Dávat umělé mléko po ukončení kojení?

6. lis 2023

Maminky,
dávaly jste po odstavu umělé mléko? Malá 14 měsíců se sama začala odstavovat od prsu, tak jsme ukončili kojení. Zkouším jí dávat umělé mléko, ale bez úspěchu. Nevím, jestli je nutné jí učit na umělé mléko, když ho za žádnou cenu nechce. Všechno už baští. Jen se bojím, aby jí kvůli tomu, že nechce umělé mléko něco nechybělo. Hlavně mi jde o vápník. Díky za odpovědi

blondynka400
6. lis 2023

UM jí rozhodně v ničem chybět nebude. Normální kravské nechce? Zkus zařadit dostatečné množství mléčných výrobků a je to úplně ok. UM ve vyšším věku je spíš marketingový tah.

merope
7. lis 2023

Po roce už může kravské, ale dá se nahradit i jogurty a dalšími mléčnými výrobky. UM se hodí ve třech situacích:
- pokud má dítě nějaké žaludeční potíže, aspoň u nás bylo UM to, co syn snášel opravdu nejlíp
- pokud cestujeme, prášek prostě rozmíchám a mám
- pokud doma dojde farmářské a nechci mu dávat "krabičák"

konidana
7. lis 2023

Neni to potreba. Obe moje deti odmitaly po odstaveni vsechna mleka v tekute podobe. Odstavila jsem v 15m.a ve 13.m

pribylovapetra
7. lis 2023

Obě moje děti UM neměly, kojení jsem skončila v podobném věku. Starší jsem je nabízela, ale nechtěla to ani za boha, u mladšího jsem ani nezkoušela. Dávala jsem jogurty, občas kaši. Samotné mléko moc nemívali. A jelikož se u syna objevila intolerance, tak mléčné nemá doteď a není problém.

elfka21
7. lis 2023

Dávala jsem protože to bylo jediné, čeho se opravdu dost napila a i teď ve dvou a půl letech má z normálního mléka průjem. 🤷‍♀️ Navíc byla potřeba tu žížalku vykrmovat a to jde čajem blbě 😆

ajja87
7. lis 2023

První po samoodstavu v deseti měsících,um vubec nepřijala,v té době jsem opravdu byla vystresována,ze je ještě malá,pediatr me ujistil,ze pokud jí dostatek jogurtů a sýrů, že se nemám obávat... druhou jsem odstavila ve 13 měsících a ani me nenapadlo ji um dávat,dala jsem normálně kravské...za mě ji pak budeš zase muset od toho odnaučovat,takhle je to bez práce a zbytečně vyhozené peníze, samozřejmě pokud má pestrou stravu a ji dostatek ostatních mléčných výrobků

zuzkasim
7. lis 2023

Není to potřeba. Dvě moje děti nikdy umělé nechtěly, kravské jedno odmítalo úplně, nepije ho dodnes. Baštili jogurty, sýry, tvaroh, s kravským mlékem normálně vařím (buchty, omáčky...), nic jim nechybělo.

katule1990
7. lis 2023

Odstavila jsem ve stejnem veku a UM ani nezkousela. Jedl hodne jogurtu a obecne mlecnych vyrobku. To uplne staci, od roku neni treba UM davat.

dohnalovic
11. lis 2023

Tak já obě děti odstavila 16-17 měsíců když měly. UM už jsem nedavala. Krasne bastily i pily cajik takže nebylo potřeba.