icon

6letá holčička má 35 kg. Co s tím?

23. kvě 2021

Ahoj. Moje 6 leta holcicka ma 35 kg. Od malinka je spise robusnejsi. Docela me to trapi. Co s tim? Upozornuji, ze ma pohybu dost a nechci narazky ale radu. Dekuji.

Strana
z4
orchidis
23. kvě 2021

Piš si, co jí. Každý den a uvidíš. Pijete sladké?
Chodí sama do školy? Má možnost si z kapesného sama nakupovat?
Těžko radit, když nevíme vůbec nic dalšího.
Pohyb není samospásný, chce to řešit stravu.

autor
Autor odpověď smazal
klokanka31
23. kvě 2021

Určitě koukat na stravu. A pokud jí normálně, pak asi zajít za doktorem na vyšetření, aby neměla špatnou štítnou žlázu...ale zas v jejím věku...🤔

autor
23. kvě 2021

Abo pije obcas dzusy s vodou... Jeste je ve skolce ma odklad...

orchidis
23. kvě 2021

Tak tohle bych odbourala jako první. Tím jí lítá inzulin a je víc "falešně" hladová. Od toho začněte a uvidíte. Sladké pryč, tuky, bílkoviny a komplexní sacharidy nechat.

pampeliska1313
23. kvě 2021

Džusy obecně mají hodně cukru a člověk to má v sobě ani neví jak. Hlavně, aby jedla pravidelně, víc porci doplnit zeleninou, kvalitní tuky a bílkoviny aby neměla hlad a chutě na sladký. Ovoce ano, ale ne víc porcí, pozor třeba i na ty džusy, šťávy, sladkosti apod apod. Pečivo s mírou (sama jsem rostla na chlebech s paštikou a váha taky ideální nebyla) a zkontrolovat tu štítku např, nebo i diabetes, slinivku, jestli tělo zvládá zpracovat sacharidy a cukry v normě.

te_reza
23. kvě 2021

Nepíšeš, kolik měří, nepíšeš, co jí, kolik má pohybu. Zaměřila bych se na stravu a pohyb.

irmamala
23. kvě 2021

Tak to už by měla být dávno pod lékařským dohledem ne? Moje 8-mi letá má 22kg, já mám 47kg, takže mě to přijde extrémně hodně.

zelenaesmolda
23. kvě 2021

Ja mela 36kg na stredni :D

nika82
23. kvě 2021

@irmamala zase 8r a 22kg je malo

veruuu_kubesovic
23. kvě 2021

hmmmm a já řeším, že moje 6,5letá dcera od loňska dost přibrala a to váží 25kg, ale má cukrovku, jí pravidelně a je dostatečně vysoká k té váze...
jinak jednoduchá rada - vyřadit z celého jídelníčku cukry, které jsou fakt všude (pití, jídlo, sladkosti) a pak se zaměřit i na lepek, nadmíra pečiva jí určitě neprospěje a pak taky nejdůležitější je, aby jedla pravidelně, nenacpávala se na noc...

nika82
23. kvě 2021

a taktiež daj vyšetriť štitnu žlazu

veruuu_kubesovic
23. kvě 2021

@klokanka31 může mít klidně špatnou štítnou žlázu, dcera má od loňska cukrovku a je pravidelně sledována i na štítku...

autor
23. kvě 2021

@te_reza meri 130 cm...

autor
23. kvě 2021

@pampeliska1313 diabetes je v poradku. Byla na odberech pred 2mi tydny.

michaela_2
23. kvě 2021

Tak on pohyb je super věc, ale základem je i správná strava.
Objednala bych ji k detske nutriční poradkyni, ta pomůže se sestavením správného jídelníčku, přímo na miru dcerky 🙂 👍

autor
23. kvě 2021

@michaela_2 dekuji

ejmate
23. kvě 2021

Ano, strava je základ, jen ještě doplním kromě výše uvedeného, vyhnout se "light" potravinám. Ty jsou odtučněné, ale cukru je tam většinou víc než v obyč. sýru/jogurtu.

