Maminka Šumperk a okolí, je tu?

janik21
25. led 2019

Ahojte maminky. Založila jsem tuhle diskuzi pro zjištění, zda se tu nachází maminka, která je z Šumperka nebo okolí a hledá kamarádku na společné návštěvy, procházky a zkrátka kamarádku do života (i když to zní přecitlivěle :D ). Mám tří letého syna a čekám druhé, které se má narodit v polovině léta. Bydlím teda konkrétně v Olšanech u Šumperka, ale v Šumperku jsem často. Tak kdyby se některá maminka našla, budu ráda za zprávu 🙂

vita_
25. led 2019

ahoj, já jsem ze Šumperka 🙂

janik21
autor
25. led 2019

@vita_ Ahojky 🙂 A jakpak se jmenuješ? Máš taky prcka nebo čekáš? 🙂 Klidně napiš SZ ;)

hankaklem
25. led 2019

Ahoj,já jsme taky ze Šumperka.Mám 14letou dceru a v červenci čekám chlapečka😉

vita_
25. led 2019

@janik21
@hankaklem

Tak já jsem Evča a máme 5-ti měsíčního syna Luboška a na druhé se zatím nechystáme, jestli vůbec někdy 🙂

janik21
autor
26. led 2019

@vita_
@hankaklem Tak ahoj holky 🙂 Já jsem Janča. 5 měsíců? To je krásný a ještě malinký 🙂 Jsi rodila v Šumperku? A @hankaklem, tak to máš už pořádně velikou holčinu doma 🙂 A chlapeček v červenci? Tak to mám se má taky narodit v červenci (na konci). Jen ještě nevíme co. Zatím si to nechceme nechat říct, ale kdo ví, jak dlouho vydržíme :D Přála bych si holčičku, ale nějak mi intuice říká, že to bude opět kluk. Tak by měl malý alespoň brášku 🙂

hankaklem
7. únor 2019

@janik21 Jojo už se těší až bude jezdit s kočárkem.Nám pohlaví řekla na screeningu a minulý týden mi to doktor potvrdil.U prvního jsem si to nenechala říct a vydržela jsem.Přítel se na malýho nemůže dočkat teď jsem 17+6 a na konci měsíce jdu do nemocnice na 3D.
A jak se Vám daří holky??

vita_
7. únor 2019

@janik21 Ahojky, omlouvám se za pozdní odpověď, jsem si toho jaksi nevšimla 🙂) ...maličký? Mě už tak nepřipadá, roste před očima :(, ale oproti tomu tvému jo to je ještě miminko, ale za chvilku budeš mít taky ;) Jj rodila jsem v Šumperku, ty poprvé ne? A teď se chystáš tady nebo nějaká jiná alternativa?

hankaklem
7. únor 2019

@vita_můžu se zeptat jak jsi tady byla spokojená v porodnici??

