Vysoký tlak v oku dítěte. Máte zkušenost?

daluri
28. říj 2008

Mám prosbu, zda máte zkušenost s vysokým tlakem v oku u dítěte? A když ne u dítěte, aspoň u dospělého. Čím to je způsobeno, jak se dá tomu předejít. Cokoliv, děkuji.
Mé 12 leté dceři včera naměřili vysoký tlak v oku, měla by mít 18 a měla skoro 3O. Ptali se na šedý zákal v rodině, což měl švagr, který z důvodu špatné operace a cukrovky, skoro nevidí. Takže se moc bojím, aby to třeba u dcery taky nebylo. Měli jsme toho včera hodně, takže jsem se pak už zapomněla zeptat, čím ten tlak vzniká..

renat2
28. říj 2008

Ahoj daluri, já osobně zkušenost nemám, ale zrovna jsem to řešili u mamky..ta byla minulý týden tři dny v nemocnici, kde jí proměřovali každé tři hodiny...a udělali výslednou křivku. začalo to tím, že na očním jí to naměřila doktora taky vyšší, proto šla na tu křivku. Doktorka se jí ptala taky na zákal, že se z toho právě může vytvořit, proto teď bude pozorovna snad co půl roku a budou ji dělat znova tu křivku.
Ale čím to vzniká, to jí taky neřekli, takže teď mamku zkusíme přemluvit na kontroly na Karlák do Phy (tam ybla babička na operaci právě ze zákalem od té doby dobrý..).
Když něco ještě zkistíme, určité dám vědět. Přeji, ať s tím dcera má co nejmíň starostí..

daluri
autor
28. říj 2008

Renat díky moc.
Už jsem se zkoušela dívat na net, je tam popsáno, jak to vzniká atd., ale že to prostě nijak neovlivníš, žádnou prevencí, jak jsem si myslela. Jsou na to nějaké kapky na vyrovnání toho tlaku. Asi je třeba chodit na to měření, popř. kapat, je tam napsané,že to může vést i k oslepnutí.
Pořád si říkáme, že se to stalo tou virozou, den předtím zvracela, měla průjem a jak se ráno probudila, tak měla černou skvrnu, proto jsme pojezdili po dr - dětský, neurolog,oční - na tom očním nám řekli, že to mohlo být prasklou cévkou, v důsledku zvracení. proto ta černá skvrna (po 15min. byla pryč) No a přišli jí na ten vys. tlak.

Přeji mamce, ať to má dobré!

katwind
28. říj 2008

daluri, ahoj...
vysoký tlak v oku může být způsoben třeba léky, nebere dcera něco? Pak tlak zvedají drogy obecně (heroin, ale i tráva), což se vás samozřejmě netýká... pak třeba ndor... ale to je zbytečné psát. Já mám po operaci oka taky lehce zvýšený tlak, je to kvůli atb kapkám, které kapu do oka. Buď v klidu, nemusí to být nic vážného, důležité je, že se o tom ví a budou to hlídat. Norma je do 20 torů, při 25 začíná bolet hlava, to je příznak, že to není v pořádku. 🙂

daluri
autor
28. říj 2008

Nebere žádné léky. Z neurologie nás chtějí poslat na magnetickou rezonanci,ale na očním dr. řekl, že to je zbytečné z jeho pohledu. Zítra jdeme k dětské, zeptám se ještě jí.
Hlava jí právě bolela, ale teď už ne.