icon

Anketa - jméno pro dítě 2014/2015

sopta78
30. led 2015

Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.

Strana
z9
sunshine125
31. led 2015

Mam Zlatuska (Zlata)

petulev
31. led 2015

Holky, mrkněte na tohle - to je docela zajímavý odkaz 🙂 Hlavně těch neobvyklých jmen...
www.nasejmena.cz

sopta78
autor
31. led 2015

@petulev Docela často na tyhle stránky nahlizim. 🙂

sopta78
autor
31. led 2015

@alik26 Anetu jsme taky chtěli, ale mela by narozeniny a svátek blízko sebe.... a Gábina je moje segra. 🙂

hapovab
31. led 2015

Taky se přidám, my máme na kluka jasného Tadeáše a na holku Týna (jen tak jak je psáno) přijde mi to originální ale přitom normální, co myslíte??? Vím že se hodně říká Kristýnám Týno, ale to je prostě Kristýna, a těch je spoustu. Jinak další varianty na holku byly Laura, Sára a Beáta, ale asi vyhraje ta Týna.

alik26
31. led 2015

Laura a Beáta se mi líbí, známá má Beátu a Eliáše a bratranec teď má taky Eliáše.

alik26
31. led 2015

Týna je zvláštní a určitě jich není, ale pozor, lidi jsou zvyklý říkat tak Kristýnám, aby ji potom neříkali Kristýno atd., mám Vandu a stávalo se mi, že mi říkali: "Vy máte tu Vaneessku, že?" "Ne, my máme Vandu!", "Aha"... Štvalo mě je neustále opravovat.

eva267
31. led 2015

@pavla0920
@alik26 my máme taky Vandu🙂

alik26
31. led 2015

Mně se hodně líbila Tamara, já ale měla vysněnou Vandu, už když se mi na těhotenském testu objevily dvě čárky, jsem běžela za přítelem a s třesoucíma se rukama mu říkala, asi budeme mít Vandičku a splnilo se mi, jupííí! Bylo ale přemlouvání, on se s tím jménem nemohl sžít, já si to ale vybojovala, celých 9 měsíců jí tak říkat a při komplikacích, to prostě nejde změnit, a jak si zvykl, všichni, je to úžasná a hodná holka a letos ji už čeká škola 🙂.

ronyx
31. led 2015

U nás pro holku Viktorie nebo Klaudie a pro kluka je toho víc,pořád uvažujem, ale nejspíš to bude Oliver.Ještě se nám líbí Damián a Jonáš 😉

werunqa
31. led 2015

Máme Emmu a Kristiána a něměnila bych.

U dcery jsme měli dávno předtím,než jsme vůbec plánovali děti vybráno 🙂
Je fakt,že jsem si asi trošku myslela, že budeme originální 😀 .Než jsem začala chodit na tady ty stránky jako koník nebo emimino a zjistila, že jí má kde kdo 😢 ...
Ale kdybych se měla řídit podle toho,co kdo má nebo nemá,tak asi svoje děti nepojmenuji nijak...

A u syna to bylo horší,páč dle mého názoru na kluky moc hezkých jmen není (mě ty klasické české nejsou moc po chuti).takže jsem ráda,že jsem někde narazila na jméno Kristián a už jsem se ho držela 😉

Tak přeji šťastnou ruku při výběru 😉 .Já si pořád zastávám názor,že na holčičky je spousta krásných jmen,ale u kluků je to uz horší....

werunqa
31. led 2015

@ludva
moje teta a ségra jsou Ludmily..ségra má 26 roků 😉

blanches
31. led 2015

Když jsme s manželem vymýšleli jména tak se nám hodně líbil Honzík, postupně se z něj stalo nejoblíbenějsí jméno, ale i tak jsme se nenechali odradit, ve skolkové třídě jsou 3. U druhého jsme zvolili jméno co se dává málo. Máme Radimka a přesto v ulici je schodou náhod ještě jeden o rok mladší a budou spolu pak ve školce. No a kamarádka má o pár mesíců mladsí Radku a když tam řeknou Ráďo, tak se také otočí 3 😉

