icon

Kojené dítě 1 rok. Má málo mléka?

30. pro 2019

Holky, prosím o radu. Synovi je rok, je kojen - teď už hlavně večer a v noci. Přes den preferuje normální jídlo, ale prsem nepohrdne. Vím, že mléka už mám málo (po celé prokojené noci i ránu se úplně třese na snídani a to se klidně budí i 8x za noc, když chce nakojit přes den nemám pocit, že by mu to stačilo, brzy se hlásí o svačinu).
K mému dotazu - nechci kojit dlouhodobě, určitě to nedám déle jak dalších pár týdnů/měsíců. Končit ještě úplně nechci. Stačí malému to málo vitamínů co ode mě dostává, nebo bych měla třeba ještě přes den zařadit lahev UM? Říkám si, jestli mléka nemá málo...?

Strana
z2
autor
2. led 2020

Děkuji za všechny komentáře 🙂
šlo mi opravdu jen o to, zda si myslíte, že má dítě dostatek mléčné složky, nebo je lepší přidat třeba jednu lahev UM. Takhle mám jasno, díky 🙂
@alcar Právě tohle si s tím kravským mlékem myslím také... zároveň se nabízí otázky - od kdy dávat kravské? Na nic nepospíchám, ani nechci, jen vlastně nevím od kdy by to bylo vhodné?

alcar
2. led 2020

Ja davala u prvni dcery az po druhem roce a u dvojcat pak mozna o neco drive (asi dva mesice pred druhym rokem). Nejdrive tepelne upravene (krupicova a bramborova kase, omacky) a kdyz nebyl problem, tak pak k prime konzumaci. Do te doby meli UM. Ale racionalne ti to nevysvetlim. 😃 Proste jsem to tak citila a zkusila a nebyl zadny problem.
Ale jinak UM dostanou kluci jeste i ted ve skoro trech letech. Jednak jim to porad chutna a kdyz treba neni cas na snidani a nebo ji zrovna nechteji, tak jim dam aspon UM a vim, ze v tom maji “vice”, nez v normalnim mliku.

Strana
z2