Zastaví se růst mého vysokého dítěte?
Ahoj maminky,
co se mi narodil syn, tak mám trochu depky, že bude v dospělosti veliký. Když se narodil měl 4100 g a 53 cm, v půl roce už 74 cm a 9 kg a v roce 84 cm a 12 kg, teď mu je 14 měsíců - měří 86 cm a váží 14 kg.
Jsme s manželem průměrně vysocí (on 187 cm, já 168 cm), ale mám skoro 2 m vysokého bráchu. Když jsem se ptala mamky, jestli byl brácha taky jako malý o tolik větší než ostatní děti, tak říkala, že si to sice nepamatuje, ale určitě nějak nevyčníval.
Malýmu oblíkám už skoro velikost 92, což je pro 2 leté děti! Zajímalo by mě tedy, jestli je tu někdo, kdo to má podobně, případně, jestli to takhle někdo měl u svého dítěte, které už odrostlo, takže ví, že bude takhle vysoké i v dospělosti. Je možnost, že se ten růst trochu zastaví a srovná? Myslíte, že to může ovlivňovat i to, že jsem v těhu měla cukrovku? Měla bych to řešit? Jinak je syn úplně v pořádku.
Děkuju za případné odpovědi. Zřejmě se jen zbytečně stresuju, ale štve mě, jak mi každý furt říká, jak je velikánský a bojím se aby se mu pak v dospívání nesmáli...
Dekuju
U kluků je to super. 🙂 Jediné, s čím se potýkam, že si myslí, že je tak o půl roku minimálně starší. Takže otázky, proč nechodí apod. Tak holt jejich domněnky o věku upravím. 🙂
Nevím co řešíš tak hold bude vyšší co bych za to dala kdyby starší trochu povyrostl v 6 letech má na celých 120 cm a 18 kilo je strašně drobný
Vies jak sa robi priemerna vyska a vaha deti? Zoberu sa vsetky deti, mensie aj vacsie a vyjde ti z toho nejaky priemer ze? 🙂 takze niektore deti proste logicky musia byt tie vacsie - ako tvoje dieta a niektore tie mensie - ako moje dieta. Ja by som jasala, keby mam dieta vacsie, lebo naopak sa bojim, ze syn zostane drobucky aj v dospelosti a mne sa vzdy samotnej pacili vysoki chlapi a nie 165-170cm dlhi..
Já myslím že o tom moc přemýšlíš. Pokud je zdravý, tak bych to moc neřešila. S mužem jste oba vysocí, tak kluk asi bude po tátovi a v dospělosti bude mít kolem 190cm. A že by s tím měl v dospělosti problémy? Alespoň si podá věci z horních poliček a většině žen se vysocí muži líbí 😉
Zatím těhotná nejsem, ale my budeme mít asi opačný extrém, já mám 170 a přítel 168, tak chudák dítě nebude mít výšku po kom podědit 😀
Depky bych fakt neměla. Tak bude vysokej, máte na to v rodině geny, tak o co jde. Nemoc to podle všeho není. Lepší velkej než malej (nebo tlustej). Mě se narodilo úplně malý miminečko (2,8kg a 47 cm - a to se narodil v 41tt), plně kojenej, v půl roce 10kg a oblikala jsem mu body na 18 měsíců. Vypadal skoro jako ta holčička na fotce. V roce nosil velikost na 2 roky. Teď už tolik nevyčnívá, budou mu 4 a má asi 106cm. Já budu ráda když bude velkej. Já sama jsem se vždycky zajímala jen o muže 185cm+😁
@dashyyy tak ale furt je nadeje ze se to driv zastavi a polud jste oba vyssi tak se s tim musi pocitat, my jsme oba tak normalne vysoci, ja 175 manzel 176 takze nejak nevim kde to vzala 🙂 dcera kamaradky zatim roste o neco malo rychleji nez ta nase ale tam ma maminka 181 a tata pres 190.
Nase druha dcera je opak, jsou ji pres 3 roky ale stale s prehledem by mi lidi verili ze ji jsou 2.
U kluka bych to neřešila, vysocí chlapi jsou v pohodě, my nadstandardní výšku řešíme u 10ti leté dcery, už teď je vysoká jako já, uč ve škole taky přerostla. A co udělám? Nic, teda jo, něco jde. Pokud se bojíš nějaké nemoci - požádej o vyšetření na endokrinologii
@baraskaska jsme oba spíš malí a drobní, ale třeba strana mojeho táty jsou všichni čahouni a mně je to vlastně úplně fuk, že je jedno dítě velký a jedno malý, hlavně, že jsou šťastný 😀 občas slyším trapný řeči, že mi děti nosí stejnou velikost oblečení i když jsou mezi nima tři roky a já věřím tomu, že holky v tomhle věku rostou rychleji než kluci a že ten náš drobek nasadí tempo až tak v devítce 😀
@lepkdh V prvé řadě ti chci říct, že velké miminko nemusí znamenat velkého dospěláka. Ale i kdyby, já bych se na tvém místě vůbec netrápila, víš, jaký problém je pro nás vysoké ženy najít dost vysokého partnera? 😀 😀 Pokud má být velký, stejně to nijak neovlivníš.
My jsme oba vysocí (193 a 182 cm) a naše děti (8 a 10 let) taky dlouhodobě vyčnívají mezi vrstevníky (a to dnes osmiletá dvojčata neměla při narození ani 3 kg). Vůbec to neřeším.
