icon

Jak zlepšit angličtinu pro lepší pracovní příležitosti?

11. led 2025

Anglictinu jsem se ucila jeste ve skole, byla jsem 2 roky v Anglii, neco jsem se naucila, ale je to uz nekolik let a tim, ze anglictinu nepouzivam, jsem hodne zapomnela. Nikdy mi nesla gramatika, dovedu se naucit hodne slovicek. Ted jak si delam takove ty online testy na zjisteni urovne anglictiny, tak mi vysla uroven nekde A1, nekde zase A2 a pak zase B1 :D Takze vlastne nevim jak na tom jsem.
Chtela bych dostat anglictinu na vyssi uroven, abych se mohla uchazet o praci, kde je anglictina potreba kvuli komunikaci.
Muzete poradit co vam pomohlo? Nejaky kurz nebo lektor?

kristynasam
11. led 2025

Jsem lektorka angličtiny online a úplně ideálně bych to viděla (pokud je čas a finance):
2x - 3x týdně lekce s lektorem (i 1x týdně je fajn, ale samotná lekce je spíš k udržení stávající úrovně, než na nějaké velké posuny),
věnovat se Aj každý den alespoň 20 minut (čím víc tím líp, ale zas lepší pár minut každý den, než nárazově hodinu),
číst (zjednodušené) knihy v Aj,
pustit si film/seriál v Aj s Aj titulky.
samomluva nebo se často rozhlížet kolem sebe a pojmenovávat věci (začátečníci).
Držím palce! 🍀

levandule_k
11. led 2025

Tady je video, kde lektor angličtiny Broňa dává tipy, jak se naučit anglicky,

https://www.youtube.com/watch?v=-PNV8rYy9f0

má i webovky, kde najdeš nějaké materiály na učení. Jinak si myslím, že to chce lektora, jak píše @kristynasam

ai30
11. led 2025

'Povidej' si anglicky s chatgpt. Vysvetli mu, v jake oblasti chces pracovat a v jakych situacich budes anglictinu potrebovat a procvicuj s nim formulace, fraze a ved cvicne rozhovory.

moudivlacek
11. led 2025

najdi si "cokoli" co tě bude bavit, nejsi začátečník, zvládneš konverzaci, audioknihu, knížku, případně film s anglickýma titulkama, ale chce to pravidelnost, vynechat opravdu velice výjimečně
pokud budeš důsledná, velice rychle oprášíš (po 2 letech v Anglii tam někde v dáli něco zůstalo ;)) a posuneš se dále, za mě lepší dělat v aj to, co mě baví, než nudná učebnice (jasný gramatiku si musíš přečíst), ale procvičit a zažít můžeš pomocí příběhu v knížkách či filmech, držím palce

me_druhe_ja
12. led 2025

Já myslím, že neexistuje univerzální správná odpověď. Každýmu vyhovuje jiný styl učení. Mě například jazyky vždycky hodně bavily, mluvím AJ, NJ a FJ na úrovni cca C1, ale nikdy mě nebavily klasický hodiny s lektorem, nevydržela jsem u učebnic. Bavilo mě učit se životem: v práci, sledování filmů, při cestování, navazování nových cizojazyčných přátelství....🙂 takže tohle byla a je moje cesta. Zase mám známé, kteří jedou poctivě Duolingo a taky se naučili jazyk výborně. 🙂 někdo raději chodí klasicky do jazykovky.
Takže si prostě vyber, co je tvému srdci nejblíž. 🙂