icon

20měsíční dcera je protivná, vše bojkotuje

nejkulatoulinkatejsi
21. únor 2018

Ahoj maminy, prosím vás, poraďte mi. Mám dceru 20 měsíců a minulý týden jsme obě byly nemocné, nějaká chřipka. Teď už je to lepší. Dneska jsme i poprvé byly na chvilku venku. Celou dobu je hrozně protivná, přičítala jsem to té nemoci. Ale teď nevím, jestli nemá nějaké období vzdoru?
Je hrozně odmítavá, nechce si s ničím hrát, já jí něco postavím, podněcuji ke hře a ona se akorát naštve. Dneska od té doby, co se vzbudila po ovědě, bulí a já už na to nemám. Můžu se stavět třeba na hlavu, ale cokoliv jí řeknu, to ji ještě víc naštve. Teď už jsem to nezvládla a dala jí na prdel. Předtím dvakrát vyvztekat do pokojíku, což nepomohlo. Přijde mi, že jsem totálně selhala.
Ona všechno bojkotuje, všechno je špatně. Chce si jen vlézt na gauč pod deku a i tam je protivná, pohádky ji nebaví. Fakt už nevím, co s takovým dítětem? Ubíjí mě to! Nehledě na to, že jsem sama ještě nemocná a unavená a ve 36. týdnu těhotenství. Mám fakt dost. Manžel je v práci, takže ten teď nepomůže, navíc před ním se takhle hrozně ani nechová. Na návštěvu taky nikam nemůžeme kvůli té nemoci. Ještě chvilku a vyskočím z okna! :(

Strana
z2
fykyska
21. únor 2018

@ladyhacek 😀 vzdor je přesně takový jaký paní popisuje 😀 všechno špatně 😀

ladyhacek
21. únor 2018

@fykyska no znám syna a u něj to probíhá trochu jinak . Protivný a knourany je když mu něco je.

fykyska
21. únor 2018

@ladyhacek @ladyhacek Každej je nějakej jsou děti , které se skoro nevztekají a jsou děti co by se daly vystřelit na měsíc jak Lajka 😀 lepší je samosebou ta první varianta ovšem to by nebyla legrace jinak na ty ,, mateřský,,

sticker
margarithka
21. únor 2018

Jj, dvojcata dva a pul roku...taky dnes byli skveli...vsechno sparne...asi nejaky erupce nebo co. Ja v 7.mesici. Uz jsem i psala manzelovi, ze si na ulici pripadam jak honackej pes; furt nahanim deti. Mne pomaha, ze si kazdy rano reknu, ze dnes uz to urcite bude lepsi. Ono vetsinou neni, ale...

margarithka
21. únor 2018

Jo...a hlidani nemame taky zadny.

hlasimse
21. únor 2018

No, nemám žádné zkušenosti, jen mě úplně najednou napadlo, že když jsem byla malá a nemocná, tak po uzdravení jsem měla vždy takovou minidepresi, že už nejsem obskakovaná 🙂 čili že už mám normálně fungovat. Samozřejmě to už jsem byla starší, chodila do školky. Takže to je jen takový nápad, spíš to ale tohle nebude 🙂

babanci
22. únor 2018

Třeba jí taky není dobře, nebo jí bolí zuby, když to čtu, mám dojem, že píšeš o mojí vnučce, taky má někdy takovou náladu. To zase přejde, uklidni se. Není to nic mimořádného, taky nemáme každý den první máj, že? 🙂

mrav
22. únor 2018

Ahoj, snad to s tím skákáním z okna nemyslíš vážně. Já mám dost živou dcerku, dva a čtvrt roku a jsem na ní sám. Máma jí před půl rokem zemřela.

drakenn
22. únor 2018

já si tedy odvážím napsal jiný pohled na situaci.
Mamka znovu těhotná, manžel furt pryč a je na ditko sama.. Plus ta nemoc jak dítěte , tak i maminy.
Dítě cítí z Vás nervozitu, úzkost. Nejlépe na tohle je se na vše vy*rat a jen se věnovat dítku. ! Nákup. Tý joo.. Atd.. společné aktivity s dítkem..

Dle vašeho popisu si chtěla dcera hrát s legem a hned ho uklízet. ale vy jste vyžadovala hru.. proč jako, klidně nechtě dítě kramařit a i uklízet. ať si určí hru samo.. idyž vy tu "hru" nechápete.. prostě vyhovte...

Strana
z2