Dost mně tím překvapil. Né, že bych plánovala čtvrté, ale přijde mi to hrozně definitivní a konečné ☹

drzticka81
16. čer 2016

ja se hnedka po prvnim cs ptala pri propousteni mudra-kolik ze muzu mit s cs deti? a on rekl, ze 3 jsou v pohode.....u druheho cs primo pri porodu se me mudri ptali, jestli chci sterilizaci-blazni, ne? nehci a chtit nebudu!!! a nechali jste se pred tim nejak vysetrit? ohledne jizev a srustu??? nebo jste do toho sly po hlave???

kittynka
16. čer 2016

Mám va kluky a brzy tu bude i naše třetí...holčička. zadařilo se neplánovaně 9mesicu od porodu prostředního syna. Strach sem měla veliký,chtela jsem až dýl. Nebýt manžela,nevim jak by to dopadlo. Ted jsem neskutečně šťastná a moc se těším. Bát se je asi přirozené a občas člověk i zazmatkuje. Každopádně tři děti jsou super a říká se,ze to treti je za odměnu. 😉 Dá se to všechno uzpůsobit a myslím,ze už není extra rozdíl mezi tím mít dvě nebo tři. Jinak je mi 30 a touhle šťastnou "trojkou"končím,ctvrte už bysme finančně nezvladli. 😃

babanci
16. čer 2016

@kittynka Já měla třetí 9 let po druhé a 15 let po první. Docela rozptyl, ale bylo to báječné. Třetí opravdu je za odměnu, dnes je jí dvacet let, je to krásná a chytrá holka. Držím si jí doma a nechci pustit. 😀

kittynka
16. čer 2016

@babanci 😂 to se nedivim....taky bych ji nepustila....u kluků je to jiný,tam si člověk řekne,ze se o sebe postarají snaž než holka. 😂

marketa11112
16. čer 2016

@kittynka uf, to bude zahul, ale zase jsou ty decka blizko sebe a budou si hrat.. to je zase super...ja kdybych se nebala predcasneho porodu, tak jdu do toho hned...

nikollita
16. čer 2016

@aronek no vidíš a já o sterilizaci vážně přemýšlím😀 čtvrté už určitě nechci...

zuzana_ka
16. čer 2016

Chtěla bych mít taky tři děti a asi jsem naivní, ale nebojím se ničeho... Jediná moje překážka by mohla být, že by přítel nesouhlasil...

denousek
16. čer 2016

@nikollita nikdy neříkej nikdy 🙂

keckemet
16. čer 2016

Uvažuje někdo o ctvrtem? Já jsem teď doma 7 let,děti 7,5 a 9m...Během MD jsem dodělala VS Bc teď pojedu dva roky Mgr,takže aspoň nějaká osobní realizace... Po práci je mi ale už trochu smutno...Chceme ještě 4ale nevím právě kdy....teď je mi 32......Do 40 času dost,jen jak si to rozvrhnout,že? Asi úplně hned nechci...Kluky jsem měla pk 2 letech a teď mám holčinku po 5 a je to úplně o něčem jiném ,to užívání miminka 😉

damaska
16. čer 2016

@kittynka
@denousek Jé, moc Vám gratuluji, že se povedla holčička, já po ní také toužila, nakonec máme úžasného kluka - do třetice 😀 . Sen o holčičce si tajně hýčkám i manžel by chtěl, ale spíš jde o můj zdravotní stav, po císaři mi dr., že s tou holčičkou ať už nepočítám, že mám tenkou dělohu, teď na kontrole po šestinedělí byl překvapený, že jsem perfektně zahojená, jak kdybych prý vůbec nerodila, tak kdo ví, co bude 😉 . Ale příbuzenstvo by to asi nerozdejchalo 😀

babanci
16. čer 2016

@damaska Na příbuzenstvo se vykašli. Naši vyváděli,když jsme jim řekli,že čekáme třetí. Když se narodila třetí holka,byli zklamaní. A dneska? Jsou na ní pyšní a vytahují se s ní. Pokračuje totiž v rodinné tradici a studuje práva.

damaska
16. čer 2016

@babanci Já mám manžela tesaře, takže si dělají legraci, že si zakládá rodinnou firmu. 😉 Spíš je to nezvyk, protože v příbuzenstvu nikdo 3 děti nemá 🙂. A tchán už nám zakázal myslet na tu holčičku, ale ať si říkají co chtějí 😎

michaela2310
16. čer 2016

mým snem je taky mít 3 děti, už někdy od střední. nejdřív byl manžel proti, ale už změnil názor 😉 😉 😉 u nás "největší" problém je auto, do fabie se nám nevejdou tři sedačky.... z rodiny o tom nikdo nevím, moje mamka tuší a není proti, brácha má jen jedno syna a tak by docela uvítala, kdybych ještě jedno měla, bydlíme s nima a tak když může tak pomůže 😉 😉 😉 snažit se chceme začít příští rok, tak snad to vyjde 🙂 🙂 .... s manželovou rodinou je to horší, když si jednou manžel před svou mámou udělal srandu, že ještě chceme jedno, tak byla přednáška, ať jsme rádi, že máme párečky a nevymýšlíme blbosti, že na dnešní domu jsou i ty dvě dost... ☹ ☹ 😠 😠 😠 ale co.... je to náš život..... náš boj !

Strana
z5