Učitelka angličtiny. Co k tomu potřebuji?

macmac
15. čer 2023

Ahoj, prosim - co potrebuji aby jsem se mohla stat ucitelkou anglictiny na zakladni skole ?

Moje soucasna prace brzy skonci a jedine co umim je anglictina. Co vsak musim vystudovat ? musim mit i pedagogicke studium anebo staci nejake zkousky z AJ ?

predem diky

zelenaesmolda
15. čer 2023

A nemela bys lepsi jit nekam do jazykovky?Tam pajdak nepotrebujes

moudivlacek
15. čer 2023

do skoly je treba mit jazyk vystudovany, jako ano, pokud je nekde velka krizovka, docasne lze s podminkou dodelani vzdelani, jen znalost jazyka k vyuce bohuzel nestaci

janule0123
15. čer 2023

@macmac nebude lepší jazykovka plus nějaký doucovani? Kolegyně má takto nakombinovano … kamarádka ikdyz má pedagogické vzdělání, tak taky jen nevýhoda ( pro někoho možná výhoda), ze odpoledne až večer pracuje

lennus
15. čer 2023

@macmac Pedagogické minimum.
Případně se poptej v konkrétní ZŠ za jakých podmínek bys tam mohla učit. Ideální je samozřejmě mít vystudovaný jazyk na pedagogické fakultě. Ale i kdybych šla učit do jazykovky, určitě bych se vzdělávala v pedagogickém přístupu, protože je rozdíl umět a učit, zvlášť dobře učit.

lachipie
15. čer 2023

Jak už bylo řečeno, šla bych přes jazykovou školu. Já učím na jazykové škole a můžu říct, že učit do klasické školy bych nešla ani za zlatý prase. Stačily mi mezinárodní zkoušky z jazyka, před pohovorem do jazykovky většinou dostaneš okruh, téma, který máš odučit a na pohovor si připravíš modelovou lekci, kterou tam odučíš nebo minimálně představíš, jak by ta lekce probíhala a proč.