Věci pro mimi žehlíte nebo stačí projet sušičkou?
ahoj, kdo máte sušičku, plíny a věci pro mimi i žehlíte nebo stačí projet jen sušičkou? díky za info
@luj89 Mám klasické pleny ty, co se vždy vyvářely... I já je vyvářím a ještě se jim tedy nic nestalo 🙂
@baarunecka dneska uz se to nepovazuje za nutne ani u ctvercovek 😉. Max treba u koznich problemu nebo po strevni chripce atd. Navic se vetsina bakterii znici pri 60 stupnich.
Vyvářím i osušky a utěrky... Přijde mi to prostě u těhle věcí taknějak nejlepší.. Jinak peru na 40. Ale fakt nežehlím a už ani kapesníky .. 🙂
@baarunecka my pereme taky na 40 a rucniky, lozni pradlo atd na 60. Podle me je to zbytecna energeticka zatez prat na 90... Jinak teda taky nezehlime 🙂
Nezehlim nastesti mam susicku a to je muj zachrance
@luj89 nee. Bud jak se to susi, anebo kdyz to žehlím, to citim i několik prani potom 🙄
Ta kys.myslis ze taky změkcuje? To už si nepamatuju s jistotou, jestli jsem zkoušela. Používám na úklid, to je na tu vodu super. Kolik ty kys.citr.na pracku? Nevadk to nekt.materialum, bambus atp.?
@netopejr Tak to je na pytel... Já jsem teda nikdy neměla prádlo tak měkké jako ze sušičky, ať jsem tam dala cokoli a to nemáme zrovna tvrdou vodu. Pak jsem občas na látkovky dávala Permon, ale bez sušičky bych asi ani nelátkovala, jakej to byl šmirgl, když jsem to jednou v létě zkusila pověsit ven, musela jsem to dát znovu vymáchat a do sušky.
Jinak jako dezinfekce se dá přidat do pračky pár kapek Tee tree oil, nebo levandule. I to pěkně provoní, ale nevím, jak moc pár kapek vydezinfikuje...
@baarunecka Klasicky čtvercovky to neponici, toje jasny. Ale vyvaret je pokazdy, je myslím fakt zbytečný, ale to je Tvoje volba. Jinak ja od te doby,co jsem si pořídila moderni latkovky, používám ty čtvercovky už jen jako vseocelovy hadr pro deti... Protože savost nemají vůbec žádnou... Lituju jen jedny věci - ze jsem ty pminky nevyměnila už dřív 😄
Ovsem dávám Ti za pravdu s uterkama - den odmocit a pak vyvařit, jinak nejsou cisty uplne uplne.
Holky susickarky, chcete mi tvrdit, ze když vytahnu ze dušičky 100 % bavlnenou panskou kosili, ze ji nemusím žehlit?
Ja používala chvili sušičku, ale s prackou,což je pry rozdíl, a i tričko bylo dost těžko pouzitelny. Plinky ručníky to by bylo fajn, ale bylo ma tom skoro hned vidět, jak je to ničí. Frote ručníky mi přišly,ze by casem vypelichaly, máme je už sto let a jsou celkem ok.
Pak mi ještě prosím vysvětlete jednu věc: Pouzila jsem třeba program na jemnou syntetiku nebo i na vlnu, aby to splnilo ucel, a neznicilo pradlo, a stejne i pro bezny věci s primesi to bylo dost. Dat tam vlnu, je po ni. Nakonec i ty plinky prave smrděly, protože ta teplota nicila ty elasticky gumičky, rozumějte ten lastin, co je zasitej uplne uvnitř u kalhotovek.
Navíc letni pulrok pregerujem susit venku: Je to zadarmo a voňavý.
Kolik vám sežerou elektriky?
Když me stejne přijde, ze půlku veci tam stejne nemůžu dat...
jen sušička. Nežehlila jsem...
