Okna po umytí samá šmouha. Vyplatí se investovat do vysavače na okna pro lepší čištění?
Ahoj, umyla jsem okna a když na ně zasvítí slunce, jsou samá šmouha. Sprej na okna, mikrovlákno, všechno podle mě normálně, a výsledek nic moc.
Začínám přemýšlet nad vysavačem na okna, třeba Kärcherem, ale nevím, jestli je to fakt rozdíl, nebo jen další krám do skříně.
Pomůže s těmi šmouhami?
Mně stačí obyčejná stěrka, sprej na okna nepoužívám. Umyji, setřu stěrkou a hotovo.
@anonym_1355ed Díky, možná právě ten sprej bude problém. Stěrku doma mám, jen ji používám spíš na sprchu než na okna.
Nemá ten sprej mít funkci, že mají ta okna vydržet déle čistá? Jeden takový doma mám a je úplně na ..., dělá to šmouhy, které jdou blbě rozleštit. Takže jsem skončila u mytí oken vodou se šamponem, což pak setřu úplně obyčejnou stěrkou za pár kaček a okna jsou krásně čistá. Vysavač mi přijde jako zbytečná investice, která je dobrá tak akorát na zánět šlach (určitě něco váží).
@anonym_autor Já mam stěrku od Karcheru a jsem nad míru spokojená. Šmouhy to nedělá. Jinak mně se na okna osědčil Clin do vody nebo ocet ten my po umytí oken šmouhy nedělá.
Já myju okna vodou s jarem, a leštím clinem a kuchyňskými utěrkami. A šmouhy nemám...
@anonym_autor nejlepší je voda a jar a leštit do sucha papírovýma utěrkama, s těma hadrama z mikrovlíkna mám taky blbou zkušenost 🙂
Myji taky jen vodou. Na doleštění se mi nejvíce osvědčila klasická látková plena - krásně saje. Vysavač na okna taky mám Liebher a čmouhy dělá. Já ho používám hlavně z toho důvodu, že máme některá okna, která se neotvírají. A ty když chci omýt z venčí, tak si musím vzít buď štafle, nebo si dám ten vysavač na tyč a krásně dosáhnu až nahoru. Ale čmouhy dělá.

Mně stačí obyčejná stěrka, sprej na okna nepoužívám. Umyji, setřu stěrkou a hotovo.