icon

První setkání s UM a hned hysterický záchvat

partyzanka91
12. dub 2015

ahoj maminky,
mám holčičku které je 10,5 měsíců. Od narození je kojená. Teď tedy už větší část jejího jídelníčku tvoří pevné jídlo, ale stále jí ještě dávám i mlíčko z prsa. Dlouho to pro mě byla výhoda jak po finanční stránce - nemusíme kupovat umělé tak i proto že jsem si ušetřila čas na přípravu mléka sterilizaci lahví apod. Ale poslední dobou se začínáme potýkat z problémy:
1. Dcera nyní pije z prsa strašně dlouho, hraje si přitom, tahá mi bradavku zubama, škrábe mě. Pokud jí prso seberu tak brečí, docela pomáhá když jí dám něco žužlat - třeba sušenku. Jinak vydrží pít i mnohem dýl jak půl hodiny a za necelou hodinku chce znova - já nevím jestli jí už mlíko nedostačuje a nebo jestli che prostě blbnout
2. Pokud si hrajeme tak mi Míša pořád leze pod tričko a tahá ven prso, na chvilku se nechá zaměstnat něčím zajímavým, ale pak mi opět začne lízt pod triko. Já křížím ruce a couvám před ní, kolikrát se stane že odejdu a ona se chvilku vyřve a pak si začne hrát. Dokonce i na hřišti mi rozepínala mikinu a snažila se najít prsa dokonce i jíné mamině která mi jí chvilku hlídala.
Z těchto důvodů jsem se rozhodla že jí už od prsa odnaučím a postupně zavedeme UM. Jednak se tak lépe a rychlej nasytí a jednak už je docela velká a vypadá to blbě když se pořád sápa po prsu. Také už mám bradavky celé vytahané a prsa rozdrápaná. Doufám že nejsem špatná matka pokud chci z těchto důvodů přejít na UM
Dnes jsem tedy zkusila udělat první lahvičku na zkoušku. Měla jsem doma vzoreček mlíčka Hami 2 a tak jsem ho připravila a vychladila, zkusila teplotu na ruce. Jenomže když jsem chtěla dát dceři napít tak ani neochutnala a hned propukla v histerický pláč. Akorád pár kapiček jí skončilo na obličeji. Zkusila jsem to několikrát v průběhu dvou hodin do jakých se musí mlíčko spotřebovat a pokaždé bez úspěchu. Jen co Míša láhev uviděla znovu se histericky rozvzlykala. nevíte čím to může být? Na lahvičku zvyklá je pije z ní šťávu a nebo čaj. Z jídla jí úplně všecko a nevybírá si. Prosím setkali jste se některá s takovouhle reakcí. Opravdu takhle histerický odpor nechápu ☹
díky moc za každou pomoc

sara84
12. dub 2015

Za me bych to zkousela znovu, ja odstavovala az kolem 2 let a bylo to trapeni, taky uz hodne neprijemne..dozaxoval se prsa vsude a co chvili .. Do dneska mu zustala " uchylka" kdyz se chce hodit do pohody, tak vyzaduje, at si s ni, lehnu, vezme si lahvicku a hladi mi bricho...jeste ho nechvam,kdyz ho tpo uklidnuje.., ale je mi to neprijemne uz, 3,5r a za 2 tydny rodim...Mlicko zkousejte po troskach, treba po lzickach, a klidne cely den, ty 2h bych u takhle velkeho ditete nedodrzovala tak striktne. Hami jsme nemeli, ale Hipp i Subar synovi chutnal.A mozna zkusit dat um babicce, tatinkovi, kdyz budete nekde pryc? Ze prso proste neni a basta ?

zvirka
12. dub 2015

Já teda nechci strašit, ale můj syn se odstavil sám v 1 roce a nikdy se nám UM nepodařilo zavést. Vyzkoušeli jsme všechny značky a nakonec dostával kaši a jogurty, UM prostě nikdy nepil. Ale dá se i bez UM, malý je naprosto zdravý, i když žádné nikdy nepil 😉

Jinak - můj osobní názor - já bych byla vděčná, že kojení funguje, kdyby to šlo, tak bych byla kojila do dvou let.