Kendamil - doktorka ho neschvaluje. Máte stejnou zkušenost?

pajas261
7. zář 2022

Nakonec mi Kendamil malá pije, ale vypije max 120 ml a bude ji 5 měsíců. Není to malo?
Vazi 5600g a doktorka se ptala, proč dáváme zrovna Kendamil. Odpověděla jsem kvůli složení, zacalo ji chutnat a krasne kaka. Nevidím důvod proč bychom měli přecházet.
Doktorka mi rekla, ze miminka po něm hodně pribiraji, ze to je čisté plnotucne mléko.
Nepřijde mi, ze by měla nějak hodně kg, naopak bude ji 5 měsíců, myslím, ze by mohla mít i víc. Akorát začínáme s prikrmy.
Setkal jste se někdo také s negativní reakci doktoru na Kendamil? To je horší než ostatní mléka?

Dekuju

neomenia
7. zář 2022

My pediatři obvykle ho moc nemusíme, děti fakt docela kynou po něm. Jiny důvod není.

limali
7. zář 2022

@pajas261 Kendamil nie je plnotučné mlieko ale používa tuk z plnotučného ako náhradu za palmáč a iné rastlinné oleje, ktoré sú v UM ako zdroj tuku. Nadmerné priberanie detí po UM je mýtus 😊

jako_mala_holka
7. zář 2022

Měli jsme Kendamil i Sunar Complex a rozdíl v přibírání jsem neviděla, dcera je teda obecně větší, i na výšku, přitom po narození měla jen 48cm 🙂

badyr
7. zář 2022

@pajas261 hele, moje dětská doktorka mi u dcery řekla úplně to samé. U nás se to naštěstí vyřešilo samo, protože dcera ho blila, takže jsem UN opravdu změnit musela.

kevi1
7. zář 2022

Ja to napisem asi takto. Obe deti som mala od porodnice na Nutrilone a jeden mal v roku 7.5 kila a druha na polroka skoro 9. Mliekom to nebude 🙂

ruzova_pastelka
7. zář 2022

@limali Nadměrné přibírání dětí po UM je prokázaný fakt. Je málo věcí, co je tak jistých.
Viz např.: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29655200/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35494905/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34913262/

Můžu nasdílet stovky dalších studií, kdyby to nestačilo. Tohle je prostě fakt, jasně prokázaný a nezpochybnitelný. Stejně jako vysoké riziko obezity u dětí krmených UM přetrvávající až do dospělosti.

Chápu, že je to citlivé téma. Pro mnoho žen bolestivé. Ale zavírat oči před pravdou může ublížit ješté víc.

gruyerre
7. zář 2022

@neomenia můžu se zeptat, který bys doporučila?

neomenia
7. zář 2022

@gruyerre myslíš které UM? Na to nemám názor, ale myslím, že jsou srovnatelné. Osobně toho proti Kendamilu tolik nemám a je sympatické, že je snad bez palmáče, ale některé děti prostě po tom plnotučném mléce kynou, což je blbý ( když kynou z kojení, to je jiná věc a je to v pořádku).

gruyerre
7. zář 2022

@neomenia jojo, myslela jsem UM, nakomec jsem se rozhodla pro Nutrilon kvůli té absence palmáče, tak jsem chtěla vědět, jestli není špatný 🙂

neomenia
7. zář 2022

@gruyerre určitě není. Osobně myslím, že právě dnes už je to srovnatelné ( v ordinaci nemáme žádné sponzory od Nutrilonu ani od jiných výrobců UM, takže nejsem ničí " zaprodanec") 👍

gruyerre
7. zář 2022

@neomenia díky 🙂

fouskovi
7. zář 2022

@pajas261 vůbec bych to neřešila dávej podle toho jak chutná pokud bašti a přibírá tak neřeš u nás byl taky problém vadil jí HiPP a že máme přejít na Nutrilon nikdy jsem ji neposlechla pokud vyhovuje neřeš

95newmommy2020
7. zář 2022

Kendamil je mléko, co je chutove dobré. Dále je celkem chutove ok BEBa. Já zkusila všechno kromě hippu. A největší úspěch měl Kendamil a Beba. To Um jsem ochutnala i já a za mě kendamil se dá vypit i dospělým člověkem. To ostatní neeee 😹 A do roka jsem mela burtika a teď je ve 2,5 letech hubený. Normálně to vybehal.

sigyn
7. zář 2022

Používáme DM Bio a taky doktorka říkala, že nám hodně kyne. Jenže u nás se pak ty děti vždycky vytáhly (oba jsme vysocí), takže nakonec byly zcela v normě. Oni to ty děti stejně nakonec vyběhají/vyplazí. 😅
Jinak já vyrostla na převařovaném kravském mléku a s obezitou jsem nikdy problém neměla, spíše naopak.

tasimia
7. zář 2022

@pajas261 ano, můj doktor ma na nej taky svůj názor, nedoporučil mi ho. U nas se teda trrefil, male vůbec nesedl, chuťově taky žádná sláva za mě teda fakt 😰, na to, že je tak chválen.
Každopádně pokud malé sedí a nemá po něm problémy, tak bych neměnila.

dandaa
7. zář 2022

Bohužel dost lékařů ti bude doporučovat UM ze kterých mají oni peníze. Pořád lepší když dítě přibírá než řešit opačný problém, vím o čem mluvím a je to peklo . Každé dítě je jiné a pokud dítěti chutná,nemá zácpu,bolení neměnila bych ho .

knoesell
7. zář 2022

@pajas261 syn byl jen na Kendamilu (Nutrilon špatně snášel) a váhou je pořád pod tabulkama, vůbec po něm nenakynul. Je tedy předčasně narozený, ale to by nemělo mít vliv. Kendamil nás zachránil od bolení bříška a kolik a když dcerce vyhovuje nevidím důvod ho měnit.

goovana
8. zář 2022

@pajas261 dávala jsem kendamil...dcera nyní necelé 3 roky má 12 kilo
Mliko měla ještě v 18 měsících...
A je hubená jak lunt a přibirani měla primo ukázkové
Vždyť oni ty dětičky až začnou mít více pohybu nebudou tak ,,kynout,,...😉

n_ikola
14. říj 2022

Složením je to nejlepší mléko, co je na trhu. Prý kynou🙄 a když jsou pod tabulkou váhy, tak by dokrmovali vším možným.
Selský rozumem a přesvědčením určitě nic nezkazite ♥️
Ja jsem byla a jsem s nim maximálně spokojena, zkoušeli jsme i jiná mléka a tohle je proste kvalita, kterou můžeme dítěti dat.

maminkapetulka
7. čer 2023

@neomenia dobrý den, máte zkušenosti s novým mlékem Beggs? Nedávno se objevil na trhu a my přešli z Kendamilu na toto mléko, synovi vyhovuje chuť a hezky jej snáší, jiné značky pít vůbec nechtěl. Já ochutnávala a přijde mi smetanové. Složení mi nepříjde špatné, obsahuje DHA, probiotika a prebiotika? Co si myslíte?