Zkušenosti s pomocí při kakání u kojenců?
Zdravím holky mám 10 týdenního chlapecka od porodnice nemohl kakat jen s rourkou. Stolici má ale ideální.. Byla jsem sním i na oteopatii měl hodně stažené bříško.. Rourku už jsme skoro odbourali ale proste kaka jen s mojí pomocí.. Když začne plakat vím že chce kadit ale nejde mu to rozbalím ho trošku mu roztahnu prdku a hned to z něj jde ale jinak to nedá musím mu tu prdku prostě trošku roztáhnout a pak už to vytlačí sám. Máte někdo zkušenost? Potřebuje jen povyrust nebo by mohl mít zúženej konečník? Diky 8)
@hrkalinda syn 6.5m, a už v porodnici se mi smáli že mám uřvané mimino. Do 3.5 měsíce mi řval každý den několik hodin v kuse jak ve dne tak v noci. Kvůli toho jsme byli xkrat u doktora+ 2x na pohotovosti, a vždy nám bylo řečeno jen " to jsou kolíky, a prdíky musíte vydržet" zkoušeli jsme peckove polštářky, krémy na prdíky, masáže, cvičení, dávat na bříško, v nosítko, různé kapky. Ale nic nepomohlo a prostě furt řval ( řve prostě i teď zrovna mu rostou vrchní zuby) a jediné co mu pomohlo byla rourka. Od 4 měsíců prdíky a jaká hezký sám. Vím jaké to je když miminko furt řve až to trhá hlavu.
Tak jak to, když byla nutnost rourku používat každý den mi kaká najednou sám? Kde je ta závislost ní? Řešila jsem to s doktorkou, na pohotovosti, nikde žádný problém. Kecy měli na něco jiného, na rourku ne.

A nechte si tady hromadně ty kecy o tom, že „když to neděláme my, je to špatně“. Taky nepoužívám kočár, páč mi v něm děti nechtějí být, ale nehaním matky, který ho mají, když v něm mají děti klidný. Když nejde o zdraví dětí (fyzický i psychický), tak je každýho věc, co kdo používá. A vlastně i když jde o zdraví dětí, tak je to každýho věc, do chvíle, než se jde veřejně zeptat na internet. Tam pak musí počítat s tím, že se najdou i názory, který prostě nebudou souznít s jeho počínáním. Ať už jde o rourku, ergo/neeego nošení, barefoot pro děti, dudlík při kojení, posazování, chodítka, prostě všechno.