Anketa - jméno pro dítě 2014/2015
Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.
@ronyx i rodiče českého původu mohou mít cizí příjmení, ke kterému by tahle jména seděla...ne každý se jmenuje Novák, ale v našem případě je to dané tím, že česká jména by se nám nehodila k japonskému příjmení...takže vlastně žádnou exotiku nemáme 🙂
@takarazestinusakur No nevím jaké by to muselo být české příjmení aby k tomu šly tehle jména.Nemusí to být typicky české příjmení jako Novák ale jiné české a znělo by to dost zvláštně.Ale jak jsem řekla,nebylo to myšleno nijak špatně.Takže jako bych se na nic neptala.
@pavla0920
Už ani nevím, kdy mě to jméno napadlo, ale už jak jsme plánovali mimčo, jsem chtěla Vandu, když na těh. testu byly dvě čárky, běžela jsem za přítelem s testem a volala, asi budeme mít Vandičku a vyšlo to. On nechtěl, nechala jsem ho být, ať si vybírá a vyhrála jse,m celých 9 měsíců jsme ji tak říkali (později i on) a já mlčela, aby si to nerozmyslel, no proč měnit po takové době a po dlouhém porodu ani nekecnul.
@terezapetrova jj, kámoš Willyho Foga 😀 Já se ale spíš inspirovala v How I met your mother, Barney Stinson 🙂
@sopta78 Eliška je hezčí, měkčí. Johana je moc tvrdá.
My budeme mít Emičku ( Emma) vymyslela starší dcerka a celkem se nám zalíbilo... Jinak jsem chtěla Sofii a na kluka Tobias....
První dceru máme Jindřišku a u druhého miminka teď uvažujeme nad jmény Mária, Mariana a Evelína. U kluka by to pak bylo jméno Vítek (v tomto tvaru) nebo Antonín. U první dcery jsme vůbec neváhali nad jménem teď u druhého miminka je to složitější 😉
Za mě pro holčičku stále vede: Karolína, Terezka, Zuzanka, Eliška, Anička, Elenka 🙂
Pro kluka, pak: Radim, Richard, Filip, Pavel, Petr, Jan 🙂
U mě vede holka Eliška a kluk Honzík 🙂
My čekáme holku, chtěla jsem Amálii, ale budeme mít Moniku, u kluka jednoznačně Adam...
Sousedi maj Anabelku
My máme dceru jménem Iveta Elisabeth (2012) a syna jménem Martin Sebastian (2014), kdyby se nám narodila místo syna holčička, tak to měla být buď Issabell Marie nebo Annabell Marie . Já jsem zastánce toho, ať si každý dá jméno, jaké se mu zlíbí, nesouhlasím s názorem, že k typicky českému přijmení má být české jméno (a že typicky českých jmen je pomálu) My jsme Novákovi a opravdu mi to nepřekáží, švagr mají Samanthu a divný mi to opravdu nepřijde.
@ronyx Zle jsem to nevzala, jen mě zajímalo, proč se ptáš. Z těch pár řádků bohužel nebylo poznat, zda to myslíš dobře a nebo jako kritiku. Navíc při kliknutí na můj fotoblog bys zjistila, jak to mám a nemusela bych to vysvětlovat na diskuzi...🙂 Moje rodné příjmení bylo německého původu, takže k němu by Ayato nebo Miyo) šlo úplně v pohodě. Řada žen už nepoužívá ani ono klasické -ová,, takže v dnešní době už není problém. Je to každého volba...každý máme jiný vkus 🙂
My máme prvního syna Maxmiliána a druheho Teodora a jsme moc spokojení 🙂
Tyyjo tolik jmen, ale nás tedy zatím žádné netrklo, tak ještě máme naštestí trochu času, ale co jsem koukala, nečetla tedy úplně všechno, ale úplně náš národ skoro zapoměl na jméno Soňa ani jednou jsem ho tu neviděla 🙂 za mého ,mládí' 🙂 jsme byly široko daleko 2 a okolo samá Lenka, Šárka, Dominika, Petra, Irena ... 😎 😀
Mame syna, Viktora... Z vyberu jmena jsem snad porad vic a vic nadsena... Holcicka mela byt Stella Valerie..
@takarazestinusakur Promiň,každému jen tak na profil hned nelezu 🙂 Když chci něco vědět zeptám se 😉 A když má někdo příjmení německého původu,už to není české příjmení 😉 Ale v podstatě je mi to jedno,ať si dává každý jména jaká se mu líbí 🙂 Na mě spíš tvé odpovědi působili,jako bych tě obtěžovala a pak už jsem si říkala,že jsem se vůbec na něco ptala.Ale v pohodě.Odpovědělas tak díky a přeju krásné zdravé miminko
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php
já řešila jména tady :o) Aby dcery neměly jedno z "TOP 15" jmen :o) Jinak je to jedno...
My máme Romana (holčičí varianta byla Anna), druhý syn bude Josef (kdyby náhodou holka, tak Lucie).
my sme měli vybranou na holčičku Sandru a máme Matouška
Já jsem v 6. měsíci a bude to s největší pravděpodobností holčička, ale ještě jméno nevíme.... Stále uvažuju. Líbí se mi zvláštní jména jako např. Tiffany, Larisa, Lilianka, Laura ale přítel chce dát po mě Denisa. To taky zvažuju... Jinak kluk by byl Patriček 🙂
@ronyx Jo, jenže i ta jména jiného původu, už bývají ve většině případů počeštělá a spousta Čechů takové příjmení má, takže se zrovna nad mým výběrem, není třeba pozastavovat 😉 A ano nadšená jsem nebyla, protože úvodní otázka byla o jménech pro naše miminka a ne o národnosti manželů...Nemám v povaze každému cpát, že žiju v cizině a vdala jsem se za cizince...to si totiž každý může přečíst na mém profilu...když na něj klikne 😉 Nic ve zlém, opravdu. I tobě krásně těhu a dávej na sebe pozor 🙂
My máme klučičí jméno už strašně dávno vybrané Honzík (Jan), ale bude to holčička, takže nejspíš Sára, ale není to ještě na 100%. Líbí se mi i trošku netradiční jména, ale mám obavy, aby se dítku potom nesmáli😉 hlavní je i to, jak to bude pasovat s příjmením a taky jak to dítko budeš oslovovat😉 kamarádka má Benediktu a volá na ni Bene, náš soused na psa volá úplně stejně😄
My máme doma Anežku a nyní čekáme.. překvapivě.. Elišku 😀 ... Ale vůbec mi nevadí, že je jich hodně, já žádnou neznám a bez urážky, ale lepší, když bude ve třídě pět Elišek, než jedna Esmeralda 🙂
Tomáš 😵
Vybral ho manžel, inspiroval se filmem Vratné lahve 😀 Od té doby je to "náš film".

@takarazestinusakur No jen tak,že jsou to hodně netradiční jména a u obou rodičů českého původu by to znělo dost zvláštně.Myslím k českému příjmení 🙂 Každopádně to neber jako kritiku,ono to zní docela hezky,jen je to opravdu hoooodně netradiční 🙂