Anketa - jméno pro dítě 2014/2015
Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.
Holky, mrkněte na tohle - to je docela zajímavý odkaz 🙂 Hlavně těch neobvyklých jmen...
www.nasejmena.cz
Taky se přidám, my máme na kluka jasného Tadeáše a na holku Týna (jen tak jak je psáno) přijde mi to originální ale přitom normální, co myslíte??? Vím že se hodně říká Kristýnám Týno, ale to je prostě Kristýna, a těch je spoustu. Jinak další varianty na holku byly Laura, Sára a Beáta, ale asi vyhraje ta Týna.
Laura a Beáta se mi líbí, známá má Beátu a Eliáše a bratranec teď má taky Eliáše.
Týna je zvláštní a určitě jich není, ale pozor, lidi jsou zvyklý říkat tak Kristýnám, aby ji potom neříkali Kristýno atd., mám Vandu a stávalo se mi, že mi říkali: "Vy máte tu Vaneessku, že?" "Ne, my máme Vandu!", "Aha"... Štvalo mě je neustále opravovat.
Mně se hodně líbila Tamara, já ale měla vysněnou Vandu, už když se mi na těhotenském testu objevily dvě čárky, jsem běžela za přítelem a s třesoucíma se rukama mu říkala, asi budeme mít Vandičku a splnilo se mi, jupííí! Bylo ale přemlouvání, on se s tím jménem nemohl sžít, já si to ale vybojovala, celých 9 měsíců jí tak říkat a při komplikacích, to prostě nejde změnit, a jak si zvykl, všichni, je to úžasná a hodná holka a letos ji už čeká škola 🙂.
U nás pro holku Viktorie nebo Klaudie a pro kluka je toho víc,pořád uvažujem, ale nejspíš to bude Oliver.Ještě se nám líbí Damián a Jonáš 😉
Máme Emmu a Kristiána a něměnila bych.
U dcery jsme měli dávno předtím,než jsme vůbec plánovali děti vybráno 🙂
Je fakt,že jsem si asi trošku myslela, že budeme originální 😀 .Než jsem začala chodit na tady ty stránky jako koník nebo emimino a zjistila, že jí má kde kdo 😢 ...
Ale kdybych se měla řídit podle toho,co kdo má nebo nemá,tak asi svoje děti nepojmenuji nijak...
A u syna to bylo horší,páč dle mého názoru na kluky moc hezkých jmen není (mě ty klasické české nejsou moc po chuti).takže jsem ráda,že jsem někde narazila na jméno Kristián a už jsem se ho držela 😉
Tak přeji šťastnou ruku při výběru 😉 .Já si pořád zastávám názor,že na holčičky je spousta krásných jmen,ale u kluků je to uz horší....
Když jsme s manželem vymýšleli jména tak se nám hodně líbil Honzík, postupně se z něj stalo nejoblíbenějsí jméno, ale i tak jsme se nenechali odradit, ve skolkové třídě jsou 3. U druhého jsme zvolili jméno co se dává málo. Máme Radimka a přesto v ulici je schodou náhod ještě jeden o rok mladší a budou spolu pak ve školce. No a kamarádka má o pár mesíců mladsí Radku a když tam řeknou Ráďo, tak se také otočí 3 😉
my máme Magdalénku,Johanka byla v uzsim vyberu. kr.sne jmeno
@alik26 Krásné jméno, že??? My s kritikou ne, spíš se lidé trochu pozastaví, zapřemýšlí, většina jméno pochválí a všichni se hned ptají, jak na ni voláme. Ale že jsme vybírali dlouho, když se něco líbilo mně, tak manžel zamítl. Na papírku, byla též Kamila 🙂 (máme příjmení začínající K, to by sedělo 🙂 ) , Denisa, Karolína, Kristýna, Ema, Eliška, Tereza, Edita, Anita. Manžel dost vymýšlel a Denisu, kterou bych dala nejvíc rezolutně zavrhl. Chtěla jsem něco méně častého, ale ne moc ulítlého. A pak nás na výročí svatby ráno v posteli napadla Vanda a bylo. Dceři je rok a půl, ani jeden den jsem nezalitovala, že jsme udělali špatně. Tak snad nám to jednou nevyčte. A tak jsem se dobře vykecala a můžu vědět, jak to bylo u Vás? Mějte se hezky a pozdravujte Vanďulku 🙂 🙂 🙂
U nás Karolína, František. A třetí?...Ester nebo Kamila 🙂
@alik26 Psala jsem slohovku už Evě267 🙂 🙂 My zas dlouho vybírali a Vanda nás napadla 2 měsíce před porodem. Když jsme jméno dali naší prďolce, tak je pro nás TOP a vždycky bude. Kdyby jednou měla být druhá holčička, tak nevím nevím ... 😲 😲 😲 Taky je moc hodná a okolí si asi nemuselo nijak zvykat. Už se opakuji, ale podle mě fakt žádná divočina a hlavně není jich tolik co Terezek a Aniček. Nic proti, krásná jména. Pozdravujte Vanďulku 🙂 🙂
Měli jsme vybráno Vendelín/Leontýnka - Narodil se Vendelínek. 🙂 .. Jinak manžel chtěl Bartoloměje a Hermínu, ale zatrhla jsem mu to 😀
Nam se ted v lednu narodila Klaudie. Jmeno jsem mela vybrane skoro 7 let.
U nas mame Filipa, Marketu a Frantiska 🙂
My máme zatím pro kluka Adam,a pro holku A délka,Julie,Justyna a Karolina🙂
Vybrané máme Ayato pro kluka a Miyo pro holku 🙂 Zatím hlásí, že čekáme kluka, tak Miyo zůstane v záloze 🙂
@alik26 ja jsem jako mala (tj jmeno bylo dano pred 30 leti) mela kamaradku Vandu a moc se mi jeji jmeno libilo, takze za me je Vanda super vyber. Tenkrat bezel v televizi nejaky animovany serial a tam byla nejaka asi zla carodejka a jmenovala se Vandaluzie a rodice o Vande obcas ze srandy mluvili takhle. Takze varianta, kdyby mala, az vyroste, zlobila 🙂 A mama mela taky kamaradku Vandu ve svem veku
My dali synkovi, který se narodil v říjnu Tomáš po tátovi. Ještě jsme zvažovali Vojtěcha a pro holčičku jsme měli vybranou Veroniku. 😉
Čekáme Bonifáce a vlna kritiky se kupodivu zvedla taky. Podle mě je to krásné jméno.
@takarazestinusakur Máš muže asiata?Nebo vás to jen tak napadlo dávat takové jména? 😕
syn je Viktor, jméno se mi hrozně moc líbilo, byla to jasná volba. U druhého je to těžké, nemůžeme se shodnout. Chtěla jsem Alžbětu nebo Teodora-zamítnuto. Tak Klára, Barbora nebo Martin, Ondřej..uvidíme
líbila se mi Karolína, Natálka, Simona a pro kluka Matyáš a Michal, čekáme chlapečka a jméno Matyáš mi neprošlo, takže to bude Michal 🙂 a jinak je mi celkem jedno, jestli to jméno někdo má, nebo že jich bude hodně, mě se to jméno prostě musí líbit a nepotřebuju mít nic extra.
@ronyx Proč se ptáš? 🙂

Mam Zlatuska (Zlata)