icon

Dávám 2měsíčnímu synovi víc Nutrilonu, jinak brečí

paurovai
15. čer 2017

Dobrý den, chci se zeptat malému jsou 2 měsíce a má 4kg. Paní doktorka nám řekla, že mu mám dávat 100ml 8x denně. Já mu dávám 125ml 8x denně. A malej by si dal klidně víc. Brečí a když mu dám mlíčko navíc, tak je spokojený. Nechci ho nějak překrmovat. Je to vůbec správně? Děkuji za odpovědi ..

paurovai
autor
•
15. čer 2017

Omlouvám se, malej má 5 kg

msimankova
•
15. čer 2017

@paurovai ja jsem Nutrilon davala 5x 150 - 180, jako kazdy miminko je jiny, ale prijde mi to hrozne casto.

caverina
•
15. čer 2017

@paurovai tak já jsem dávala 120ml každé 3 hodiny a podle doktorky ok..ale je už to skoro 10 let zpatky....tak nevim jestli se od te doby neco nezmenilo.m:wink:

majsina
•
15. čer 2017

Dala bych mu kolik si žádá. Každý dítě je jiný.

majsina
•
15. čer 2017

Jo...a jak tak na to koukám, náš malej měl na 8 týdnech 6 kilo...byl tou dobou ještě kojenej a žádnej špekounek to nikdy nebyl. Nutrilon jsme dávali cca od 3m.

pucmelinka
•
15. čer 2017

Ja mu davam pres den 120 ml po 3 hodinach,nekdy driv,kdyz place...a v noci treba az i po 8 hodinach,davam teda 6x120 ml...zitra mu bude 10 tydnu,vcera vazil 5250 gramu...

kjp
•
15. čer 2017

Velikosti porcí jsme dodržovali, ale syn chtěl že začátku taky pít častěji. Postupně ho to přešlo. Teď v pěti měsících jí menší porce než má po třech hodinách a je spokojený.

naste
•
15. čer 2017

@paurovai Já bych mu dávala toilik, kolik si řekne a myslím, že si i trochu prodlouží intervaly. V noci už by si měl udělat trochu delší pauzu , než ty 3 hodiny. Ve dvou měsících 4 kila moc není, kolik měl porodní váhu? Můj syn měl porodní váhu 2,90 kg a ve 2 měsících vážil 5kg. Nebo zkusit jiné mléko, které by ho víc zasytilo.

sthanina
•
15. čer 2017

Dejte mu kolik vypije... Takové miminko nemá tendence se přejídat. Proč by to dělalo, když má "pravidelný" režim. Roste a někdy potřebuje víc mlíčka, aby se mohlo vyvíjet. Můj syn měl ve 2 měsících 6kg a rozhodně se nepřejídal...Pil 6x denně 120ml a před spaním vypil i víc než 150ml...

naste
•
15. čer 2017

@sthanina Já si to také myslím a na noc syn také vždy vypil víc, než přes den a v těch 2 měsících už si dělal v noci pauzu . Myslím, že doporučených 100ml je pro dvouměsíční dítě málo.

msimankova
•
15. čer 2017

@naste to si také myslím, dcerka tohle pila ve 4 týdnech, a když jsem jí přidala, ty 4 hodiny a v noci déle byly v pohodě.

paurovai
autor
•
16. čer 2017

@naste já se překlikla. Pak sem se opravila. Malej má 5 kg.

paurovai
autor
•
16. čer 2017

Moc děkuji.. budu mu dávat jak si řekne. V noci jedno krmení prospí. Krmíme v 21 hod. a vzbudí se až ve 3 ráno.