UM. Kdy nasadit?

30. črc 2020

Malá 5,5 měsíce, plně kojím, začala jsem s příkrmy, Kojím na požádání až tak , že se divím, že tam furt něco je. V noci se mi budí každou hodinu. Kaši na noc jsem vyzkoušela, žádný efekt. Hlady mi nebrečí nebo aspon nemám ten pocit. Na základě čeho ste se rozhodla, že je čas na přidání UM?

puhelin
30. črc 2020

Jestli plne kojite, neni duvod s UM zacinat.

autor
30. črc 2020

@puhelin Děkuji

malinkaelinka
30. črc 2020

Nevidím důvod Um dávat, pokud v pohodě kojis. Mléko se tvoří na základě poptávky.

nafreya
30. črc 2020

Taky si myslim, ze UM je naprosto zbytecne.

puhelin
30. črc 2020

Kojeni je skvele na nadchazejici obdobi. Rust zubu, kosti, separacni uzkost. Prso uklidni. Taky muze od bolesti prestat jist a slozite byste do miminka dostavala vodu nebo vyzivu.
A kase je fakt ubytecna. Je tezka, spatne stravitelna, v noci z toho jen boli brisko.

autor
30. črc 2020

@puhelin Chtěla jsem to zkusit jestli třeba se nebudí hladem a jestli by déle nespala, ted vím, že ne. Bolesti neměla a budila se stejně jako vždycky, takže už dávat nebudu 🙂 Děkuji za rady

puhelin
30. črc 2020

Spis se budi, protoze zpracovava zazitky za cely den. Spite spolu, nebo je v postylce? Muj maly je se mnou v posteli a kolikrat se v noci vzbudi vubec netusim... Dam prso a spime dal.

martiniquest
30. črc 2020

Ja se naopak rozhodla UM nenasadit. Proc taky? Pokud kojis, neni k tomu jediny duvod. A k tvemu udiveni, ze mas stale mleko - proc bys ho nemela mit? Pokud kojis na pozadani, jsou prsa dostatecne stimulovana a mliko bude tak dlouho, jak budes chtit.

martiniquest
30. črc 2020

A ze se dite casto budi zpravidla nebyva hladem, ale tim, ze zpracovava zazitky. Mimochodem, ja si chtela jen tak ze zvedavosti zkusit, co s dcerou (7m) udela kase na noc. Vysledek je ten, ze spi daleko hur nez bez ni a co vic, nemuzu ji uspat. Kdyz se napere kasi, nema uz misto na MM a ona usina u kojeni. Takze u nas je s vecerni kasi zase konec 🙂

lennus
30. črc 2020

UM není nutné, prvnímu jsem dávala jako doplněk ke kojení jen občas, druhá ho měla jen párkrát, když jsem šla třeba na koncert. Oba kojení dva roky, doporučuje to mimochodem i WHO, starší si ještě dá, pak už UM není nutné dávat vůbec

autor
30. črc 2020

@lennus jsem si právě říkala jestli jí to nemám zkusit dát na noc, že by třeba spala dýl a nebudila se. ale asi to prdím teda.

lennus
30. črc 2020

Děti mají různá období, kdy se třeba budí více či méně, syn se taky budil víc, zkoušela jsem mu dát večeři, UM i svoje a nepomohlo, naopak dcera šla spát občas i ne moc najezená a od mala spí lépe, je to různé, ale chápu, že je to občas složité se v tom vyznat. Držím palce!

autor
30. črc 2020

@lennus jj díky, to víte už to trvá nějakou dobu. Ale tak jednou to musí přejít, děkuji

konidana
30. črc 2020

mě už po roce nebavilo kojit několikrát za noc, tak jsem odstavila, ale stejně se mi holka budila téměř denně až do 3 let. Pokud budeš kojit alespoň do roka (s příkrmy) není UM vůbec nutné. Pak už stačí jen pestrá strava. Pokud kojíš je UM zbytečné.