icon

Žehlit oblečky?

sim007
3. dub 2015

Ahojte.
Normalne zehlim, ale ty pidi veci mi prijde trochu zbytecne zehlit.Ale znate starsi generaci....furt do me ted husti, ze to se musi.
Ale proc?

Strana
z2
guinea
3. dub 2015

Myslím že je jedno, jestli se prádlo desinfikuje žehličkou nebo sušičkou - jde o tu teplotu. Dokonce jsem četla někde studii, že živá klíšťata v oblečení přežijou běžný cyklus pračky, ale sušičku už ne! Já dávám téměř vše do sušičky - je to z důvodu úspory času, a navíc ponožky z ní padají krásně placaté, jakoby už vyžehledné naplacato 🙂 Nejlepší jsou ručníky, ty jsou parádně nadýchané. Žehlím jen utěrky, protože je chci mít rovné (moje úchylka), a pak sem tam starší trička. A to jen proto, že jak v sušičce fouká horký vzduch, tak ty drobná vlákna v textilu nadýchá a speciálně trička pak vypadají ošuntělejší... ty starší. Když je pak ještě rychle přežehlím, tak látka tou žehličkou "splaskne" a efekt je lepší. Ale je pravda, že prádlo ze sušičky prostě je měkčí a příjemnější, než jen ze sušáku. Ty dětské minioblečky budu asi házet jen do sušičky, přijde mi že se na ně žehlička ani nevedje 😀

frantiska85
3. dub 2015

Žehlila bych jen v případě, že by mé dítě sdílelo oblečení s desítkama dětí v nějaké tramtárii bez zdravotní péče, ale jinak ne.

cabo
4. dub 2015

@mysicka_lb ja uz teda dite mam 9 mesicu, peci taky vyzaduje a i presto zehlim. Jemu i nam. Kdyz sundam pradlo nedovedu si predstavit dat ho na nej nevyzehlene.
Ale jinak samozrejme zalezi na kazdem.....

kami1984
4. dub 2015

Ja zehlim vse krome ponozek a puncochacu mym detem, sobe i manzelovi, pracovni trika prezehlim letem svetem. Neumim si predstavit nevyzehlit, i kdyz pekne povesim, nevyzehlit.. bbai vzdy rikava, ze to pak vypada, jak by to prezvykala krava. Navic trpim ekzemy, takze neni co resit

Strana
z2