icon

Zatnuté prstíky. Je to normální?

zuzroko
27. kvě 2020

Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost s tímto? Už pár dní pozoruji, že Nelinka 6měsíců má převážně takzo ztaženou nožičku. Když ji polechtam tak ji napne, někdy i sama od sebe, ale převážně jí má takto. K doktorce jdeme za 14 dní do poradny, tak jestli se mam zacit strachovat a jit driv nebo to je normalni? Jsem uz pomalu paranoidni 😀 me prvni dite a pozoruji uplne vse 🙈 priklad fotku i druhe nozicky kterou ma normalne. Dekuju moc za vase rady a nazory.

Zatnuté prstíky. Je to normální?Zatnuté prstíky. Je to normální?Zatnuté prstíky. Je to normální?
marti89
27. kvě 2020

To dělám, když je mi zima. Možná by uvítala ponožky.. Každopádně děti milují masáže nohou, tak směle do toho, navíc tím i podpoříš klenbu.

zuzroko
autor
27. kvě 2020

@marti89 ponozky samozrejme nosi porad, jen na fotku jsem to sundala aby to bylo videt. Ale i v ponozkach ma takhle zatnute prstiky, i kdyz spinka tak to takhle ma skoro porad 🙈
A nemate nejaky tip na video nebo clanek jak spravne masirovat prosim?

me_druhe_ja
27. kvě 2020

Dneska jsme zrovna byli s malým u ortopeda. On teda má spoustu jiných problémů, ale na levé nožce taky tak zatina prsty. On to teda dělá, kdyz se ho dotknu na chodidle, asi ho ho lehta a tak se stáhne. Jinak je miva natažený. Ale zeptala jsem se na to a není to žádnej problém. Pokud je umí roztáhnout že. 🙂

zuzroko
autor
27. kvě 2020

@me_druhe_ja no roztáhne je, ale opravdu na chvíli a zas právě stáhne.

jjasmina
27. kvě 2020

@zuzroko s tím se cvičí, malá to dělá taky tak cvicim u prebalovani, říkal dr na kontrole kyčlí

jjasmina
27. kvě 2020

@zuzroko v galerii je rehabilitační cvičení https://www.ortopedie-okac.cz/#p5

zuzroko
autor
27. kvě 2020

@jjasmina děkuju moc

me_druhe_ja
27. kvě 2020

@zuzroko Možná je tam víc napnutej....Zkusila bych to různě masírovat a cvičit s tím a uvidíš...Ale asi bych v tom nehledala nějakej zásadní problém.

marti89
27. kvě 2020

@zuzroko Já masíruju tak nějak instinktivně, dlaní po délce a potom krouživě palcem po celém chodidle. Ondrášek to miluje a i ve 3 letech mi ty smradinky cpe do ruky, když ležíme vedle sebe, nebo si masíruje nožky sám o mý záda.

Ještě by to mohlo být z malých ponožtiček nebo botiček, které táhnou prstíky a nedovolují jim volný pohyb. Nebrala bych to jako problém, když nožku i natahuje, ale to masírování bych určitě dělala.

Zkus třeba tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=HjHV_G0sUBE

https://www.youtube.com/watch?v=pspc3Ii7ufk
merope
27. kvě 2020

Zásadní to nebude, u pediatra na kontrole zmiň a případně pokud toho bude víc tě pošle na neurologii / fyzioterapie. U nás šíleně dlouho řešili zatnuté pěstičky, ale problémů taky kupa. Prstíky šíleně krčí teď při stoji (začal chodit), budu to zmiňovat neuroložce, kam jdeme teď v červnu.

cizrna31
27. led 2024

@zuzroko dobrý den, jak Vám to tenkrát dopadlo prosím? Syn 3M to taky děla

zuzroko
autor
28. led 2024

@cizrna31 vlastně to vubec nic neznamenalo 😂 prestalo to pak delat. Ted ji jsou 4 roky a ma vse v naprostem poradku.