icon

Vyčerpávající uspávání 3měsíčního mimi (Manduca/šátek)

yaninka89
29. led 2017

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Máme 3 měsíční holčičku, první dva měsíce jsme ji pronosili na rukou, večer uspávání 3-4 h., jednou i 7h. trpí hodně na bříško. Špatně usíná, neusne sama, celé dny pořád plakala v náručí, pak jsem zjistila, že pláče únavou a nejde ji zabrat. Teď přes den ji třeba 3 x denně vozím v kočárku, ale ty večery. Zavedli jsme po těch 2 měsících rituál vykoupat, napapat (to je boj) a jdeme se uspat v Manduce. Zpočátku se vzpírala, ale po 15 min usla, hodinku jsem nosila a dala do postele. Poslední dobou to přestává fungovat. V manduce usíná a najednou se začne vzpírat, odtahovat a vykřikovat. Takže se vracíme k hopsání na míči a chování na rukou, uspávání trvá 2-3 h, v noci se pořád budí, je neklidná. Po těch 2 měsících s námi spí v posteli, přesto tam neusne ani když ležíme s partnerem s ní a držíme ji každý z jedné strany. Spustí jekot, je rudá, celá horká a zpocená. Takže beru na ruce, ale musím chodit a hopsat a držet ji čelem od sebe. Je to vyčerpávající. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste měli někdo podobný problém? Jak dlouho to trvalo? Pořád říkám, že ji trápí bříško, ale okolí mi říká, že to spíš vypadá na vztekání.. je možné, že ji vadí roztažené nožky v manduce? Má smysl zkusit šátek? Kolíbkovou polohu nesnese. Takže jestli je šance, že se ji bude líbit ve vertikální poloze v šátku, když manducu bojkotuje. Předem děkuji za každou radu;)

Strana
z4
yaninka89
autor
31. led 2017

@lucajda17 u nás to samé🙂 medelu jsem párkrát použila když jsem ještě kojila a hrozně ji to štvalo, prostě ji to nějak nešlo z té lahve. Vypadala, že saje, nedudlá a v láhvi pořád stejné množství,, taky používáme Avent, mají antikolikový systém, tak láhev by snad měla být ok🙂

yaninka89
autor
31. led 2017

@tery_s @bamishop malá byla kojená do 2 měsíců, teď má UM měsíc. Ptala jsem se Dr. a že ji nemám dávat nic než UM, že vodu ani čaj nepotřebuje, akorát ji můžu dát trochu toho fenyklového na bříško.. když není horko, prý to miminkám stačí..

yaninka89
autor
31. led 2017

@kika_21 no jo, jenže ona hlad má.. když je sytá, odstrkuje lahvičku jazýčkem. Když ji bolí bříško a má hlad, vrhne se po lahvi, sosne a pláč.. když u mě byla laktační poradkyně, radila uklidnit a dat znovu a tak pořád dokola...

tery_s
31. led 2017

@yaninka89 Já bych zařadila tekutiny skutečně to znám od kamarádek co nedavaly k UM nic a miminka trpěli, když daly několikrát za den cucnout čaje byl klid. Podle mého ty první měsíce mohla mit večer hlad a cim vic jste nosili a chteli uspat, tak ji to vztekalo. Nevím, jak jste na tom byla s mlékem a kojením, ale já v šestinedělí večer kojila i dvě hodiny vždycky na půl hodiny usnula a zase, než byla sytá a potom krásně vydržela spát v noci. Teď k tomu UM chce najít jaké vám sedne a nedávat pouze fenykl ten může dělat kolikrát více bolení, zkuste střídat s heřmánkovym. Jestli ale přebírá a nemá průjem atd. nejspíš ji UM vyloženě nevadí případně konzultujte s dr.mleko při alergii. A na bříško kombinuje probiotika s nějakými kapickami Espumisan, Babycalm . Je mi vás úplně líto člověk místo, aby se těšil a užíval si s miminkem, tak se placa v takových trapenich kéž by jsme jim hned rozuměli a mávnutím proutku mohli pomoct. Hodně štěstí a ještě pevnější nervy 😉