vita_
7. únor 2019

No ... upřímně ... chodila jsem na všechny předporodní kurzy a i na jedno plavání (víc jich nešlo, prvně jsem byla málo tt a pak byl bazének zavřený) a nic moc jsem si z nich neodnesla, zakotvil ve mě jen poporodní bonding hlásaný snad na všech kurzech, krom sociální podpory, tak jsem ho brala za samozřejmost, až před porodem mi došlo, že nám vůbec neřekli, jak vlastně porod probíhá, jakou musím mít při něm polohu, jak probíhá příjem, kolik lidí je na pokoji, co se dělá, když je málo postelí, sálů ... Na porod jsme jeli ve středu v 5 ráno (já teda nevěděla, že rodím) se šílenejma bolestma zad, na příjmu mi sestra udělal monitor, na něm nic nebylo, ale já lezla po zdi, vypsala papíry (část už jsem měla hotovou z úterní první prohlídky v nemocnici), na 3! mi nabrala krev s kecama, že si to aspoň nacvičím na porod, vyšetřila mě doktorka, co sem znala z kurzu-jemná, milá, ale prej nález skoro stejný jak v úterý, ale když jsem přijela v noci, domů mě nepustí. Šla jsem se ubytovat na poslední! volnou postel, bylo mi skoro vyčtený, že mi nic není a budu ji tedy zabírat, s chlapem sme šli hned do sprchy, pak sem si řekla o injekci na bolest, už to nešlo vydržet a celou noc sem nespala a šla spát, chlapa poslala pryč, injekce měla fungovat 6 hodin, no po hodině začaly bolesti znovu, tak jsem šla do sprchy, jak jsem vstala odtekla mi voda, šla jsem na sesternu, ať zkontrolují, jestli je to plodovka, tak tam mě zmrdaly, že nemám jejich vložku, jak asi ... nikdo mi žádnou nedal a celý 4 hodiny si mě tam nikdo nevšímal, až hlavní asistentka řekla, tak to zkus ... plodovka to byla a už mě hnaly na monitor, stihla sem si vzít jen telefon a stejně byla nasraná, že zdržuju, na monitoru trochu víc než předtím, ale vlastně na porod nic a to už jim došlo, že křížový bolesti na tom nejsou vidět, vyměnily se směny, přišla doktorka z úterý-nepříjemná, drsná, strašně to bolelo a prej dem na sál, v půli cesty další kontrakce, tak mě tam asistentka nechala, ať si pak teda dojdu, dva ty normální sály byly plný, tak jsem šla na jakejsi třetí, kde nebylo nic nachystaný, nachystaly, zas monitor, to už jsem jim odmítla sedět, to už přišel i chlap a držel tu sondu, a strašně dlouho to nechaly snímat, tak polovinu času sem je prosila, abych mohla do sprchy.

vita_
7. únor 2019

Pak jsem potřebovala na záchod (zvracet), ale teď nemůžete, teď tam je paní odvedle ... no pak mě to přešlo, konečně sme mohli do sprchy, ale jen asi na 10 minut, pak už chtěla paní odvedle, na sále mě furt nutily lehnout si na bok, že to bude rychlejší, já vydržela ale jen na všech 4, pak sem musela na záda, aby mě vyšetřily při kontrakci, samozřejmě se nemlet, doktorka sadistka to zkusila jednou, pak už ji asistentka nenechala, parkrát sem jim ještě slezla na zem, malej se dotočil a že dem tlačit, vleže, jak jinak, že si mám držet nohy, to tak, tak mi je držel chlap a asistentka, malej vylítl na 5 stahů, ale už jim to přišlo asi dlouhý, tak prej dáme oxytocin, neměla sem naštěstí kanylu, tak to vzdaly, udělaly mi i nástřih bez jakéhokoliv ptaní nebo informování, jasně že sem to cítila, myslela sem, že tu ukrajinku nebo co to bylo zabiju (mmch. odmítnutí klystýru taky nechtěla respektovat, furt mě do něj nutila). Malýho mi šuply na břicho, rychle sem se stihla chlapa zeptat, jestli chce stříhat, no neměl šanci i kdyby chtěl. Hned mi malýho vzali, ani jsem ho neviděla, a šli vážit, takže žádnej jejich slavnej bonding neproběhl, pak už měl malýho zabalenýho chlap. Pak klasika placenta, šití, nic z toho nebylo vůbec příjemný, furt strašně spěchaly, šily zaživa, prej injekce nefungují, nevím, možná je to pravda, ale bohužel při každým vpichu sem sebou šklubla, tak sem zas dostala zmrdaný. To už tam byla jen doktorka, asistentka šla na další sál, doktorka došila a odešla taky, nechala mi nohy nevím, jak dlouho do praku, až se mi třepaly, pak teda slavně přišla asistentka dala mi je dolů (dala bych si je sama, ale nevěděla jsem, jestli smím, jestli ve kua něco nenechaly), chlap dal vedle mě malýho, zakryli mě a za chvíli přišla měřit tlak, ať do sprchy a na pokoj.