barulina
31. led 2015

my máme Magdalénku,Johanka byla v uzsim vyberu. kr.sne jmeno

pavla0920
31. led 2015

@alik26 Krásné jméno, že??? My s kritikou ne, spíš se lidé trochu pozastaví, zapřemýšlí, většina jméno pochválí a všichni se hned ptají, jak na ni voláme. Ale že jsme vybírali dlouho, když se něco líbilo mně, tak manžel zamítl. Na papírku, byla též Kamila 🙂 (máme příjmení začínající K, to by sedělo 🙂 ) , Denisa, Karolína, Kristýna, Ema, Eliška, Tereza, Edita, Anita. Manžel dost vymýšlel a Denisu, kterou bych dala nejvíc rezolutně zavrhl. Chtěla jsem něco méně častého, ale ne moc ulítlého. A pak nás na výročí svatby ráno v posteli napadla Vanda a bylo. Dceři je rok a půl, ani jeden den jsem nezalitovala, že jsme udělali špatně. Tak snad nám to jednou nevyčte. A tak jsem se dobře vykecala a můžu vědět, jak to bylo u Vás? Mějte se hezky a pozdravujte Vanďulku 🙂 🙂 🙂

cerminda
31. led 2015

U nás Karolína, František. A třetí?...Ester nebo Kamila 🙂

pavla0920
31. led 2015

@alik26 Psala jsem slohovku už Evě267 🙂 🙂 My zas dlouho vybírali a Vanda nás napadla 2 měsíce před porodem. Když jsme jméno dali naší prďolce, tak je pro nás TOP a vždycky bude. Kdyby jednou měla být druhá holčička, tak nevím nevím ... 😲 😲 😲 Taky je moc hodná a okolí si asi nemuselo nijak zvykat. Už se opakuji, ale podle mě fakt žádná divočina a hlavně není jich tolik co Terezek a Aniček. Nic proti, krásná jména. Pozdravujte Vanďulku 🙂 🙂

zulitvi
31. led 2015

Měli jsme vybráno Vendelín/Leontýnka - Narodil se Vendelínek. 🙂 .. Jinak manžel chtěl Bartoloměje a Hermínu, ale zatrhla jsem mu to 😀

vanilkacka
1. únor 2015

Nam se ted v lednu narodila Klaudie. Jmeno jsem mela vybrane skoro 7 let.

terkaz
1. únor 2015

U nas mame Filipa, Marketu a Frantiska 🙂

ninanela
1. únor 2015

@zulitvi Měla jsem dědečka Vendelína 🙂

molynka
1. únor 2015

My máme zatím pro kluka Adam,a pro holku A délka,Julie,Justyna a Karolina🙂

takarazestinusakur
1. únor 2015

Vybrané máme Ayato pro kluka a Miyo pro holku 🙂 Zatím hlásí, že čekáme kluka, tak Miyo zůstane v záloze 🙂

maru84
1. únor 2015

@alik26 ja jsem jako mala (tj jmeno bylo dano pred 30 leti) mela kamaradku Vandu a moc se mi jeji jmeno libilo, takze za me je Vanda super vyber. Tenkrat bezel v televizi nejaky animovany serial a tam byla nejaka asi zla carodejka a jmenovala se Vandaluzie a rodice o Vande obcas ze srandy mluvili takhle. Takze varianta, kdyby mala, az vyroste, zlobila 🙂 A mama mela taky kamaradku Vandu ve svem veku

reny.p
1. únor 2015

My dali synkovi, který se narodil v říjnu Tomáš po tátovi. Ještě jsme zvažovali Vojtěcha a pro holčičku jsme měli vybranou Veroniku. 😉

likerova_spicka
1. únor 2015

Čekáme Bonifáce a vlna kritiky se kupodivu zvedla taky. Podle mě je to krásné jméno.

ronyx
1. únor 2015

@takarazestinusakur Máš muže asiata?Nebo vás to jen tak napadlo dávat takové jména? 😕

zabzulka
1. únor 2015

syn je Viktor, jméno se mi hrozně moc líbilo, byla to jasná volba. U druhého je to těžké, nemůžeme se shodnout. Chtěla jsem Alžbětu nebo Teodora-zamítnuto. Tak Klára, Barbora nebo Martin, Ondřej..uvidíme

lucifereeek
1. únor 2015

líbila se mi Karolína, Natálka, Simona a pro kluka Matyáš a Michal, čekáme chlapečka a jméno Matyáš mi neprošlo, takže to bude Michal 🙂 a jinak je mi celkem jedno, jestli to jméno někdo má, nebo že jich bude hodně, mě se to jméno prostě musí líbit a nepotřebuju mít nic extra.

takarazestinusakur
1. únor 2015

@ronyx Proč se ptáš? 🙂

Strana
z9