@netopejr Jednou jedinkrát jsem je pověsila ven na sluníčko, jinak předtím i potom jedině v sušičce, tak byly nejměkčí a zase rychle k použití. Byl to prostě ten šílenej rozdíl mezi sušením v sušičce a sušením volně. Možná to bylo o to tvrdší, že byl zrovna pařák a slunko fakt peklo, tak to vypeklo. Když jsem letos měla sušičku na opravě a sušila jsem ručníky volně na sušáku, tak nám taky připadaly být jako prkno, už jsme si na to odvykli a jsme zhýčkaní.
@netopejr
Já manželovi suším košile neustále a záleží na tom, na jaký program to dáš, nesmíš to přesušit a celkově kromě ručníků a ložního suším na nižší teplotu a super. Na polovině oblečení je cedulka, že se nemá dávat do sušky a dávám tam úplně všechno a ještě nic se mi nesrazilo. A když už náhodou něco žehlím, jako třeba ty košile, některé by to teda fakt ani nepotřebovali, tak to prádlo jde celkově mnohem líp žehlit. A svetry tam dávám taky, program na vlnu a taky úplně v pohodě. I tenisky jsem sušila v sušce, když jsem je sušila volně, tak se na nich neustále dokola dělaly mapy, zkusila jsem sušku, už třikrát a v pohodě, tenisky byly jako nové. Já bych sušičku z ruky nedala, ale rozhodně zvlášť sušku a zvlášť pračku.
@aalleenn ahoj, dětské prádlo a plenky (látkuji) peru a převážně suším v sušičce. Žehlím čtvercové bílé plenky a celulózové separační plenky (když je nevyžehlím tak jsou celé zežvaněné a škrábou).. Plenkovací výbavičku mám složenou především z Haipa daipa pastelek a neumím si představit, že bych je nedala do sušičky - jen jednou jsem je sušila na sušáku a byly strášlivě hrubé..
Svoje prádlo jen vytáhnu ze sušičky a složím, manželovi žehlím věci do práce..
Holky promiňte za dotaz trošku bokem, ale zajímalo by mě, jestli vy co si chválíte sušičku máte sušičku a pračku zvlášť a nebo jestli tady má někdo sušičku a pračku v jednom a je s ní spokojený ... právě řešíme co koupit, místa v koupelně není nazbyt ... 😒
@kvakuska Mám 2 v 1 a jsem spokojená ( kupovali jsme kvůli malé koupelně)... Akorát dnes už bych kupovala zvlášť ale jen pro to, že fakt hodně peru a suším ( i 3 pračky denně) tak by se mi ta sušička šikla i zvlášť.. Takže pokud nemáš 3 děti tak je 2 v 1 celkem postačující.. 🙂
@netopejr AEG Lavatherm T75470IH1CS. Mám ji s českýma popiskama, mámě jsme kupovali s angl. a byla podstatně levnější. Je teda pravda, že v té době už to taky byl starší model, mám ji 3 a půl roku, tehdy stála myslím okolo 17 tis., mámina před rokem a půl v té angl. byla za cca 11 tis. Programy používám nejčastěji 3, občas další 3. Malá má pokojíček vedle koupelny a peru tak, abych sušila, když jde v poledne spát, páč u toho sušení krásně chrní🙂

@pokoda Dekuji, ano, To jsem taky zkoušela, ale přišlo mi to stejný ☹ Ppuzivala jsem třeba 2 mes v kuse, ale efekt.... Jako ja když nevyzejlim frote ručník,je to šmirgl. Tričkoje nepříjemné tuhy/tvrdy.... Dost me to štve, protože to desne ničí všechny stroje, a s pradlem je práce....
Když je voda mekka, vyprano ve studeny/vlazny, povedeny, tak jsou i ty čtvercovky mekkoucky, všecko. Žehlit to fakkt ani nepotrebuje. Rozdíl veleobri. I na úklid koupelny...