vita_
7. únor 2019

Malýho sem musela odevzdat na sesterně novorozeneckýho, kde doktorka přišla pozdě, takže i když jsem porodila ve 12 hod., první kontakt byl víceméně až v 16 hod. Druhej den přišel doktor s debilním dotazem jak vám je, nemáte teplotu,? (si mě sakra změř, ne?) a dostanete ATB, žádné info proč, na co, nic. Až z porodní zprávy jsem se dozvěděla, co mi bylo. V pátek říká doktor zítra budete moct jít, bohužel v sobotu se vystřídali směny a novej doktor to ani náhodou máte ATB, říkám ty můžu jest doma, ne ste prvorodička nikam nepudete, říkám ok, ejstli malýho pustěj, podepíšu revers a du, nakonec malýho putili, ta ksestra z novorozeneckýho doktora překecala, ať mi odběry udělá v sobotu a ne v neděli, že tabletky přece můžu ejst doma, ok, tak mě pustili. Co se týče novorozeneckýho, sestry v klidu, když si potřeboval pomoct pomohy, jinak se do ničeho moc nepletly. Bohužel fakt byl plnej stav, takže se i stěhovaly některý na norm. gynekologický, aby bylo místo pro matky. Na sále sme byly tři a další dvě čekaly venku a byla tam jedna asistentka a jedna doktorka, naprosto nepřipravení. Na pokoji to byl děs, měla sem tam matku, co jí děcko furt řvalo, ale jakože fakt furt, takže jsme měly celou noc rožlé světlo a neustálý řev, pak už i návštěvy sester, že to není normální. Jídlo humus, jako kojící matka se tam nedá najest, salám s 50 % masa, čerstvé pečivo, žádná zelenina, ovoce minimum no humus. Návštěvy jen od-do, nutné dodržovat, jinak na tebe řvou sestry, není tam kam moc jít, protože na chodbu před oddělení s miminkem nesmíš, takže max. na chodbě, kde si není, kde sednout nebo v jídelně.

vita_
7. únor 2019

Takže za mě hlavně rychle, bez nějakého zbytečného ptaní, vysvětlování a nestandardu, co by jim znesnadnilo práci, žádné informování o tvém zdravotním stavu nebo nedejbože rozhodování o svém těle. Ale možná jsem jen vychytala blbou směnu.

vita_
7. únor 2019

Jo a sorry za sloh a rozkouskování, ale už jsem to měla napsané a smazalo se mi to!, tak radši po částech 🙂

hankaklem
7. únor 2019

@vita_ no tak koukám,že je to pořád stejné.Já rodila před 14lety a hned po porodu jsem řekla,že mě tam už nikdy neuvidí.Mě porod vyvolávali,malá byla hrozně vysoko.Ráno v 6 mi dali tabletu,v poledne praskly vodu,odpoledne hrozné bolesti,pořád mi dávali kapačky na rozjetí a nic.V 19h přišla noční směna,doktor řekl že jde spát,že to necháme na druhý den.Já jsem brečela,že to už nedám,byla jdem hrozně utahaná.Sestřička mě řekla že mi něco přidá do kapačky a začlo to.Druhá mi hupsla na břicho a malá byla v 20h venku.Hned mi jí odnesli pryč a já na ně volala co se mi narodilo,protože jsme si to nenechali říct a jen z dáli jsem slyšela no snad holka.Pak přišel poloospalý doktor a 1,5 h mě šili.Se sálu jsem musela jít po svých,vyfasovala jsem ledovou kávu a šla jsem.Cely den jsem byla o hladu tak jsem byla ráda aspoň za něco.Malou mi nosili jen na kojení nemohla jsem vůbec chodit.Právě uvažuji o Štenberku,tady se mi moc nechce

