Stojí za to znovu studovat první stupeň na VŠ?
Ahoj,, chtěla jsem se zeptat, kdo jste studoval první stupeň na VŠ, šli byste do toho znovu? Popřípadě jestli je jednoduší 2 obor?
@loj12
Doporucuji: napis jasneji, o co ti jde. Uz pred tim to nebylo jasne, a ted ti Modry konik asi i zmenil nadpis 🙈
Predpokladam, ze ti nejde o to studovat stejnou VS jeste jednou.
Jde ti o studium pedagogiky a ptas se na obor prvni stupen vs. druhy stupen?
Nebo se ptas jestli je bakalar snazsi nez magistr?
Ptas se jestli je jednodussi jednoobor nebo dvouobor? V pedagogice? V nahodnem jinem studiu?
Hledas tip, ktera VS je snadna, kdyz potrebujes titul, ale nemas cas nebo chut studovat?
Nezlob se na mne, ale chceš studovat učitelství, ale dotaz nejsi schopna položit tak, aby ti bylo rozumět, na co se ptáš.
No mne je primárně jedno jak staré jsou děti. Ale chtela bych byt primárně na ZŠ, vim 100%, ze chci byt ve školství. Ale mam 2 deti a nekdo rika, ze prvni stupeň neni uplne snadný. Pak jsou tu možnosti jako specka, specka s necim..
A ano, zmenil mi nadpis🙈
No mne je primárně jedno jak staré jsou děti. Ale chtela bych byt primárně na ZŠ, vim 100%, ze chci byt ve školství. Ale mam 2 deti a nekdo rika, ze prvni stupeň neni uplne snadný. Pak jsou tu možnosti jako specka, specka s necim..
A ano, zmenil mi nadpis🙈
@loj12 Ale stále sis neodpověděla na to, co by bavilo tebe, co tě zajímá. Já bych třeba nestudovala tělocvik nebo dějepis, protože mě nebaví. Šla jsem studovat to, co mě bavilo. Žádný obor není úplně snadný, zvlášť, když k němu nemáš vztah. Mám vystudované 2 různé obory, oba se mi v praxi hezky doplňují. Nakonec jsem se v praxi posunula ještě trošku dalším směrem. První stupeň je hodně všeobecný. Všichni vyučující na VŠ mají dojem, že zrovna jejich část je pro první stupeň stěžejní... takže musíš projít opravdu vším. Nikdo není talentovaný na tělák, výtvarku, na hudebku, matematicky, přírodovědně a ještě aby k tomu měl dobrý jazykový cit - vše dohromady. Každý má něco, co je pro něj těžší. Ale každému jsem vždy říkala, že pokud se student snaží a aktivně se účastní, není důvod, aby tento obor nevystudoval. Jo, plavat dobře neumím, ale neměla jsem téměř žádné absence, bylo vidět, že se zlepšuju, snažím se, na zápočtu ze sebe vydávám maximum, takže i když jsem nezvládla požadavky na 100%, zápočet jsem získala. Takhle to bylo všude. Nikoho nevyhodili, protože by ho vyhodit chtěli. To stejné na oboru. Kdo se učil, vystudoval. Třeba neměl zkoušky na první pokus, ale vyhodili jen toho, kdo na to fakt kašlal. Sama si zvaž, co tě zajímá, čemu se chceš věnovat a na to si podej přihlášku. Třeba ani to studium nevyjde napoprvé, ani to nevadí.
Záleží taky jak kde. První stupeň v Brně na Masarycce byl strašně náročný, tak jsem tam vystudovala jednooborovou němčinu a první stupeň jsem si dodělala na JCU v Českých Budějovicích v rámci CZV. Budějovice jsou skvělý, výrazně zaměřený na praxi, strašně mě to bavilo. Dneska bych šla vzhledem k inkluzi do specky, má nejširší možnosti uplatneni.
Já mám pedagogické minimum na 2. stupeň a SŠ, chvíli jsem taky koketovala s doděláním prvního, ale musela bych znovu 5 let a nevěřím, že bych zvládla matematiku a tělocvik. I specku bych musela dalšího Mgr., protože s Bc. moc uplatnění není ( do MŠ nechci). Jinak mi 1. stupeň přijde super, pořád je málo učitelů i u nás. Nejnáročnější mi na tom přijde nutnost tridnictvi a řešení kázeňských a jiných problémů. Kdybych po maturitě znovu mohla volit, tak jdu tam, svobodná bezdětná.

@loj12 Jednodušší? Hodně při studiu dělá vlastní motivace a jednodušší pro nás obvykle bývá to, co nás baví. Takže co tě baví, to pro tebe bude asi snazší. Na prvním stupni je ještě stále nutnost hrát na hudební nástroj (dle univerzity je to různé, ale obvykle preferují klavír), je potřeba udělat všechny zápočty z Tv (atletika, plavání, bruslení, gymnastika...), to není taky pro každou. To bývají asi nejméně příjemné části. Zvaž sama, co by tě více bavilo a který věk dětí je ti bližší.