Vysoká škola sv. Alžběty - Žilina (Ústav Božieho milosrdenstva). Jakou máte zkušenost se studiem?

25. únor 2024

Ahojte,
prosím o zkušenosti těch, kteří studovali kombinovaně sociální práci v Žilině na VŠ sv. Alžběty, respektive jejich detašovaném pracovišti Ústav Božieho milosrdenstva. Uznali vám praxi ze zaměstnání? Případně celou nebo jen část?

Jak moc náročná škola je? Viděla jsem, že až na jeden, dva předměty jsou předměty ukončené zkouškou. Jsou lidští nebo trápí při zkouškách? Případně myslí se těmi zkouškami i v některých předmětech třeba jen písemný test?

Forma výuky probíhá převážně online? Nebo se vyžaduje přímá účast? Jaký vliv má na hodnocení studenta u zkoušek jeho neúčast na přednáškách? Vyčetla jsem, že výuka probíhá v kterékoliv dny (něco je přes webex, elix), že není pevně stanoven 1×14 dní pátek, jak tomu bývá na jiných školách. Je to tak? Např. když u některého předmětu jsou vypsané dny út, st, čt, pá - je možno se přihlásit na kterýkoliv den?

Jsou skripta i v jazyce českém? Bakalářská práce má být napsána ve slovenštině nebo respektují i češtinu?

Trochu se obávám těch předmětů, které zasahují do medicíny - pediatrie, psychiatrie atd. Mám v záloze jinou školu v Česku, kde tyto medicínské předměty nejsou, ale zase má nevýhodu v o dost větším školném a konečném titulu lic, který nelze nostrifikovat na českého Bc., tak bych ráda pozjišťovala info o studiu na Slovensku.

Děkuji všem, kteří se rozepíší a podělí se o své zkušenosti.

lichozroutsudy
25. únor 2024

Proc nezkusis kombinovane socprac studovat na Karlovce? Tohle je zrovna obor, kde to jde.

autor
25. únor 2024

@lichozroutsudy protože Praha je pro mě příliš daleko. Do Žiliny to mám pár desítek minut.

autor
25. únor 2024

@lichozroutsudy tak jsem koukala i na tu Karlovku a pro rok 24/25 neoteviraji kombinovane studium v soc. pr.