icon

Adopce psa ze zahraničí. Proč je tak složitá?

17. bře 2025

Ahoj, přišel čas si pořídit psího parťáka (nejlépe fenu středního vzrůstu). Beru to, na čem se doma shodneme a to není jednoduché. K dětem chci štěně, aby nemělo nějaký špatný zážitek a nedošlo k něčemu, k čemu by nemělo. Prosím vás, nepoučujte mě o tom co jak mám a nemám, to není předmět této diskuse. Máte někdo zkušenost s adopcí že nějakého spolku? Třeba ze zahraničí. Protože místní útulky, to je kapitola sama o sobě. Téměř všichni psi nejsou vhodné k dětem. A když jsou, tak jsme ho stejně nedostali a pes je v útulku dál. A důvod? Nevyhovujeme. Ok, ať vyberou nejlepšího pána, ale nikdo mi nebyl schopný říct co se jim nelíbilo. Oplocený RD se zahradou o rozloze 800 m2, zateplená bouda. Byli jsme slušný, milý, děti naprosto klidné. Ale příspěvek, o ten si samozřejmě řekli! Objeli jsme 4 útulky, nikde kolem nic moc není. Tak jsme se rozhodli psa ze zahraničí. Dvoje známý mají celkem 3 psi ze zahraničí už asi 4 roky. Takže tamta organizace, nevolat, napsat. Tak píšu. Další volat, nepsat, tak volám, nic. Když se dovolám, paní ke nepříjemná, že pes už je adoptovaný! Ale změna stavu u něj neproběhla, neměla jsem se to jak dozvědět. Zavolejte, nezvedneme vám to. Naprosto chápu, že mají hodně práce, že to dělají ve svém volnu, ale jak se tam teda mám dovolat? Už jsem reagovala na 8 psů. A když mi odepíší, tak se neozvou. Tak teda mají nebo nemají zájem jim najít domov? Snažíme se pomoct, ale z druhé strany nic. Napíši na nějaký "inzerát", napíši k němu, že jsem psala, označím je a další den tam mají napsáno: stále volní, nikdo tyto malé čumáčky nechce? Nebo mi napíší, že je jich spoustu dalších. Pardon, vybírám si psa na minimálně 10 let (snad) a ráda bych si chtěla vybrat alespoň u fotek, případně se dozeptám na povahu, vlastně kupuji zajíce v pytli a ještě jsem špatná, že si nevezmu toho, kterého oni se chtějí zbavit, protože o kterékoliv mám zájem, z nějakého důvodu nejde. Asi čekají na úplatek nebo nevím. Už nemám chuť se domáhat a čekat s telefonem u ucha. Chci pomoct se psem, se starostí. Ale hlavně posílejte příspěvky na záchranu. Vím že jedním zachráněným psem tam tu situaci nespasím. A buďte tak hodné a nepište mi vaše myšlenkové pochody, že si mám najít psa tady, že jsem hlavně svým rozhodnutím hloupá a zkazíme si život situací, do které nevidíme, protože vlastně do jiných vidět je. Jednou jsem tu psala jiné téma a to, co jste schopné napsat hnusnýho a to i do SZ, vedlo až k nahlášení určitých dam a podpora to pak řešila. Mimochodem víme, že pes není hračka, nebude přivázaný k boudě. A taky to není můj první pes, a o existenci cvičáku vím.

Strana
z2
hojda
Autor odpověď smazal
Strana
z2