yaninka89
autor
31. led 2017

@tery_s děkuji🙂 také jsem o tom zařazení tekutin přemýšlela.. přestože Dr. říkala nedávat. Přišlo mi, ze má někdy sucho v pusince, ale čaj plive.. možná ji ten fenyklový nechutná, dělá u toho dobré ksychtíky a nic moc nevypije.. tak tedy vyzkouším jiný nebo kojeneckou vodu aspoň po troše, postupně si na tu chuť zvykne. Jinak mlíčko máme na předpis právě hypoalergenni s naštěpenou bílkovinou, ale stejně mi přišlo nej anticolics Nutrilon, je hustší, na bříško ji to dělalo dobře, ale zase po něm měla zácpu :/ Do dnes jsme měli vydržet na tom hypoalergenním, jak bude reagovat a máme se dnes radit s Dr. co dál.. jinak z kapiček dáváme biogaiu. Měli jsme k tomu espumisan, pak infacol.. ten babycalm jsme nezkoušeli.. no právě, já jsem na to teda nebyla připravená, nečekala bych, jakou může nadělat bolest bříška paseku:/ hlavně člověk zpočátku neví, jestli fakt bříško, nebo je dráždivá nebo co ji bolí. Kdyby nám to tak ta mrňata mohla říct🙂

tery_s
31. led 2017

@yaninka89 právě tu zácpu může způsobit UM bez dalších tekutin a potom se vše jeví jako kolika. Poraďte se u mudr. Zase se nedoporučuje často měnit značky, ale když tohle nebude lepší vraťte se k Nutrilonu s tekutinami nebo si maminky chválí Hipp i Sunar ten i miminkum chutná, ale tohle nechci radit, každé mimco je jiné na to neexistuje rada, tabulka ani kniha, chce to trpělivost a zkoušet. Postupně každá maminka pozná co je to nejlepší pro ně i ten pláč časem rozpoznate jestli jde o bolení, hlad nebo chce jen pochovat 🙂

lucajda17
31. led 2017

@yaninka89 Já teda vodu ani čaj nedávala,mudr řekla,že by to bylo na úkor jídla,já malou spíš ani nekojila,byli to boje asi jako u vás,malá se nechytala ani s kloboučkama,laktační taky nepomohla,po 3 týdnech jsem se na to vyprdla,od narození je převážně na UM,mlíko jsem odstříkavala skoro 5 měsíců.Myslím,že se musí malá srovnat.Dlouho se trápila u kojení a to ji moc nepomohlo ani k tomu spaní.Taky jsem musela někdy ne na dlouho nechat malou pobrečet,dudlíkem uklidnit a zpívat a potom se najedla.Do měsíce by to mělo být v pohodě.Jen se asi snažit být i trochu v klidu-i když sama vím,že to někdy nejde,to jsem si vždycky říkala-hlavně buď v klidu.Někdy je to psychiatrie.Dej potom vědět,až se to zlepší-přeji ať je to brzy.

ma_jo
31. led 2017

@yaninka89 jeste co se tyce boleni briska, je to sice pro nekoho trochu kontroverzni, ale nas zachranila rektalni rourka. Krasne se vzdycky vyprdel a vykakal, zadny kapicky takhle dobre nefungovaly. A jak nas vsichni strasili, ze si zvykne a nebude se umet vykakat bez toho, tak on se to proste casem naucil a prestal ji potrebovat. Muzu jen doporucit!

blahoska
10. únor 2017
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Taky jsem uspávala často v šátku, ale právě v poloze kolébka. Jakmile dítko usnulo cca po 15 minutách jsem ho přesunula do postýlky, protože když jsem to udělala až po hodině, tak se většinou probudilo.
Ale to je jenom období, které určitě brzy přejde.

Strana
z4