icon

Adventní kalendář, z čeho vyrobit?

petulka25
4. lis 2013

Ahojky maminky asi je ještě brzy,ale už ted přemýšlím jaký udělám holkám adventní kalendář! Prosím máte nějaké tipy z čeho vyrobit? ale at není nijak náročný a drahý 🙂 děkujiiiii

Strana
z2
yagga
4. lis 2013

Ahoj, já vyrábím z roliček od toaletního papíru. Dělám mašinku, jednotlivé roličky zabalím do balícího papíru jako vagonky. Což pro holky asi neni ale dají se poskládat a poslepovat do stromečku i s podstavcem, jedna z možností je roličky nabarvit druhá složitější polepit a dopředu dát kousek barevného či balicího papíru a zezadu nastrkat do každé roličky jeden dáreček, sponky, bombony apod.

mosvo
4. lis 2013

ahoj, já jsem vloni šila pytlíčky z červené látky, pak je jen zavázala a přikolíčkovala k provázku, který má v pokojíčku a kolíčkuje si k němu obrázky. letos ještě budu dělat pro malýho ze čtvrtky malý krabičky "pukačky" a dám je jen do košíku.

jija
4. lis 2013

Ja jsem uhackovala pytliky ze zbytku vlny, vysila jsem cisla, koupila jsem zeleny filc a manzel z nej vystrihnul stromecek a patentkami pripnu pytliky na stromek a pristi rok udelam pytliky i pro druhe mimco a pridelam je na druhou stranu🙂

petrajurinova
5. lis 2013

Děti si každý rok vyrábějí adventní kalendář sami - a já jim ho pak jenom naplním. z kartonu od velké krabice vystřihneme tvar (stromek, rybu, zvonek...) a děti obarví temperovými barvičkami každý 24 krabiček od zápalek a vybarví si ten svůj tvar, já jim na to dopíšu čísla a oni si to na ten základní tvar nalepí - já do těch krabiček po zaschnutí doplním obsah a pak to pověsíme na stěnu.

petulka25
autor
5. lis 2013

@yagga děkuji za tip,ale tolik roliček už asi nenasbírám-2 x 24 ☹
@mosvo děkuji, já a šít???? ☹ to asi nepůjde , ale ten druhý nápad-z čeho budete dělat ty krabičky?? potřebuju jich 48 🙂 a jen tak dát do nějakého košíku to se mi líbí!
@whiskey děkuji určitě mrknu

@jija děkuji ale tak šikovná nejsem-háčkovat neumím ☹
@petrajurinova děkuji děkuji to se mi líbí ,ale nevím kde nasbírám tolik krabiček-čím by se to dalo nahradit?

petulka25
autor
5. lis 2013

@whiskey už abych začala-moc pěkný 🙂

benjik
5. lis 2013

@petulka25 tak si kup ten tesco toaleták za 2,50,- Papír z něj sundej a používej v kuchyni jako útěrku.

benjik
5. lis 2013

@yagga já ti dám,že mašinka není pro holky.Půjčím ti dceru,je do nich blázen 😀

benjik
5. lis 2013

Já se letos chystám udělat z papíru napůl stromečky a napůl sněhuláky.Spíš mi chybí nápad,čím plnit,aby to nebyly jen sladkosti.Bublifuk,omalovánky,razítka...a dál nevím.

petulka25
autor
5. lis 2013

@benjik tak to mě nenapadlo bublifuk,tiskátka 🙂 taky nakombinuju....ještě mě napadlo puzzle - do každé krabičky,ruličky jedno- a 24.12 bude celé poskládané🙂

jija
5. lis 2013

@petulka25 pytlicky se daji i usit nebo uplest. Nebo mozna by to slo treba z tenciho filcu jenom slepit
A co rulicky d toaletaku sebrat v cele rodine🙂

petulka25
autor
5. lis 2013

@jija noooo nejdřívě rychle vymyslet co vůbec budu dělat a soustředit se na to!!!!ale jak se znám to nestihnu !!!!

petrajurinova
5. lis 2013

@petulka25 zápalky nejsou drahé - já vždycky nakoupím těch 24 krabiček, obsah vysypu do sklenice s dobře těsnícím víčkem a odvezu k mamce na chalupu - oni to tam během roku využijí.

