Miminko odmítá UM. Poradíte, prosím?

kristymaty
20. zář 2022

Mám miminko, kterému je přes pět měsíců a odmítá mi veškeré umělé mléko. Nekojím z důvodu náročnější operace a léků s tím spojených. Nekojím tudíž od jeho tří týdnů. Vyzkoušeli jsme několik druhů mléka, saviček, lahviček, studené mléko, teplé a nic nechce. Čaj mi pije v pohodě, příkrmy tedy už jí také v pohodě, kaši si též vezme, ale to mléko vůbec ne. (Momentálně má zakoupený Kendamil). A když se náhodou stane vezme v milost ochucené mlíčko, což nevím nevím. Přijde mi moc malý na to aby nepil mléko.
Byli jsme i u dvou nezávislých pediatrů a jeden mi řekl že miminko má rýmu (nemá ale, nic neodsaju, neteče mu nudle, jen malinko chrčí), naše pediatrička řekla ať mu dávám aspoň ty kaše, jinak že to do něj nenalijou stejně.
Zvláštní je, že týden mi mléko pil a teď zase ne, tohle mi uz prostě udělal několikrát. Třeba čtyři dny nepil mleko a pak zas ano, ale teď už odmítá komplet. Změnila jsem i místo krmení, krmila jsem ve vaničce, teď už tohle také nechce. Jsem opravdu bezradná a samozřejmě se o syna bojím.

pampeliska1313
20. zář 2022

Nemá zadní rýmu? Syn odmítal um, chrcel dlouho jen obcas nic mu neteklo. Zprvu si třeba jen přidrzoval savicku, někdy při jídle hodně kuckal a pak přestal pít ze dne na den úplně. Vůbec jsem nepoznala že je to jeho první zadní rýma. Nakonec antibiotika, sedlo mu to na průdušky. Zkoušela jste vystriknout nos? Třeba to tak fakt není a rýmu nemá, ale zkusila bych to, jestli mu nevytece rýma.

kristymaty
autor
20. zář 2022

@pampeliska1313 Vyzkoušeno. Stříkáme mořskou vodu od malinka, kvůli suchému vzduchu. Bohužel tím to není, i když bych byla radši kdyby se to dalo vyřešit antibiotiky. Žádnou rýmu nemá právě, člověk by řekl že mu třeba něco vyteče kdyz je na bříšku, ale nic vubec

pampeliska1313
20. zář 2022

@kristymaty a odsala jste i? Pardon ze se tak blbě ptám.🙂 ona ta zadní nevytece zprvu jen tak.)

kristymaty
autor
20. zář 2022

@pampeliska1313 Ano samozřejmě, mám právě odsávačku na vysavač. ☺️ V pořádku, jste hodná že se mi snažíte pomoc 🙏