@lepkdh, depky nemám, ale spíš obavy, jestli je můj malý v pořádku a také se ptám, jak je to možné..Má tedy teprv 4 měsíce, ale zatím je ještě větší a těžší, než Tvůj obřík v tom věku. Bodyčka nosí, co jeho starší bráška po nosil kolem 18ti měsíců. Je to naše 5. dítě a všechny předchozí děti jsou naprosto průměrné, jedno tedy vahou dost podprůměrné (váhově) a teď toto, mimo horní křivky percentilovýcg grafů. Zatím plně kojím.
No už ve 3 měsících padl dotaz, zda mi malý už sedí, tak si umím představit, co nás v tomto čeká 🙈
Sama jsem test na cukrovku v těhotenství nepodstoupila, ale četla jsem zajímavý názor (Odent), že velký plod vůbec nemusí být následek cukrovky, spíš je to naopak, velký plod má velké nároky a proto tělo ženy zareaguje právě tím, jak spracovává cukry a testem na cukrovku se vyhodnotí, že má žena těhotenskou cukrovku..Počítám, že kdybych na ten test šla, tak by mi ji zjistili také, nicméně po porodu malému, jelikož byl velký (4250g a 56cm) dělali 2* glykémii a hodnoty měl naprto v pořádku, ale také jsme splnili důležitou záležitost- být v kontaktu a také jsem co nejdříve přiložila, přeci jen jsem z té hypoglykémie obavy měla...
Kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde..Je úplně jedno, jestli je člověk hubený, tlustý, nalý či velký nebo třeba makový...
Holky! Díky moc za každý komentář, uklidnily jste mě. Jsem ráda, že v tom nejsme sami. :D
Ono, samotná ta výška by mi asi problém nedělala, ale jak už tady někdo napsal, tak mě trochu trápí právě to, že jak bude velký, tak se mu bude každý smát za to, že něco neumí, protože působí starší. To je taková nevýhoda. A pak vlastně si pamatuju, jak mi bylo vždycky líto bráchy, když mu pořád bylo něco malé, boty nemohl sehnat a nebo vždy když chtěl projít přes dveře, tak se musel ohnout. Má to samozřejmě své výhody, ale taky nevýhody. Budu doufat, že syn bude mít nějaký rozumných 190 cm. 🙂
@lepkdh promiň, ale tvoje: jak bude velký, tak se mu bude každý smát za to, že něco neumí, protože působí starší a jak mi bylo vždycky líto bráchy, když mu pořád bylo něco malé, boty nemohl sehnat a nebo vždy když chtěl projít přes dveře, tak se musel ohnout - jsou malicherné
Taky jsme to měli s dcerou tak, prostě pokud jsem s ní byla, dělala jsem "záchranu" a trpělivě vysvětlovala, že je jí jen ...
Ad oblékání: každý trochu vyšší člověk má problém třeba s kratšími rukávy nebo nohavicemi. A co teprve boty, manžel má 50 a žije a chodí obutý.
A ohýbání ve futrech, si zvykne, nic jiného mu nezbyde.
@lepkdh tak ja mam 162cm, co nie som zase najmensia a aj tak mi vacsina nohavic je dlhych.. proste taky je zivot, v obchodoch su veci na priemernych ludi a priemer je o par cm viac jak ja.
Syn je dost maly 94cm/11kil v 3 rokoch a zase naopak vsetkym musim vysvetlovat ze uz ma 3 roky. Je mi jasne, ze nebude moct ist na vsetky atrakcie v disneylande vo veku svojich rovesnikov a podobne, ze tym ze je drobunky, deti si na neho na ihrisku dovoluju ako ba mimino a podobne.. ale to su totalne malichernosti, je to clovek ako kazdy iny a preboha kazdy sme ini, tak neriesim, ze by som chcela ukazkove tabulkove priemerne decko. Hlavne ze je zdravy a sikovny a ci je vysoky alebo maly, na to sa mozem vykaslat.
@kevi1 Nas syn mel ve 3 letech taky 11kg a o dva cm min, ted v peti ma 108 cm a 15 a pul kg, vubec bych neresila... Ji dost, ale nejde vypnout, a nema byt po kom, hlavne, ze je stastnej
@maxulekapcule jj syn tiez vela je ale vela sa hybe. Ja som relativne mensia - mavam tak 52kg priemerne a 162cm, ale manzel je pomerne vysoki, tak uvidime. Sebecky pre mna v tom vidim vyhody.. zvladam ho nosit, nevyrasta z oblecenia rychlo etc.. ale inak by som mu priala aby mal aspon 180cm tak uvidime 😁 pre vysku sa svet fakt neruti, najma ze je stastny a sikovny a doktorka hovori, ze dolezite ke, ze sa drzi svojej rastovej krivky a vzdy o kus podrastie.
@kevi1 Mam to uplne stejne s tim oblecenim i nosenim :D Ja mam 174 cm, 55 kg, chlap stejna vyska, asi o 20kg vic. Takze si fakt myslim, ze z nej bucek nebude :D Akorat doktorka me ted na petilete prohlidce vynadala, ze je hubeny..
Mam 7mi mesicni (kojene) miminko, ted ma necelych 12kg a nosi velikost 86-92. A nedelam si s tim hlavu, krome toho, ze se ted pronese, verim, ze se to casem srovna. Jeho starsi braska byl taky vetsi, i kdyz ne tolik a ted ve 3,5 letech ma prumerniu vysku a vahu na jeho vek 🙂 Pokud se stravuje rozumne a ma pohyb, tak je to za me ok 🙂

@nafreya
jooo ten můj 3lety velký chlapeček si našel kamaráda právě 5leteho stejně velkého kluka, pak dostávám "nálož" od učitelek co všechno ten můj neumí... Paní učitelko a víte, že ma jen 3roky???