te_reza
23. kvě 2021

Vzala bych ji k doktoru. Jako já nevím, my jako malý jedli všechno, jen méně sladkostí a do 20 sem byla jak žížala. Teď mě všeobecně přijde, že je k těm prasečinám větší přístup a pohyb taky vázne. Nicméně je dobře, že s tím chceš něco dělat, aby nebyla jednou nešťastná.

autor
23. kvě 2021

@te_reza je fakt, ze to ma po kom mit ja byla stejna jako je ted ona. Pak jsem se vytahla a mela 60kg na 172 cm... Ale stejne...

zuzkasim
23. kvě 2021

Holky už psaly ohledně stravy, já bych se k tomu zeptala, co to znamená, že má pohybu dost? Ujede na kole 20km? Ujde pěšky v pohodě 10km? Ono záleží i na vašich návycích, k čemu ji vedete, jak v jídle, tak v tom pohybu. Chodí do nějakého sportovního kroužku? Vaříš nebo využíváte polotovary? Jste schopni zařadit víc zeleniny? Když přijde, že má hlad, co jí nabídneš? Byla bych na to zdraví fakt opatrná...

te_reza
23. kvě 2021

Hele na geny se vyprdni, to je letitá výmluva.

jeyre
23. kvě 2021

Je sice dost vysoká, ale i tak je ta váha moc. Určitě bych dala vyšetřit štítnou žlázu a s pomocí pediatra řešila stravu a pohyb. Moje dcera je o rok mladší, vždycky byla taková žížala a teď během půl roku najednou přibrala... takže nás to taky čeká.

leilinka1234
23. kvě 2021

Váha 35 kilo na 130 cm je ještě horní hranice normy u dětí. Pokud má 130 cm je vyšší jak průměr. Nicméně bych jí hlídala stravu. Třeba tomu dala půl roku a pak případně řešila s lékařkou. U dětí se bere ideální váha +-5 kilo z výšky, která je nad metr. Pokud má 130 cm, váha by měla být minimálně 25 kg, maximálně těch zmíněných 35.

autor
23. kvě 2021

@leilinka1234 dekuji ale stejne... Stejne to zmenime

autor
23. kvě 2021

@te_reza prave proto to rikam. Ale ja jsem stejna jako otec a moje dcera je zase stejna jako muj otec a ja... 🤷‍♀️🤷‍♀️

barulina
23. kvě 2021

@nika82 proc malo? Moje skoro 9 leta ma 25 kg a je krasne stavena

ejmate
23. kvě 2021

@te_reza Ono to jak píšete:jsem jako otec a dcera jako já má hlavní důvod v tom, že my přebíráme návyky v jídle od rodičů a děti zase od nás, proto se často opakuje, že dítě je jako rodič a každý si to přebere tak, že jsou to geny. Ano, genetika v tom určitou roli hraje taky, ale pokud je zdravá, na prvním místě je vážně ta strava a pohyb. A v dnešní době je ve všem hromada cukrů a hlavně k tomu je mnohem snazší přístup než před lety, kdy jsme dostali kousek čokolády jednou za uherskej rok. Další věc jsou ty polotovary. To také dřív nebylo a v tom je též sajrajtu a váha po tom letí nahoru jako blázen i když člověk sportuje jako pominutý.

autor
23. kvě 2021

@ejmate pravda🙏🏼🙏🏼

dadulakk
23. kvě 2021

Hele řeknu to tady na plnou hubu. On sice každej tvrdí že v tom geny nejsou ale já vím z vlastní zkušenosti že v tom ty posraný geny jsou. Sama mám dvě děti, to jedno je jako já, zavalitej, neustálej pocit hladu, sežral by cokoliv kdybych mu to dala. Druhý dítě by mohlo sníst tuny cukru, tuny tuku a je jak nitka. A přístup mám k oboum stejnej. Pětkrát denně, porce skoto stejný, pohyb stejnej + ten hubeňour ještě dvě hodky ve dne prospí. Takže asi tak.

Strana
z4