vita_
7. únor 2019

@hankaklem Jo vidíš na to jsem zapomněla, přijímali mě v 5, takže jsem měla nárok na snídani i oběd, no dostala sem až večeři, ve čtvrtek sem ještě doufala v nějaké jakože jídlo , ale v pátek už mi chlap přinesl z domu. Jako pokud máš stejnou zkušenost, tak bych šla určitě jinam, já o tom uvažuju i pro případné druhé, ale nevím, jestli na to mám odvahu ... ono může být i hůř. Pak jsem se ještě bavila s jednou paní ve spořce a ta mi říkala buďte ráda, že nemáte komplikace, mých 5 známých muselo zpátky, nevytáhly celou placentu a podobný jobovky ... Já taky odcházela po svých, to se tam ani jinak nedělá, chodit sem mohla, ale sedět ne, a vylízat na tu vysokou postel taky supr. Jo a s tím pohlavím to nám taky vlastně neřekli hned, taky jsme nevěděli.

janik21
autor
30. bře 2019

Ahoj holky. Já se omlouvám za pozdní reakci. No koukám, že vaše zkušenosti jsou teda hodně špatné :/ Já si na porodnici nijak moc stěžovat nemůžu. Jako za mě to proběhlo celkem dobře. Ale jako najdou se věci, které mě zklamaly. Já právě nevím, kde rodit. Nedám dopustit na fakultku. Moje sestra tam rodila 2x a to druhé mimi rodila ve 24 týdnu a zachránili ji malou. Prej neskutečně dobrá péče a profesionální jednání. Jenže já se bojím, že bych tam ani nestihla dojet. Nebo jako s manželem nestihli dojet :D Malý se mi narodil do tří hodin a teď mám nízko placentu a bojím se předčasného porodu. Navíc manžel je přes týden pryč a fakt nevím, co a jak až to na mě přijde s malým. Rodina daleko. No uvidíme. Každopádně co se sejít holky? Už jste byly v Šumperku vedle Kebabu v tom dětském světě? Je to tam fakt pěkný. Hodina je tam myslím za 60,-. Nebo se můžeme sejít u některé doma? Nevím. Písněte ;)

kristousenecek
30. bře 2019

Ahoj holky ,jestli by nevadilo ráda bych se přidala ;),

janik21
autor
11. dub 2019

@kristousenecek Jasný 🙂 Ale klidně mi napiš na fb nebi msg. Tam to bude lepší. Jsem tam jako Jana Benková ;) Mám tam fotku s manželem a malým.

janik21
autor
11. dub 2019

@vita_ Klidně písni na fb nebo msg. Už si tam s holkama píšeme. Mě tam najdeš jako Jana Benková. Fotku mám s manželem a malým ;)

kristousenecek
11. dub 2019

@janik21 ok ;))

hankaklem
11. dub 2019

@kristousenecek já jsem tam jako Han Ka😊

kristousenecek
11. dub 2019
kristousenecek
11. dub 2019

@hankaklem nemůžu vás najít sem tam jako Kristýna Stará

vita_
Autor odpověď smazal
Zobraz
hanka_9
29. črc 2019

Ahoj holky, mohla bych se mezi vás přidat. Jsem ze Šumperka a hledám kamarádku. Mám 16 měsíčního chlapečka Kryštůfka. Tak bylo fajn, kdbysme našli někoho s kým si můžu popovídat a malej by si mohl pohrát.

kristousenecek
29. črc 2019

@hanka_9 ahoj ,klidně ;)),..

hanka_9
4. srp 2019

@vita_ ahoj, snad nevadí, že píšu. Mám 16 měsíčního chlapečka, tak jsem si říkala, jestli nechcete někdy společně něco podniknout

bpetra92
9. říj 2020

Dobrý den, nějaká maminka na pokec návštěvy, kafíčko. Já matka 28 let dítě kluk 4 a další na cestě 😊😊 jsme v Šumperku nový a bodla by společnost děkuji

kristousenecek
9. říj 2020

@bpetra92 ahoj ,kdy nevadilo že sem až z Uničova ,do Šumperka jezdím často akorát srz koronu nechci teďka ryskovat ,

bpetra92
10. říj 2020

@kristousenecek určitě není problém máte fb mne se asi bude líp psát tam kdyby to nevadilo