První setkání s UM a hned hysterický záchvat
ahoj maminky,
mám holčičku které je 10,5 měsíců. Od narození je kojená. Teď tedy už větší část jejího jídelníčku tvoří pevné jídlo, ale stále jí ještě dávám i mlíčko z prsa. Dlouho to pro mě byla výhoda jak po finanční stránce - nemusíme kupovat umělé tak i proto že jsem si ušetřila čas na přípravu mléka sterilizaci lahví apod. Ale poslední dobou se začínáme potýkat z problémy:
1. Dcera nyní pije z prsa strašně dlouho, hraje si přitom, tahá mi bradavku zubama, škrábe mě. Pokud jí prso seberu tak brečí, docela pomáhá když jí dám něco žužlat - třeba sušenku. Jinak vydrží pít i mnohem dýl jak půl hodiny a za necelou hodinku chce znova - já nevím jestli jí už mlíko nedostačuje a nebo jestli che prostě blbnout
2. Pokud si hrajeme tak mi Míša pořád leze pod tričko a tahá ven prso, na chvilku se nechá zaměstnat něčím zajímavým, ale pak mi opět začne lízt pod triko. Já křížím ruce a couvám před ní, kolikrát se stane že odejdu a ona se chvilku vyřve a pak si začne hrát. Dokonce i na hřišti mi rozepínala mikinu a snažila se najít prsa dokonce i jíné mamině která mi jí chvilku hlídala.
Z těchto důvodů jsem se rozhodla že jí už od prsa odnaučím a postupně zavedeme UM. Jednak se tak lépe a rychlej nasytí a jednak už je docela velká a vypadá to blbě když se pořád sápa po prsu. Také už mám bradavky celé vytahané a prsa rozdrápaná. Doufám že nejsem špatná matka pokud chci z těchto důvodů přejít na UM
Dnes jsem tedy zkusila udělat první lahvičku na zkoušku. Měla jsem doma vzoreček mlíčka Hami 2 a tak jsem ho připravila a vychladila, zkusila teplotu na ruce. Jenomže když jsem chtěla dát dceři napít tak ani neochutnala a hned propukla v histerický pláč. Akorád pár kapiček jí skončilo na obličeji. Zkusila jsem to několikrát v průběhu dvou hodin do jakých se musí mlíčko spotřebovat a pokaždé bez úspěchu. Jen co Míša láhev uviděla znovu se histericky rozvzlykala. nevíte čím to může být? Na lahvičku zvyklá je pije z ní šťávu a nebo čaj. Z jídla jí úplně všecko a nevybírá si. Prosím setkali jste se některá s takovouhle reakcí. Opravdu takhle histerický odpor nechápu ☹
díky moc za každou pomoc
Já teda nechci strašit, ale můj syn se odstavil sám v 1 roce a nikdy se nám UM nepodařilo zavést. Vyzkoušeli jsme všechny značky a nakonec dostával kaši a jogurty, UM prostě nikdy nepil. Ale dá se i bez UM, malý je naprosto zdravý, i když žádné nikdy nepil 😉
Jinak - můj osobní názor - já bych byla vděčná, že kojení funguje, kdyby to šlo, tak bych byla kojila do dvou let.

Za me bych to zkousela znovu, ja odstavovala az kolem 2 let a bylo to trapeni, taky uz hodne neprijemne..dozaxoval se prsa vsude a co chvili .. Do dneska mu zustala " uchylka" kdyz se chce hodit do pohody, tak vyzaduje, at si s ni, lehnu, vezme si lahvicku a hladi mi bricho...jeste ho nechvam,kdyz ho tpo uklidnuje.., ale je mi to neprijemne uz, 3,5r a za 2 tydny rodim...Mlicko zkousejte po troskach, treba po lzickach, a klidne cely den, ty 2h bych u takhle velkeho ditete nedodrzovala tak striktne. Hami jsme nemeli, ale Hipp i Subar synovi chutnal.A mozna zkusit dat um babicce, tatinkovi, kdyz budete nekde pryc? Ze prso proste neni a basta ?