Začínáme s UM. Rady, tipy, zkušenosti?
Ahoj holky, mám 2,5 mesicni minko a budeme postupně přecházet na UM. Nikde jsem to tu nenašla, ale uvítám jakékoliv rady, tipy, zkušenosti nebo vychytávky týkající se nejen přechodu, ale potom i UM obecně. Co se vám osvědčilo - při přechodu, přípravě, manipulaci, dodržování rozestupů mezi krmením nebo i třeba příprava UM někde na výletech, dovolené.
My zatím střídáme UM a kojení a uvidíme, jak to půjde. Začínali jsme s Nutrilonem HA, ale malá po něm měla bolení bříška až zácpu, teď zkoušíme Hipp HA. Líbí se mi na něm, že by údajně se nemuseli dodržovat rozestupy mezi krmením. Malá má reflux, tak potřebuji krmit spíš menší dávky, častěji.
Taky jsme používali umění hipp ha. Ani nevím, že se u něj nemusí dodržovat rozestup, dodržovala jsem ho. Měla jsem ohrivacku, tam jsem vždycky prihrála kojeneckou vodu v lahvicce a přidala um. Dnes bych spíš pořídila varnou konvici, kde se dá voda ohřát na pozadovane stupně. Ven jsme měli už ohratou vodu v lahvickach v termo tašce a pak přidali um. Za mě je super zásobník na um, tam je už naporcovane um, jen se vysype jednotlivá dávka. Lahve atd. jsem sterilizovala jednou za dva dny, obycejne vydařila ve vodě. Ta sterilizacni věc nemusí být špatná, to jsem neměla. Taky je fajn odkapavac na lahve, ty lahvičky se pověsí na tyčky a pěkně to odkape a vyschne. Jako bez všeho se člověk obejde, stojí to peníze, ale usnadní to život. Kdyby té něco napadlo, tak se klidně ptej.
@biciklissie diky moc za tipy. Ja o te rychlovarne taky uvazovala, ale zase chci tu kojeneckou vzdycky prevarit, tak oak mozna ji na to ohrat.
Mne to u toho Hippu zaujalo v popisu na obale. Casto se mi stane, ze mala mi u piti usne, vypije treba jen 40ml a za hodku se vzbudi hlady a cekat dalsi dve hodky mi prihde uplne trapeni, navic, kdyz vypila tak malo.
@colormaus Četla jsem, že některou kojeneckou vodu doporučuji přetvařovat a některou ne. Řídila jsem se info na obalu. Obyc plastovou (myslím Anna agua nebo tak nějak) z Tesca jsem převarovala. Pak jsem přešla na kojeneckou lahev ve sklenenych lahvích a tu už jsem nepřevarovala. Ještě jsem si říkala, že by to šlo v té varne konvici rovnou převarit a pak už jen ohřívat na požadovanou teplotu. Ale zkušenost nemám. Mě tedy dcera taky při pití usínala, já to dělala tak, že jsem ji budila, aby mi vydržela pořádnou dávku. Nebo dala cca do půl hodiny, to jsem ještě počítala jako jedno krmení. Protože ono to docela trvalo, dát pít, pak jsem nosila na odříhnutí, pak prebalovala a často i prevlekala (byla děsně cintací) a pak jsem zkusila dát zbytek. Ani si nevybavuji, že by to byl problém, že by se budila hlady nebo vyžadovala dřív. Asi párkrát, ale nijak moc extra to fakt nepamatuju. Ona byla malička, tak jsem ji cpala jako posvicenskou husu, takže asi neměla moc příležitost.
S UM zkušenosti zatím nemám, ale přispěji svoji troškou do mlýna sušákem na lahve za pár kaček ☺️☺️ Mám ho doma už skoro rok a je to úžasná jednoduchá věc. My teda máme odkapávací plochu jako součást dřezu, takže to kape tam, ale na Alíku najdeš spoustu i jinak řešených odkapávačů, všechny za pár korun ☺️

@colormaus super byla termoska na cesty, kdy jsem mela ohratou vodu a sebou pro jistotu na naredeni flasku studene vody. Jinak nejspokojenejsi jsme byli s Babylove ale je fakt ze by se mezi UM mel dodrzovat rozestup tech 2,5-3hodin aby se do nenatraveneho pridalo cerstve mleko. Na druhou stranu od doby co byl Míša na UM byl klid, co se týče bříška, spaní a ja nebyla ve stresu že mám málo mlika 🙂