icon

Přešly jsme na Bebu Comfort a malá už nechce MM

luciashek
12. črc 2015

Ahoj holky, poraďte mi, prosím! V porodnici se mi malá odmítala přisát kvůli vpáčeným bradavkám a tak se mi nerozjelo mlíčko, ale snažím se o to doma, pořidili jsme odsávačku, homeopatika, čajíky, Gravimilk, snad vše, co pomůže. Snažíme se kojit přes kloboučky, ale to se se mnou vyloženě pere, tak odsáváme. Podaří se mi odsát max. 40 ml za den, tak podle doktorky alespoň to ať jí dávám, plus UM. Ale přešly jsme z klasické Beby na Bebu Comfort a ona mi začala mateřské mlíčko prskat a nechce ho. Může to být tou Bebou? Má cenu do ní mateřské mlíčko cpát, když ho nechce a vyloženě mi flaštičku vyrazí z pusinky pryč? Moc děkuji za rady, tipy a zkušenosti.

adji
12. črc 2015

Radu sice nemám, ale spíš zkušenost, protože jsme na tom byli podobně. Když se malej narodil, sát chtěl sice hodně, snažil se, ale mlezivo se mi začalo tvořit až den před porodem a než se to maličko rozjelo, tak to trvalo. Způsobilo to to, že mi za 4 dny ubral 400 gramů, tak už v porodnici jsem musela začít dokrmovat UM. Nejprve jsem dala tak 5-10 ml, potom po všech přípravcích, co píšeš jsem dala z obou prs po odsátí max. 60 ml. 2 měsíce to docela šlo, já se snažila kojit (i když to byl boj, kdy se malej pěkně vztekal, jak mu to nešlo), odstříkávala jsem a popř. dodělala UM. Přesně v den, kdy měl syn 2 měsíce jsem to dostala, takže se chuť mlíčka úplně změnila. Od tý doby je jen na UM (máme Hipp Bio Combiotik). Je to už 3 týdny, mlíčko se mi trošku pořád dělá, ale chuť je pořád slaná, nevím proč... Každopádně já jsem se strašně stresovala, pořád dokola řešila jenom kojení a nechtěla se toho za žádnou cenu vzdát. Vyřešilo se to samo a mě i malýmu je mnohem líp - baští bez nervů, vzpírání, jen s chutí a přibírá bezvadně. Být Tebou, ještě to zkusím, ale pokud u MM dělá takový rozbroje a u UM je klid, tak bych to nelámala přes koleno (kort, když toho mlíčka máš taky málo), protože spokojená a klidná maminka je spojený a klidný i miminko 🙂

lv
12. črc 2015

kolik má? připomínám 3 a 6týden (cca, tak nějak okolo) růstový spurt, to může zlobit s jídlem..dala bych jako dokrm Bebu, tu kterou pila, ne novou komfort. A pozvala si laktační poradkyni, naučí vás obě kojit, mě to trvalo 6týdnů, než jsme byly sehrané, mlíčka dost..

zanri
12. črc 2015

@luciashek Nevím, z jakého důvodu jste přešla z Beby Pro na Bebu Comfort, každá obsahuje jiné probiotické bakterie a trvá 3-4 týdny, než se vytvoří ta správná střevní mikroflóra, ale mateřské mlíčko - i to málo, co odsajete, bych určitě dávala, co nejdéle to vydržíte, klidně i po lžičkách, nebo jako já dávala - stříkačkou. Nejprve MM, a pak Bebu.