Umělé mlíčko po 1. roce života

kajirous
9. říj 2016

Ahojte, malá bude mít rok a chci přestat kojit. Um neodmítá, dávám jí ho večer před spaním a když jsem večer občas v práci, tak tatínek. Jde o to, že jí prso dám jak ona chce, dudel nemá a vodu taky nechce. Jak jste to řešili s UM? Zkoušela jsem dát jen um a to jsem dávala na noc a po 150 kolem ,3-4 a 6. Jenže 4x mlíko už je hodně, když přes den jí svačiny i oběd, ne? Váží 9,5kg a měří tak 77cm, takže je v normálu.

kajirous
autor
9. říj 2016

Omlovám se, ještě jsem dotaz nedopsala.. Jde mi hlavně o to, abych jí nějak neublížila - zátěž na ledviny a tak.. S takovým množstvím..? Přece jen v roce spoustu dětí spí celou noc. A ta naše je bohužel nespavec od malička.

panickatlamicka
9. říj 2016

@kajirous kde jsi prisla na to, ze vetsina deti spi v roce celou noc? Jestli chces prestat kojit kvuli tomu, tak nespolehej, ze ti um dite "uspi" na celou noc. Nebo jsem te spatne pochopila a jsi s buzenim dcerky v pohode? 🙂

kocvarovas
9. říj 2016

Naše malá má skoro 15 měsíců a taky kojim během noci.. To bych neviděla jako problém. Spíš me zaráží to, jak podle tvýho dotazu chápu, že nepije nic jinýho.. V roce už by snad měla mít i jinej zdroj tekutin, pak by možná nevyžadovala ani tolik mlika..

kajirous
autor
9. říj 2016

Nejspíš jsem to špatně napsala. Pije dost min. 300ml, většinou tak 500ml vody/čaje přes den. Myslela jsem v noci, nechce dudel ani vodu, do teď visela na prsu klidně půl noci.
Kojit jsem se rozhodla přestat. Mám lupenku a rozlézá se mi to nyní nejen po kloubech, ale i po uších a teď jsem našla ložisko i ve vlasech. Bohužel mi nepomáhají žádné jiné věci (a to už jsem zkoušela opravdu spoustu přípravků) než kortikoidy a ty se nesmí při kojení. Těhotenství a rok kojení jsem vydržela, myslím že to relativně stačí.
Buzení malé mi nevadí, jen jsem na vážkách z toho, abych jí nedávala moc mléka. Když má večer 210, a pak 3x 150ml. dohromady je to 660ml a na krabici je 480ml doporučené. Ono je noční mlíčko zátěž na ledviny, tak jsem spíš myslela, jestli jí tím množstvím neublížím.

panickatlamicka
9. říj 2016

@kajirous a co davat rostlinna "mleka"? Ja osobne bych po roce um ani nedavala.

panickatlamicka
9. říj 2016

@kajirous a myslim, ze neublizis...

lajla
9. říj 2016

@kajirous ano je to hodně, ono celkově rocni dítko um nepotřebuje...ale když ho chce...
Musíte ubrat...byla zvyklá na prso, tak ji to chybí...plus um je docela sytne... možná má fakt i hlad...zkuste přidat nějaké jídlo přes den
V noci jednou mliko staci, jinak vodu...ono.celkove každé pití v noci je zátěž na ledviny no...

panickatlamicka
9. říj 2016

@lajla myslis, ze to je hodne? 🙂 tak to jsem kajirous nevedomky mystifikovala. Mne prijslo, ze je to ok. Omlouvam se. 🙂

mikilenka
9. říj 2016

Ahoj, mě kluci pili i v noci téměř do 2 let. Byli teda od malinka na UM. Asi do 10 měsíců jsem jim to poctivě dávala podle návodu a podle žízně a hladu. Potom mi už doktorka říkala, že stačí čerstvé polotučné mléko. Pomalu jsem na něj přešla. Potom jsem ho začala na noc ředit převařenou vodou. Ke konci už to byla spíše jen bíla voda 🙂 Sice to trvalo dlouho, ale aspoň jsem věděla, že v noci jen pijí.
Teď mají 27 měsíců, spí celou noc a ráno začínají lahví mléka 😉
Doporučuji poradit se s pediatrem.

kajirous
autor
9. říj 2016

Děkuji za názory. Ono se UM doporučuje do 3 let, takže s tím bych ani nic zkazit asi neměla, při doporučeném dávkování, ne? Akorát ji nechci trápit, když má v noci hlad a dožaduje se.. Ale asi to neodnaučím jinak.
Možná má hlad v noci, přes den toho moc nesní. Dřív jedla krásně, teď poslední měsíc a půl stagnuje, tak nevím. Podle MUDr je to v pořádku, pokud pije.
Mikilenka, celkem dobrý nápad trošku ředit, třeba si to rozmyslí a pochopí, že kvůli vodě se budit nemá cenu :D

lajla
10. říj 2016

@panickatlamicka mi přijde skoro 700ml mlika v noci na roční dítě fakt dost😞 jasný že si to každá může dělat jak chce...ale věřím že když se bude víc jíst přes den , noční jídlo by se mohlo trochu odbourat, opravdu to.zatezuje orgány...a jak sama autorka pise že přes den jídlu moc nedá...toto je třeba poresit, určitě to nepůjde že dne na den, ale věnovat ten čas by tomu měla...když ne kvůli dítěti tak kvůli sobě...utvrzovat dítě v tom že v noci.se ji...není moc dobré...kdyby si prehodila spánek, asi by se to řešilo víc razantně😂

makina6666
12. říj 2016

Hezky večer chtěla jsem se zeptat ma dvojčata 14 měsíců do teď kojené ale co jim rotou zuby tak máme jeden bojkot za druhým a popravdě už na to nemam silu ale nemám mozek na UM prosím poradíte mi které UM je nejlepší kolik vůbec dávat toho UM a kolik toho tak prckove vypiji na jednu dávku nemam vůbec tušení holky dudaly z prsa dokud chtěla tak nemám páru kolik toho drtska v tomto věku pijou :D dekuji za rady 🙂