Do kdy měly vaše děti umělé mléko?
Ahoj maminky mám 16měsičního synka a chtěla bych znát vaše názory a zkušenosti.Kdy jste odebíraly UM svým dětem?Syn je dost silný,váží 14kg 🙄sladké dávám minimálně a vařím stále zvlášt pro něj.Vypije ale denně litr sunaru tak mě napdalo že nejspíš je silný z něj a bojím se aby nebyl silný pořád i jako dítě :(.Zdá se vám to hodně?Čím jste mléko nahrazovaly?Kolik váží vaše děti v 16měsících?
Kila vyběhá, po 2r už tak přibírat nebude, jeho váha žádnou obezitu nenaznačuje (mám holky a obě takto vážily). Litr je dost, pokud se nepodaří snížit treba o 1 dávku, uber odměrku z každé dávky 🙂
Um měla mladší přes 2-2,5roku.
Já mu ho taky nechci brát jen sem se bála aby z toho vyrost :( zas když je nemocný a nechce nic jíst to mlíčko to vždy jistí
Neřekla si, nabídla jsem svačinu, vzala ji a na mléko si nevzpomněla. Postupně měla jen ráno večer.
já jsem okolo toho 15 měsíce vždy přešla na normální mléko...od nějakého 8.měsíce jsem dávala UM už jen ráno, dopo pak jogurt nebo ovesné kaše, oběd, odpo ovoce nebo chleba a večer kaše, všichni děcka mě spali od cca 7měsíců celou noc...takže mléko bylo jen na ráno 🙂
případně můžeš i UM víc ředit než je doporučeno na krabici, můžeš dát o 1-2 odměrky méně 🙂 já jsem prostě mléko nedala a nahradila jídlem...
Nase mala prestala pit um v 9 mesicich. Proste najednou zacala plivat, a vubec nechtela mliko pit. Tak jsem ji to nahradila bilym jogurtem, svacinou s tvarohem nebo Lucinou nebo tvrdym syrem, davala jsem ji kasicku do ktere jsem jeste nejakou dobu pridavala um. Ted aktualne mala bude mit 15 mesicu a ma nejakych 12 kg.
Ale treba syn od kamaradky ma ted pres 2 roky a mliko porad vyzaduje, tak mu kombinuje jednou kravske a jednou um, jen toho um pridava min odmerek.
Malou jsem kojila 8 měsíců a pak jsem jí dávala UM až do 2 let, prostě jí to chutnalo - takže jsem jí ho dávala ráno a večer před spaním. Pak UM přestala a nahradila jsem kravským mlékem, dnes pije kakao (ráno a večer) má 5,5 let - váha 16kg.
Syn měl UM snad do necelých 4 let....klasické mléko pít nechtěl, ani kakao a vzhledem k tomu že ho pil obvykle jen ráno a večer cca 200 ml, tak mi to ani nevadilo...kolik vážil přesně v 16 měsících, to už nevím, ale schválně jsem se šla kouknout a v 18 měsících měl 11,8 a ve 3 letech 14,9 🙂, takže jsem ho to nechala pít celkem s klidem, on byl vždycky hubeňourek a špatný jedlík, teď v necelých 9 letech váží 23 kg 🙂, ale je naprosto zdravý, nemocný prakticky vůbec nebývá....
Kojila jsem do 10 mesicu a do 2,5 let jsem pak davala UM. Zpocatku rano a vecer a zhruba od roku a pul uz jen vecer pred spanim (rano k snidani kravske). S prechodem do velke postele v tech 2,5 letech jsem ji utla i vecerni UM pred spanim. Asi tri tydny skuhrala, ze chce mliko, ale byla jsem neoblomna a nedala. Ted uz v pohode. Dostava uz jen rano to kravske.
Dcerka má teď rok a váží kolem 13kg, UM sama přestala vyžadovat. Je to žroutík a UM jí moc nezasytilo. Tak už cca 3týdny UM nedávám už vůbec a na noc vařím z plnotučnýho mlíka krupici.
Holky malá má 7 m. kojím jen v noci, a to už není o hladu, pořádně se napije až kolem páté ráno. Dopoledne má ovoce, k obědu maso+zelenina, odpo bílý jogurt s ovocem a večer mléčná kaše ze 150 ml vody. moje prso přes den už vůbec nechce, čaje vypije denně 150 ml (čaj sunárek) problém je, že jí nechutná UM, zkusila jsem 8 druhů, vše plive....ráno kolem té páte, je rozespalá, a dá i 60 ml UM, ale jinak vůbec. Nebudu jí nutit, a UM bude tedy jen ráno kolem té páte...ale mám nějak nahradit to mlíčko ? nechci, aby jí něco chybělo, ale chápu, že některým dětem prostě UM nechutná. Jinak je velký jedlík...díky za názory.
Ahoj, já dceru kojila do 14ti měsíců a UM nechtěla, takže jsem jí dávala plnotučný mlíko. Nejedla mi ani ty kaše jako mimčo. Známá laktační mi říkala, že po roce není třeba už dávat UM, když to nechce, stačí plnotučný mlíko a mléčný výrobky.
@mrskatko děkuji za názor 🙂
Dávala jsem Sunar do necelých 2 let, pak jsme přešli na klasické kravské mléko

@kecalka2 mam téměř dvouleté děcko, stale dávám Nutrilon, jen ne uz tak často, 1-2 porce denně. Nepamatuju se, jaké jsou porce pro ročního, ale asi bych pokračovala aspon do doby, nez sní vse. Syn měl v roce 80cm a 12kg, tak mi nepřijde, ze ten váš je moc velký/silný 😊 Zkuste jednu dávku sunaru nahradit něčím jiným.