benjik
5. lis 2013

@petulka25 to do té doby poztrácí,znám svoje děti 😝

lumarque
5. lis 2013

@petulka25 v poprone mali krasny filcovz s anjelikom. Asi za 10 euro. Ja som kupila, do vyrobz bz sa mi nechcelo. Teraz skor rozmyslam nad orginalnou naplnou 🙂 Vy davate sladkosti?

petulka25
autor
5. lis 2013

@lumarque jakko do kalendáře??? no chtěla bych to nakombinovat i s dárečky- nápad od-benjik -bublifuk,omalovánku,razítko, puzzle,prstýnek, sponečky.....

petrajurinova
5. lis 2013

@lumarque bonbony, žvýkačky, čokoládky, holce nějaké sponečky, prstýnky a gumičky do vlasů, klukovi minifigurky LEGO a Smetišťáky. Jeden kousek sladkého denně jim určitě neublíží 😉

mosvo
5. lis 2013

@petulka25 dělám je ze čtvrtky podle návodu tady http://mojedilo.ireceptar.cz/navody/darkova-kra...
nemusí být nutně v košíku, možností jak je pověsit nebo někam nalepit je spousta.
Pak se mi líbí i tahle možnost http://www.pinterest.com/pin/140315344611432373/
nebo takhle http://www.pinterest.com/pin/211247038742446432/
nebo úplně jednoduše nakoupit hezké papírové sáčky a ty pověsit jako tady http://www.pinterest.com/pin/378302437418663803/ dají se použít i obyčejné papírové sáčky a nějak pěkně je pomalovat

lumarque
5. lis 2013

http://www.pinterest.com/lacey_pentland/holiday...
@petulka25
@petrajurinova tu su tiey vselijake napadz. Mne sa pacia take listockz s aktivitami- plus samozrejme nejaka dobrotka 🙂

petulka25
autor
5. lis 2013

@mosvo to se mi líbí 🙂 myslíš , že nebude blbé, když nakoupím svačinové sáčky+obyč dřevěné kolíčky a s holkama si to sami pomalovali vánoční tématikou?-chtěla bych je zapojit

petulka25
autor
5. lis 2013

@lumarque děkuji

mosvo
5. lis 2013

@petulka25 vůbec to nebude blbé a holky si to určitě užijou. a můžete pomalovat i kolíčky 😉

yagga
5. lis 2013

@benjik no já jen, že mašinka je spíš pro kluky, ne jen pro kluky. A co dovnitř, pro holky lze sponky, gumičky, pastelky, nějaká malá panenka, i mašinka, když je má dcera ráda, ...

benjik
6. lis 2013

@yagga no a co klukovi dovnitř?

yagga
6. lis 2013

@benjik já mám zatím jen mašinu Tomáše a nějaká autíčka. Pak máme bombony jednotlivě balené,brumíka, počítám, že to bude mít místo svčiny, když ho tam najde. Kinder vejce, aby měl překvápko a ještě mě snad něco napadne, dělam kalendář každý rok pro chlapa, takže letos prvně i pro syna, ono mě při nakupování blbovin pro manžela napadne i něco pro kluka a naopak 🙂

olusenka
17. lis 2014

prosím poraďte, co dát klukovi (necelé 3 roky, sladkosti dosud moc neměl, teď pomalu začínáme) do adventního kalendáře???

lenikh.
23. říj 2016

Toto téma bude brzy aktuální...co dáváte dětem do adventního kalendáře vy? Prosím inspiraci také pro kluky - 3 a 8?

verdos
23. říj 2016

Dovnitř jsem viděla dávat třeba zvířátka, miniknížečky, nějaké dřevěné ozdoby k dotvoření (možná bych našla i odkaz) a já budu letos pro své děti dělat "úkoly" - něco na dokreslení, vybarvení, vyřešení, spojovačka bodů, jednoduchá křížovka, sudoku,... - podle věku a schopností 🙂.

30bar
23. říj 2016

Já mám syna 2 r a 4 m a budu mu tam dávat ovocné kapsičky, Hipp tyčinky pro děti, plastové zvířátka, nějaké malé autíčka mu koupím a dál mě teda nic nenapadá. Sladké ještě nejí, jen takové dětské rýžové kolečka, sušenky od Zemánka a křupky a ty mu tam dávat nebudu. Celé se to tam nevleze a dávat mu tam pár sušenek nechci..

Strana
z2